Engelse interesse in spelers van Ajax

Het nadeel van Europees voetbal of een redelijk goede wedstrijd in de eredivisie is dat scouts van grote clubs direct met meerdere namen in het notitieboekje vertrekken uit Nederland. Het is voor Ajax te hopen dat het hier bij blijft komende zomer, want het zou fijn zijn om eens echt te kunnen bouwen aan een elftal.

Het vertrek van Suarez naar Liverpool was aan het begin van het seizoen 2010-2011 al ingecalculeerd, maar na eerder Vertonghen worden nu ook weer Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani gelinkt aan Engelse topclubs.

Voor Van der Wiel is de interesse van Chelsea  niet nieuw en ook niet gek nu hij eindelijk weer wat vlagen van zijn vorm vorig seizoen laat zien. Of het daadwerkelijk tot een overeenkomst zal leiden is nog onzeker, want op dit moment is de vraagprijs van circa 17 miljoen nog te hoog voor Chelsea.

De huidige financiële situatie maakt dat Ajax niet snel hoeft te zwichten voor het grote geld en dat maakt de kans om vertrek kleiner. De verguisde, maar inmiddels opgeleefde Sulejmani heeft net eindelijk het respect bij Ajax. Dit is ook in Engeland opgevallen.

De trainer van Arsenal, Wenger, vindt Sulejmani al langer een interessante speler en de interesse lijkt inmiddels wat concreter te worden volgens de geruchten. Het bedrag dat Arsenal over heeft voor Sulejmani is 12 miljoen euro.

Dit is minder dan het geïnvesteerde bedrag door Ajax toen hij werd overgenomen van Heerenveen, maar afgelopen zomer was nog geen eens de helft ontvangen. Ik denk overigens dat Mickey gewoon lekker in Amsterdam moet blijven en dat deze stap ooit misschien realistisch is.

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Engelse interesse in spelers van Ajax

  1. ander oog

    Opbouwen met aflopende contracten blijft lastig. Ik zie Wiel, Steek en vertonghen niet verlenghen. Dus als zij de kern van een nieuw topelftal worden dan ben je ze toch kwijt tegen de tijd dat het oogsten begint.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Het euvel van Ajax. Ik hoop dat we van die 3 namen er in ieder geval één kunnen behouden zonder dat het de motivatie beïnvloed van deze speler.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Svebby

    Dat Stekelenburg zal gaan (ManUnited?) valt niet te voorkomen en is hem ook gegund! v/d Wiel moet eerst zijn oude vorm maar eens een wedstrijd of 10 achter elkaar laten zien en vasthouden. Vertonghen hoeft van mij helemaal niet weg maar daar zit het probleem: hij begint boven Ajax uit te groeien, althans, het huidige niveau. Eerlijk gezegd zou zijn constante niveau de standaard bij Ajax moeten zijn…maar ja, daar wordt aan gewerkt door de Boer!
    Mickey is door mij ook al meer dan eens aangeboden bij de lokale FC maar eerlijk is eerlijk: die jongen roept een natuurlijke sympathie op. Ben blij dat hij zo langzamerhand eens wat terug doet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Svebby, ik denk dat je de juiste snaar raakt bij Stekelenburg, van der Wiel en Vertonghen. Het zou zeker voor Gregory betekenen dat nog een jaar Ajax goed voor hem zou zijn. Over Sulejmani ben ik nu ook zeer tevreden, alleen ik heb altijd het vertrouwen in hem gehad ondanks zijn prestaties. Hij kreeg nooit het vertrouwen (wel van fans) binnen de staf, zoals bijvoorbeeld nu een Ebecilio krijgt. Ebecilio is ook nog lang niet volwaardig maar heeft wel potentie en krijgt gewoon de kans om die te ontwikkelen, dat is jaren niet het geval geweest in Amsterdam.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.