Koreaan bevalt Ajax; zelf niet zo tevreden met oefenwedstrijd

Hyun Jun Seok liet dinsdagmiddag in een oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen de A1 (4-1) een goede indruk achter. Trainer Pieter Huistra is enthousiast over de speler. “Het is een type spits, die mij wel bevalt.” Ondanks een doelpunt laat Hyun Jun via zijn Koreaanse begeleider aan highlow.nl weten zelf niet zo tevreden te zijn over zijn optreden. “Hij wilde mooie acties maken en dat zat er niet in.”

Deze zomer trok de op 29 juni 18 geworden Hyun Jun Seok (1 meter 90 lang, volgens zijn Koreaanse begeleider) langs diverse Europese, voornamelijk Engelse, clubs om oefenstages te regelen. Bij Ajax trok hij direct de stoute schoenen aan, vroeg om een stage en afgesproken werd om hem twee weken mee te laten trainen met de beloftes. Inmiddels is de international van diverse Koreaanse jeugdteams in de tweede week van zijn stage beland. Dinsdagmiddag oefende hij met Jong Ajax tegen de A1 won met 4-1 en scoorde met zijn hoofd uit een corner de vierde treffer.

De spits liet een goede indruk achter. Hij was beweeglijk, liet zich zien in het veld, was aanspeelbaar, verdedigde zelfs mee en leek in Javier Martina het perfecte één-tweetje te hebben gevonden. “Hij wil hard werken en heeft een redelijke techniek”, vult Jong Ajax coach Pieter Huistra aan. “Hij kopte er op het laatst nog een corner mooi in. Hij heeft heel veel dingen die een spits moet hebben.” Bij zijn Koreaanse club Yong-In FC speelt de jonge Seok in een 4-4-2 systeem. “Hij moet hier nog wennen aan 4-3-3”, legt zijn begeleider Jin Ho Park uit. “Maar het was voor ons in ieder geval interessant en voor hem leuk”, vervolgt Huistra. Na de wedstrijd zit de jonge aanvaller, die ook als vleugelspits op links of rechts kan opereren, er wat sip bij. “Hij heeft niet kunnen laten zien wat hij in huis had”, vertelt Park.

Lees verder op Highlow

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.