Ten Have wil niet dat aandeelhouders Ajax beslissen

Foto: Josh May

Goed nieuws voor Ajacieden die maar geen genoeg kunnen krijgen van geleuter in de rechtbank: Steven ten Have en de drie andere commissarissen gaan, net als de ‘NV Ajax’, in hoger beroep tegen de uitspraak van de Haarlemse rechter. Volgende maand gaat het kort geding van Johan Cruijff de tweede ronde in.

Het besluit van de vier anti-Cruijff-commissarissen om in beroep te gaan werd bekendgemaakt door advocaat Peter ‘Wacko’ Wakkie. Zijn argumentatie was glashelder. ‘We zijn het simpelweg niet eens met het besluit van afgelopen maandag’, aldus Wakkie tegen de Amsterdamse zender AT5. Dat is nog eens duidelijke taal.

De rechter in Haarlem besloot maandag dat het aan de aandeelhouders van Ajax is om een besluit te nemen over de toekomst van de Raad van Commissarissen. Op zich zou je kunnen zeggen dat daar helemaal niets tegen in te brengen is. Maar Steven ten Have en co vinden het blijkbaar een rare oplossing.

Aangezien de ledenraad 73 procent van de aandelen heeft en eerder al heeft aangedrongen op een vertrek van de RvC, is de kans groot dat het voor de commissarissen einde oefening zal zijn. En dat betekent een feestje bij Cruijff, waar Ten Have vermoedelijk niet voor zal worden uitgenodigd.

Maar goed, er hebben zich al vreemdere wendingen voorgedaan in deze saga. Laten we ons daarom eerst maar eens richten op de komende Law & Order op 28 december, wanneer Ten Have en Tscheu La Ling elkaar zien in court.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Ten Have wil niet dat aandeelhouders Ajax beslissen

  1. warco

    Elke dag weer dat gezeur en gezeik over Ajax komt mij onderhand de neus en oren uit . Op dit moment is er een machtsstrijd gaande die die belangrijk is voor de toekomst van onze club .
    Lees onderstaand linkje maar eens en je begrijpt waarom de meeste Ajax supporters achter Cruijff staan . Dat pluche kliekje wat er nu al jaren zit heeft hopelijk zijn langste tijd gehad . Zondag Ajax thuis tegen ADO , ik voorspel oorlog op de tribunes .
    http://www.catenaccio.nl/2011/achtergrond/leiders/revolutie-cruijff-stuit-op-vijfde-colonne/

      /   Beantwoorden  / 
    1. warco

      Met oorlog op de tribunes bedoel ik natuurlijk verbale oorlog hé !

        /   Beantwoorden  / 
  2. Marco

    Goeie link!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.