Ajax zoekt vervanger Stekelenburg en concurrent Vermeer

Het is bij Ajax nog redelijk rustig rondom de positie van keeper voor komend seizoen, behalve dan de redelijke zekerheid dat Stekelenburg zal vertrekken. Afgelopen dagen werd ook Atletico Madrid weer toegevoegd aan het lijstje van geïnteresseerde clubs.

Deze rust is een goed teken, want er spreekt vertrouwen uit voor Kenneth Vermeer die langzaam weer de oude aan het worden is, maar zich zal richten op komend seizoen. Alleen ik vraag me af of de selectie van Ajax dan sterk genoeg is in de breedte voor de positie van keeper.

Er beginnen wat signalen door te sijpelen dat Ajax achter de schermen deze mening ook is toegestaan. Ik zou zelf Ajax willen adviseren om toch eens serieus naar Nijmegen te gaan om de keeper van NEC, Cillissen, warm te maken voor Ajax.

In de buitenlandse media wordt momenteel ook gesproken over Przemyslaw Tyton, keeper van Roda JC, als mogelijke vervanger voor Stekelenburg. Deze keeper staat of stond eerder al in de belangstelling van PSV en Feyenoord, maar zou volgens mij ook een goede opvolger in Amsterdam kunnen zijn.

Wie het ook wordt, hij zal een eerlijke kans moeten krijgen om een waardig opvolger te worden van Stekelenburg.

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Ajax zoekt vervanger Stekelenburg en concurrent Vermeer

  1. Ron

    Ik hoop dat Vermeer onze eerste keeper dan wordt… Natuurlijk zal de Boer de beste opstellen. Maar hij verdiend die kans

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Helemaal met je eens, maar ik zou wel graag een talentvolle keeper erbij hebben want Verhoeven vind ik een prima 3e keeper.
      -
      Overigens heeft Steek wel een klein beetje hoop gegeven op een langer verblijf.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Steek moet net als Suarez een transfer gaan maken, en dat heeft ie verdiend. Maar dan wel naar een goeie club!! Als Ajax daar nu al rekening mee houdt kun je rustig rondkijken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Hij heeft het meer dan verdiend, maar ik geloof wel dat Steek liever blijft dan vertrekt naar een club als Atletico Madrid, Malaga of Everton om maar iets te noemen.
          -
          Financieel gezien zou een langer verblijf van Steek niet goed zijn, want zijn transfersom krijgen we dan niet EN Vermeer vertrekt voor een gering bedrag. Vermeer is over een aantal jaar namelijk ook een paar miljoen waard.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.