Ajax geeft Vitesse in bekertoernooi wel een pak slaag

Ajax heeft op wel heel overtuigende wijze de halve finale bereikt van het KNVB-Bekertoernooi. In het tamelijk troosteloze Emmen ging Vitesse met 4-0 over de Amsterdamse knie. Het laatste hobbeltje voor de finale in de Kuip wordt AZ, zo bepaalde directeur Edwin van der Sar bij de loting.

Al na 7 minuten kon onze betrouwbare prognose bij het oud vuil. Danny Hoesen tikte de 1-0 binnen achter Vitesse-doelman Eloy Room, die overigens verdacht veel op Danny Hoesen lijkt.

In de tweede helft was het Lasse Schöne die – zoals voorspeld – keeper Room klopte. Daarna was het tijd voor de Kolbeinn Sigthórsson-show. De koele IJslander maakte zijn rentree na een maandenlange stoeiblessure en scoorde en passant twee keer.

Extra entertainment
Met name de 3-0 was leuk. Ajax kreeg een strafschop nadat Sigthórsson was neergelegd en de spits wilde graag zelf de penalty nemen. Maar Lasse Schöne staat bovenaan de lijst en na bemiddeling van aanvoerder Siem de Jong nam Klasse-Lasse dan toch de strafschop. Die miste echter, waarna onze Kolbeinn de rebound beheerst intikte.

In de halve finale is AZ de tegenstander. Een leuk bekeraffiche, dat zeker de laatste keer voor veel extra entertainment zorgde. De andere halve eindstrijd is PEC Zwolle-PSV.