Aissati mogelijk concurrent voor Ebecilio

Door de jaren heen heeft Ajax heel veel spelers een contract voorgeschoteld, waarbij het gebrek aan beleid vaak als oorzaak hiervoor wordt genoemd. Elke trainer kreeg de vrijheid om zijn spelers te kopen. Inmiddels is al van veel van deze spelers afscheid genomen en kan weer naar kwaliteit gekeken worden.

Eén van de spelers die de afgelopen jaren ook een contract bij Ajax heeft gekregen, was oud-PSV’er Aissati. Dit was onder leiding van Marco van Basten, maar ik moet bekennen dat ik toen blij was met deze aankoop.

Ik zag in Aissati een creatieve speler die op 10 in staat moest zijn om Ajax weer het echte Ajax spel te laten spelen. Dit had hij in zijn periode bij FC Twente en bij vlagen bij PSV immers ook bewezen.

Het werd geen groot succes en na de komst van Martin Jol was er voor Aissati nog minder speeltijd beschikbaar, waardoor hij afgelopen zomer vertrok naar Arnhem om daar te spelen voor de kampioen van 2013, Vitesse.

Hij lijkt daar opgebloeid en speelt als valse linksbuiten bijna wekelijks een goede wedstrijd, waarbij hij regelmatig scoort of een assist geeft. Het is dus niet zo gek, dat inmiddels de vraag opkomt of hij komend seizoen nog een kans krijgt bij Ajax met zijn doorlopende contract.

De speler zelf is overtuigd van zijn klasse en wil voor zijn kans gaan. Inmiddels heeft De Boer aangegeven ook onder de indruk te zijn van de speler en hem zeker als optie ziet voor de linkervleugel, aangezien deze beperkt bezet is met Ebecilio en El Hamdaoui.

Het is heel realistisch en logisch om Aissati in de voorbereiding een kans te geven, want hij heeft immers nog een contract. Ik denk inmiddels wel dat hij niet de speler is die Ajax verder kan helpen in de ontwikkeling, dus als ze in Arnhem wat miljoenen willen uittrekken dan moet Van der Boog dit bod gewoon accepteren.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.