Verbeek denkt dat hij beter is dan Frank de Boer

Foto: Yulia Novikova / soccer.ru

Gertjan Verbeek, de trainer van koploper AZ, denkt het allemaal weer beter te weten. AZ heeft in de Europa League donderdag te maken met een soort Ajax-scenario: als de Alkmaarders gelijkspelen tegen Metalist Kharkiv, moet Austria Wien met meer dan 6 doelpunten verschil winnen van Malmö FF om AZ er alsnog uit te knikkeren. Lekker belangrijk allemaal, maar aan Verbeek werd de vraag gesteld of hij zijn spelers tijdens de wedstrijd op de hoogte zal houden van de stand in het prachtige Ernst Happel-stadion.

Nou, Verbeek heeft het allemaal al uitgestippeld mocht zijn ploeg niet winnen, zegt hij in de Telegraaf. ‘Wij hebben een plan B. De spelers van Ajax wisten tijdens hun duel met  Real Madrid niet dat Olympique Lyon een monsterzege op Dinamo Zagreb aan het  boeken was. Het is bij ons doorgesproken. De spelers kunnen en móéten dan weten wat er aan  de hand is. Ik loop dan ook al wat langer mee dan Frank de Boer’, aldus Verbeek. Een pittige uitspraak. Zullen we eens even controleren of dat wel klopt?

Arrogantie en betweterigheid waren toch altijd de handelsmerken van Ajax? Verbeek durft wel. Zolang er tenminste geen kritiek op hem wordt geuit, want dan loopt meneer doorgaans boos en chagrijnig weg.

Het is natuurlijk wel waar: Verbeek loopt langer mee dan Frank de Boer. Ter illustratie bij deze een overzicht van alle titels die beide heren tijdens hun carrière hebben gewonnen.

Gertjan Verbeek
Speler: winnaar nacompetitie 1990, 1993 (Heerenveen)
Trainer: winnaar nacompetitie 2003, 2004 (Heracles)

Frank de Boer
Speler: Wereldbeker 1995, Champions League 1995, Europese Super Cup 1995, UEFA Cup 1992, vijf landstitels, twee KNVB-bekers, drie Super Cups (Ajax); Spaans landskampioen 1999 (Barcelona)
Trainer: landskampioen 2011 (Ajax), vice-wereldkampioen 2010 (Nederlands elftal, als assistent)

Een duidelijk gevalletje van ‘case closed’, dachten wij.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Verbeek denkt dat hij beter is dan Frank de Boer

  1. Michael

    inderdaad case closed :) hij kan zijn eigen beter druk maken om zijn muurtje achter in zijn tuintje die hij heeft gemetselt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    En niet te vergeten de 1e wedstrijd tegen AC Milaan O-2 gewonnen in een uitverkocht San Siro daar kan die stugge boer alleen van dromen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. tintje

    Die man denkt echt alles beter te weten dan iedereen, zoals gerard jolling zou zeggen, wordt er zo moe van.
    Frank de boer mag dan wel nog niet zolang hoofdtrainer zijn, maar heeft meer flair dan verbeek.

      /   Beantwoorden  / 
  4. twenteforever

    ach Gertjan is nou een keer een botte boer vooral als je hem iets tegengas geeft. Denk wel dat het in principe een vakman is . Kijk de redenatie ofwel vergelijking met wat hij gewonnen heeft tov Frankie staat helemaal los van de capaciteiten als trainer .Iemand die als speler prijzen pakte wil nog niet zeggen dat t een goede trainer is .De boer kwam ookin een opgemaakt bedje terecht.alleen enkele aanpassingen en hopla .zowaar kampioen vorig jaar .ik denk dat bv een Verbeek zelfs bij ajax op dit moment het zeker niet slechter zou doen als Frank .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.