Vurnon Anita maakt naam in Frankrijk, Spanje en Turkije

Update: Was er begin van de week alleen interesse van Marseille, nu blijkt dat in de winterstop ook Fenerbahce en Malaga Anita wilde kopen. Vanuit het kamp Anita is aangegeven dat zijn prioriteit naar Ajax gaat en na de wedstrijd tegen Spartak Moskou ben ik daar erg blij mee.

Voor een trainer is een multifunctionele speler een geschenk, maar voor de speler zelf kan het soms storend zijn voor zijn groei. Bij Ajax hebben we het jaren gezien bij Emanuelson, alhoewel

ik me afvraag of hij beter terecht was gekomen als hij zich had gefocust op één positie.

Op dit moment heeft De Jong, als multifunctionele speler, ook een grote bijdrage in het spel van Ajax. Ik denk wel dat zijn positie als spits vooral wordt ingegeven door de situatie en dat dit vanaf komend seizoen niet meer aan de orde zal zijn.

Of hij moet zich zo spectaculair ontwikkelen als Ajax spits, dat we niet meer om hem heen kunnen. Duidelijk was ook dat De Boer niet meer om Anita heen kon, want hij presteerde de afgelopen weken ook steeds prima.

Het was meestal als back, zoals hij vorig seizoen onder Jol de vaste linksback was, maar diep in zijn hart kijkend is Anita toch een middenvelder. Het is wel opvallend dat net nu hij daar de kans krijgt vanuit Frankrijk interesse komt voor de linksback Anita.

De topclub Olympique Marseille ziet in Anita de mogelijke vervanger voor Taiwo, maar ik verwacht dat Anita zich niet laat verleiden voor een overstap voor de positie van linksback.

Ik ben er overigens nog niet uit of ik hem zou laten vertrekken als ik Ajax was, want we hebben bij Emanuelson gezien hoe handig een multifunctionele speler is.  Hebben jullie een idee?

Mogelijk krijgt Anita de komende weken de kans om te bewijzen een uitstekende verdedigende middenvelder te zijn en dan zal in ieder geval de interesse van Marseille weer verdwijnen.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Vurnon Anita maakt naam in Frankrijk, Spanje en Turkije

  1. warco

    Anita is geen echte back , en dat zal hij ook nooit worden . De afgelopen tijd was al te zien dat hij op het middenveld veel beter uit de voeten kan . Gisteren was hij voor mij de man van de wedstrijd , i.p.v. van der Wiel , die overigens sinds lange tijd weer eens een redelijk goede wedstrijd speelde . Vooral de combinatie Anita en de Zeeuw op het middenveld loopt erg goed . Jammer dat Eriksen gisteren zijn dag niet had anders had het nog weleens veel mooier kunnen worden voor Ajax .
    Anita doet er verstandig aan zich voorlopig op Ajax te richten , en dan wat mij betreft vooral op het middenveld en niet als back .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Justin

      Ben het zowaar 100% eens met herr warco.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Warco, geen speld tussen te krijgen. Weet je nog dat ik enkele weken geleden Anita voorstelde als optie voor Enoh? Nu kijken of dit één zwaluw is of toch al een kleine zomer.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.