Ajax kan ‘fan’ met stadionverbod makkelijk weren

Foto: Thumeco

Esteban-belager Wesley uit Almere had tijdens Ajax-AZ nooit in de Arena mogen zitten. Hij had sinds begin dit jaar een stadionverbod van drie jaar, wegens ‘verzet tegen stewards’, zo maakte financieel directeur Slop bekend.

Wesley uit Almere had een kaartje gekocht via een clubcard-houder. ‘Het is voor ons niet te controleren dat iemand zijn kaartje illegaal doorgeeft aan iemand met een stadionverbod’, zei Slop.

Is dat wel zo, Slop? Ajax-fans die de Arena wel eens bezoeken vanaf de Zuid-kant (de kant van de F-Side en Vak 410) weten namelijk dat daar wel degelijk goed wordt gecontroleerd op stadionverboden. Iedere toeschouwer moet zich daar – los van zijn (seizoens)kaart – extra legitimeren met een paspoort of rijbewijs. Die wordt dan gecheckt aan de hand van een lijst met stadionverboden. En dan kom je er dus niet in.

Aan de andere kant van het stadion, waar de snode Wesley uit Almere zich had verschanst op de gehandicaptentribune, is niet zo’n strenge legitimatiecontrole. Dus?

Echter, make no mistake: het is wel irritant om aan de Zuidkant iedere keer extra gecontroleerd te worden. Duurt langer, rijen, extra personeel, en zo. Dus om dat in het hele stadion in te voeren, is ook geen goed idee.

De enige echt goede oplossing is – daar is hij weer: de meldingsplicht. Officieel bestaat ie gewoon, maar in de praktijk wordt ie in maar weinig gevallen toegepast. Dat moet gewoon meer worden.

Bij strengere controle rond het stadion hebben 50.000 mensen er last van; bij een meldingsplicht hebben alleen de zogenaamde ‘fan’ en de lokale politieagent er last van.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Ajax kan ‘fan’ met stadionverbod makkelijk weren

  1. Hahaha

    Ha ha ha is Wesley trouws niet gehandicapt? Want dan heeft Esteban een probleem.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.