Jong Ajax start maandag tegen jong AZ

Waar hun grote broer al een paar weekjes bezig is gaat het nu dan toch ook beginnen voor Jong Ajax. Daarmee komt voor Jong Ajax deze week een einde aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het team van Pieter Huistra en Fred Grim opent maandagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Jong Ajax speelde woensdag zijn laatste oefenwedstrijd. Op de Toekomst werd Alemannia Aachen overtuigend met 3-1 verslagen. ,,Met name de bereidheid om voor elkaar te werken was ontzettend groot”, vertelt Huistra na afloop. ,,Daar ben ik erg tevreden over, daar begint het toch vaak bij. Voetballend was het bij vlagen goed, maar moet het nog beter”

Huistra en Grim, de opvolgers van Adrie Koster en Aron Winter, hebben zeven weken de tijd gehad om Jong Ajax voor te bereiden op het begin van de competitie. ,,Zeven weken is best lang”, aldus Huistra. ,,We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld, waarin we iedereen speelminuten hebben gegeven. De jongens hebben allemaal een behoorlijk hoog niveau, anders hadden ze het ook niet geschopt tot Jong Ajax. Je moet Ajax zien als een soort piramide. Je begint in de jeugdopleiding met een heleboel voetballers. Hoe verder je komt in opleiding, hoe meer spelers er afvallen en uiteindelijk blijft er een hele smalle top over.”

In welke formatie Jong Ajax maandag aantreedt tegen Jong AZ is nu nog niet bekend. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat er ongetwijfeld een paar spelers van het eerste elftal speeltijd moeten krijgen. ,,En wie dat zijn, weten we meestal pas kort van tevoren”, aldus de voormalig international. ,,Dat is niet erg, dat hoort erbij.”

Bron + teksten: ajax.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.