Jong Ajax verslaat acht Hagenezen met 1-2

Jong AjaxJong Ajax heeft in Den Haag met 1-2 gewonnen van Jong Ado Den Haag. Na een 1-0 achterstand bij rust bogen Rob Wielaert en Daley Blind de achterstand om in een 1-2 overwinning. Ado Den Haag eindigde het duel met acht man.

In het elftal van Jong Ajax droeg Rob Wielaert maandagavond de aanvoerdersband. Bij Jong Ado Den Haag deden onder andere eerste elftalspelers Swinkels, Boosschaart en Cornellise mee. In de openingsfase van het duel gebeurde er vrijwel niets. Jong Ajax speelde in het eerste half uur van de wedstrijd belabberd. Het eerste wapenfeit van Amsterdamse kant kwam in de 20e minuut op naam van Rasmus Lindgren. Zijn schot werd echter gekeerd door Robert Swinkels.

Twee minuten later ging Rob Wielaert in de fout en kon Ignacio scoren, maar Kenneth Vermeer kon de inzet tot corner verwerken. In de 25e minuut was het dan toch raak voor Ado Den Haag. Timothee Atouba stond op links te slapen en liet zijn tegenstander de vrije loop. Ignacio profiteerd hier van, gaf voor op Torenstra en die maakte er 1-0 voor de Hagenezen van. Met de vele eerste elftalspelers die bij Jong Ajax meespelen zou je verwachten dat de Amsterdammers weinig moeite hebben met Den Haag.

Maar niets is minder waar. De mannen van trainer Pieter Huistra spelen een bedroevend slechte wedstrijd. In de 30e minuut legde Daley Blind een vrije trap op de stropdas van Javier Martina. De Antilliaan stuitte echter op de sluitpost van Ado Den Haag. In de blessuretijd van de eerste helft werd diezelfde Martina onderuit gehaald in de zestien meter, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop. Zodoende ging Jong Ajax rusten met een 1-0 achterstand….LEES HIER VERDER OP HIGHLOW