Topclubs blijven trekken aan Vertonghen en Van der Wiel

Transfercarrousel (Foto: lambertwm)

Hoewel de transferperiode alweer een maand voorbij is, wordt er nog steeds aan alle kanten getrokken aan Ajax-spelers als Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel. We rijden een rondje mee op de transfercarrousel.

Dat de eminente Belgische aanvoerder Jan Vertonghen Ajax na dit seizoen gaat verlaten, lijkt vrijwel zeker. De beste papieren lijken op dit moment in handen van Tottenham Hotspur.

In een interview met The Sun gaf de 24-jarige Vertonghen aan wel zin te hebben in de Londense Traditionsverein:

‘Het lijkt me geweldig om in de Premier League te spelen. Dat is waar ik op dit moment voor ga. Ik vind Tottenham een geweldige club. Ze doen het dit seizoen erg goed. Momenteel staan ze in de top-3 van Engeland en daar zou ik graag willen spelen.’

Knap
De trainer van de Spurs, de knappe Harry Redknapp, zat tijdens Manchester United-Ajax al op de tribune en zal deze uitspraken met tevredenheid hebben gelezen.

Uit onze rondgang op de transfercarrousel blijkt verder dat Newcastle United en Arsenal ook nog steeds concreet geïnteresseerd zijn in onze favoriete Belg. En volgens Italiaanse media houden AC Milan en Internazionale il Belga Rubicondo ook nog scherp op het kompas.

‘Geen 18 meer’
Het transfercircus rond Gregory van der Wiel begint een beetje saai te worden. Al langer is duidelijk dat Greg na dit seizoen naar Valencia wil, en dat Valencia ook Greg wil. In een interview met Sp!ts benadrukt de verdediger een en ander nog eens:

‘Ik vind het nu echt tijd om te gaan. Ik ben 24 jaar, geen 18 meer. Al vijf jaar speel ik in het eerste van Ajax, een mooi moment voor de volgende stap. En ik vind het leuk dat Valencia mij voor veel geld wil halen, daar spreekt waardering uit.’

Foto: @Gvanderwiel

Afkoopsom
‘Ik heb een bezoek gebracht aan Valencia – FC Barcelona. Geweldig. Ik kon me moeilijk voorstellen dat ik misschien zelf ook dergelijke wedstrijden ga spelen. Maar dat verandert vast als ik daadwerkelijk naar Valencia verhuis.’

Dat is duidelijk, Greg. Enige punt is dat Ajax en Valencia het nog steeds eens moeten worden over een afkoopsom. Bijkomend punt is dat Gregory best wel weer eens fit mag worden om ook nog een paar duels in het Ajax-shirt te spelen.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Topclubs blijven trekken aan Vertonghen en Van der Wiel

  1. Harrie

    Hahaha knappe Redknapp! Helaas gaat Ajax twee erg goede spelers verliezen maar dit hou je niet tegen. Vooral Vertonghen kan de absolute top met gemak aan. Bij van der Wiel blijf ik altijd wat twijfels houden, vooral op het mentale vlak. Waarschijnlijk kan hij zich straks bij Valencia weer wel volledig opladen. Klinkt lulliger dan bedoeld. Niets menselijks is ons vreemd! Ik hoop van harte dat Ajax er twee goede talentvolle nederlandse of Belgische verdedigers voor terughaalt (Goudeleeuw)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.