Toekomstig spits van Oranje volgt Suarez op

Praten over voetbal en dan speciaal Ajax is een hobby van velen. In een transferperiode is er altijd meer dan genoeg te bespreken, vooral als er serieuze interesse is in spelers van Ajax.

De afgelopen twee weken heb ik grotendeels in het ziekenhuis doorgebracht en hierbij had ik ook een paar dagen het geluk met een Ajax fan te kunnen praten over onze club. De vraag die ons bezig hield was wie er een goede typische Ajax spits zou zijn?

Ik heb natuurlijk al vaak genoeg een lans gebroken voor Bas Dost en daar was mijn kamergenoot het wel eens. Uiteindelijk vonden we allebei dat Siem de Jong momenteel prima invult, maar een extra optie is wel noodzakelijk.

De extra optie moet kunnen kaatsen, maar ook af en toe de blinde vlek hebben en op dat moment dus alleen maar aan de goal denkt. Kappen, draaien en schieten zoals dat zo mooi heet.

Als we dan het uitgelekte scoutingslijstje van Ajax zien als mogelijk vervanger voor Suarez dan staan hier naast de al genoemde Dost wel dergelijke spitsen op, zoals Luuk de Jong, Ricky van Wolfswinkel en Gudjohnsen.

Wat betreft de IJslander kan ik me alleen voorstellen dat Ajax hem haalt vanwege zijn twee zonen, die ook als grote talenten te boek staan en al bij Barcelona in de jeugd hebben gevoetbald.

Verder valt me wel op, dat de lijst dus eigenlijk 3 spitsen herbergt van de Nederlandse nationaliteit. Dit vind ik een goede ontwikkeling, want als Ajax moet je je ook vooral op deze markt richten.

Het zijn alledrie spitsen die te boek staan als talent en zich ook vorig of dit seizoen al redelijk hebben bewezen, waarbij er nog voldoende groei mogelijk is. Het zijn toch ook de spitsen die in de toekomst de stap kunnen maken naar het grote Oranje.

Ik denk dus dat deze spitsen qua leeftijd en mogelijkheden niet zouden misstaan in de Ajax selectie, maar het kan best zijn dat we deze talenten eigenlijk 2 jaar te laat scouten.

Misschien dan toch maar het Nigeriaanse talent Adi, die nu stage loopt, een kans geven?

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.