Jong Ajax verliest, maar wel met trots (Foto’s)

Jong AjaxJong Ajax heeft zich gisteren tegen AZ van zijn goede kant laten zien. Het team van Pieter Huistra was met vertrouwen afgereisd naar Alkmaar, voor het beker duel tegen de landskampioen. Van enige zenuwen was geen sprake bij onze jongens. Ze begonnen de wedstrijd goed en waren het eerste kwartier ook eigenlijk beter.

Wat bij de meegereisde Ajax supporters leuke en ludieke spreekkoren tot gevolg had. ,,Ze krijgen voetballes” kwam van de tribune, en was niet eens geheel onterecht.

De meegereisde AJAX supporters

AZ speelde een matte slechte eerste helft, en de onzekerheid was duidelijk af te lezen aan het spel van de Alkmaarders. Jong Ajax had in de eerste helft niet heel veel echte kansen, maar ze kwamen er voetballend zeer aardig uit. AZ werd goed kort gedekt, waardoor de Alkmaarders maar mondjesmaat gevaarlijk werden.

Marvin Zegelaar met de voorzet

De tweede helft kwam AZ beter uit de startblokken. De ploeg van Ronald Koeman zette druk naar voren, en dit resulteerde in een aantal goede kansen. Jong Ajax liet zich gelukkig niet het kaas van het brood eten in Alkmaar. En zette zelf ook een tandje bij, door er snel uit te komen. De verdediging stond vrij aardig, met alleen af en toe een foutje van Oluguer.

Marko Pantelic in actie

In de eerste verlening was AZ snel klaar met Jong Ajax, door een typisch Dembele doelpunt. De Belg in de ploeg gekomen na een kwartier in de tweede helft, toonde even zijn grote klasse. Na de 1-0 was Jong Ajax een beetje van slag, maar deed geen domme dingen. Na de 2-0 van opnieuw Dembele was de wedstrijd gespeeld voor Jong Ajax.

De mannen van Pieter Huistra mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hebben AZ 120 minuten het vuur aan de schenen gelegd. Dit was ook de zwakte van AZ, maar zeker ook een verdienste van Jong Ajax. We kunnen dan ook zeker spreken van Dapp’re strijders!! Voor de volledige fotoreportage kijk je verder op HighLow.nl

Foto’s: Ilja Knemeijer HighLow.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

5 reacties op “Jong Ajax verliest, maar wel met trots (Foto’s)

  1. Markie B

    Lees net op ajaxclub dat Koeman jong ajax niet heeft gezien.
    Het blijft een zielig hoopje mens vol met frustratie richting ons.
    Jong ajax niet gezien maar wel pas in de verlening kunnen winnen zielig ventje

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Jong Ajax in eigen huis… Altijd lastig!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Markie B

    Jong ajax speelde een goeie wedstrijd ron!
    Koeman moet niet zo zeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Markie B

    Let op onderstaand een reactie van een kaasboertje…………
    Misschien kan de aanhang ook eens bij zichzelf ten rade? Ten eerste net een half stadion gevuld (het was nota bene GRATIS!!!), fluiten naar eigen spelers bij een mislukte aktie en 0,0 sfeer. De sfeer moest grotendeels komen uit het ajax-vak. Eerlijk is eerlijk; credits naar deze jongens, al was het voor hun natuurlijk een uitje met de hoop op een stunt. Toch hebben ze ons even terechtgewezen met hun liederen (klappen doe je zo!, ajax-publiek!, laat je club maar in de steek!) Een avond om snel te vergeten, we zijn door, niet meer over zeiken en op naar Utrecht!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wayout

    Koeman is een gefrustreerde trainer die nooit de erfenis van Louis van Gaal kan dragen.
    Zag je hem kijken in de dug out tijdens de wedstrijd één bonk frustratie. En dan ook nog kaasboerteje dat even komt vertellen wat supporters zijn. Volgens mij krijgen die kaasboertjes het hoog in de kop…. Small town..small mind

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.