Analyse: Ajax grote winnaar van het weekeinde

AnalyseHet ziet ernaar uit dat Ajax dit weekeinde goede zaken gaat doen en aansluiting gaat vinden bij de top 3 in de eredivisie. Oke, het is misschien ranglijstjournalistiek, maar uit de volgende analyse blijkt dat Ajax de grote winnaar wordt van het weekeinde.

Om te beginnen speelt landskampioen Ajax zelf tegen Excelsior, de nummer voorlaatst, thuis in de Arena. Kortom: drie punten in de tas. De concurrentie daarentegen heeft een heel wat zwaarder programma op het programma staan.

Dan hebben we Feyenoord – PSV. Altijd fijn want minstens een van de twee verliest punten. Laten we zeggen een gelijkspelletje. Dan loopt Ajax al 2 punten uit op Feyenoord, en 2 punten in op PSV. Dat zijn dan nog maar 5 punten verschil. Maar het wordt  nog beter.

FC Twente speelt uit tegen FC Utrecht. Nu hebben we nooit iets aan Utrecht, dat twee keer per jaar een goeie wedstrijd speelt (tegen Ajax inderdaad). Maar: Twente gaat ook niet helemaal lekker en heeft een Europa League-potje in de benen.. ik voorzie een boeiende 0-0. Waarmee we ook 2 punten inlopen op de Tukkertjes: verschil 1 punt.

En last but not least: Heerenveen – AZ. Ik hoop voor de spelers van AZ dat het humeur van Louis-van-Gaal-wannabe Gert-Jan Verbeek enigszins is verbeterd na het aanstellerige gedrag na de Europa League-wedstrijd tegen Malmö, maar ik denk het niet. Ik acht de kans daarom groot dat Heerenveen gewoon gaat winnen tegen het team van de kinderachtige betweter, waardoor het verschil met de koploper ‘nog maar’ 7 punten bedraagt.

Waarmee Ajax – inderdaad – de grote winnaar is van deze competitieronde.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.