Jong Ajax verslaat Jong Willem II (3-1)

Jong AjaxVanavond om 18.30 uur spelen de beloftenteams van Ajax en Willem II tegen elkaar. In Tilburg proberen de Amsterdammers verder te stijgen op de ranglijst. De ploeg van coach Pieter Huistra staat nu op een zesde plek. Op drie punten achterstand volgt Willem II op een tiende plek. Highlow.nl doet uiteraard weer LIVE verslag van de wedstrijd…

Ook maandagavond speelt Jong Ajax weer met veel spelers uit het eerste. Gelijk aan de wedstrijd een week eerder tegen Jong ADO Den Haag is het enige talent uit de beloftes spits Geoffrey Castillion. In de tweede minuut kreeg Jong Ajax al een grote kans op de openingstreffer. Javier Martina zette voor, maar de bal kwam niet bij een medespeler, maar bij een Willem II-verdediger, die de bal maar net aan naast werkte.

Na een paar heel aardige aanvallen en technische kunstjes, kwam Jong Tilburg in de 8e minuut voor het eerst op de helft van haar gasten, om direct gevaarlijk te worden. Daley Blind kopte de bal van de lijn. Jong Ajax bleek erg gretig in de beginfase. Na het bijzonder matige spel van de laatste weken een verademing om de ‘afvallers’ uit het eerste ook eens vanaf minuut 1 vol aan de bak te zien. Ook daarna bleven de tricolores komen, waardoor de partij heen en weer begon te golven. Uiteindelijk was het toch Jong Ajax dat als eerste de score opende. In de 25e minuut gingen de Ajacieden snel over rechts er overheen.

Geoffrey Castillion kreeg in het centrum vlak voor doel de bal keurig aangespeeld van rechtsbuiten Martina. Castillion kon zelf met de rug naar het doel niet veel met de bal, dus speelde hem terug op Rasmus Lindgren, die vanaf een meter of 20 de bal achter keeper Niki Mäenpää pegelde, 0-1. Een overtreding in de 41e minuut op Geoffrey Castillion had de 2-0 voor Ajax in moeten luiden. De vrije trap werd door Jeffrey Sarpong sterk en hard genomen. De Tilburgse keeper kreeg de bal niet onder controle, maar Castillion de rebound ook niet. Ondanks pogingen van de Amsterdammers om de voorsprong uit te breiden, liepen ze op niets uit….Lees hier verder op Highlow