Luxe problematisch bij Jong Ajax

Jong Ajax“Ik sta niet te juichen over hoe ze gespeeld hebben, maar wel over hoe ze in de tweede helft de wedstrijd opgepakt hebben.” Coach Pieter Huistra zag hoe Jong Ajax maandagavond met de grootste moeite Jong ADO Den Haag met 2-1 wist te verslaan. Het was een vervelende wedstrijd om te zien. Zielloos, slordig en zonder al teveel inzet, want Jong Ajax heeft een luxeprobleem: teveel spelers.

Is een brede selectie nu goed of slecht voor een club? Het is maar hoe je ernaar kijkt. Ajax heeft veel, heel veel selectiespelers. Overbodige spelers uit het eerste spelen bij de reserves en houden zo de ontwikkeling van jonge talenten tegen, is een veelgehoorde klacht. Sonny Silooy, oud-trainer en oud-speler van Ajax, onderschrijft die stelling.

“Ik geloof dat de huidige selectie zo’n 55 spelers telt”, zegt hij maandagavond in de rust van de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong ADO Den Haag. “In mijn tijd hadden we een selectie van 25 man. De reservebank was vreselijk sterk. Maar nu. Tja. Teveel spelers hebben het talent niet om door te breken, maar wel een contract op zak. En veel jongens met een contract spelen niet, omdat ze gepasseerd worden door spelers uit het eerste.” Zoals Rob Wielaert, de centrumverdediger die afgelopen winter door Marco van Basten bij FC Twente werd opgehaald. Inmiddels is de oud-aanvoerder op een zijspoor beland bij de huidige hoofdcoach Martin Jol en speelt hij af en toe – vaak zeer matig – mee met Jong Ajax.

Wielaert scoorde de gelijkmaker tegen ADO Den Haag en droeg eindelijk weer eens de aanvoerdersband, maar speelde weer geen goede partij. Eigenlijk zou A-junior en eerste aanvoerder van Jong Ajax Roly Bonevacia uit Heerhugowaard op Wielaert`s plek moeten spelen, maar hij mocht genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank. Zijn talent wordt weinig ontwikkeld op deze manier, maar dinsdagavond mag hij mee doen als Jong Ajax oefent tegen de hoofdklasse amateurs van Hollandia…. LEES HIER VERDER OP HIGH LOW

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.