Claasen kijkt uit naar WK 2010

Jong AjaxDaylon Claasen deed onlangs mee aan het WK onder 20 in Egypte. Een hele verandering met Jong Ajax, waar hij regelmatig de bank warm houdt om plaats te maken voor spelers uit het eerste. “Ik blijf mijn best doen”, vertelt hij highlow.nl nuchter. Ondertussen kijkt hij uit naar het WK dat volgend jaar in zijn geboorteland Zuid-Afrika wordt gespeeld. “Daar verheug ik me erg op.”

Dinsdagavond speelde Daylon Claasen (19) met Jong Ajax een oefenpotje tegen de hoofdklasse amateurs van Hollandia. De beloften van coach Pieter Huistra wonnen moeizaam met 2-1. Op maandagavond speelde het tweede nog een competitiewedstrijd tegen Jong ADO Den Haag en toen deden maar liefst tien spelers uit het eerste mee.

Vandaar dat de technische staf oefenwedstrijden organiseert voor de talenten uit de jeugdopleiding. Op Sportpark De Toekomst was goed te zien, dat de jonge spelers weinig wedstrijdritme hebben. Van een echte strijd leek dan ook weinig sprake. “Dat moet je niet zeggen”, vindt Daylon. “Het gaat wel degelijk ergens over. Het is voor ons de manier om ons te bewijzen voor de trainers, om een plek te veroveren in Jong Ajax. En onze tegenstanders komen ook niet voor niks, want die willen ons echt verslaan. Dus het is heus een echte wedstrijd.” Claasen, die een paar weken geleden in Egypte nog een WK onder 20 afwerkte, was inderdaad gretig.

Hij probeerde ballen op zijn tegenstander te veroveren, liet technisch leuke dingen zien en toonde dat hij een plek bij de beloftes op maandagavonden verdient. “Dank je. Dat hoor ik graag. Maar ik geloof echt dat iedereen in zo’n wedstrijd het beste van zichzelf geeft.” Dan zou een wedstrijd er een stuk vermakelijker uitzien. Niet al zijn collega’s tonen dezelfde geestdrift, inzet en technische kwaliteiten, die nodig zijn voor een plek in de basis van het beloftenteam… lees hier verder op highlow


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.