Lukaku zet Ajax tegen Anderlecht in ander daglicht

www.ajaxf-side.nl

Komende donderdag zal om 21.05 uur de return in de Europa League tussen Ajax en Anderlecht worden gespeeld. In de aanloop gaat het voorlopig meer over het grote talent Lukaku dat bij Anderlecht in de spits speelt.

De afgelopen transferperiode werd dit talent al met diverse grote clubs in verband gebracht, maar tot een transfer kwam het vooralsnog niet. Dat Lukaku een talent is lijkt me duidelijk, ondanks dat hij de eerste wedstrijd tegen Ajax weinig in te brengen had.

Het niet uit de verf komen vorige week bij de 0-3 nederlaag had mogelijk deels ook te maken met het verdedigende talent dat de Belgen Vertonghen en Alderweireld bezitten. In alles kan je wel zien dat hij de kwaliteiten bezit die een Ajax spits nodig heeft.

Eigenlijk had ik verder nooit de illusie om verder na te denken over een mogelijke samenwerking tussen Lukaku en Ajax vanwege de interesse van grotere clubs en de transfersom die door Anderlecht werd gevraagd.

Deze week lijkt Lukaku zelf toch gezorgd te hebben voor een kleine opening door op te merken dat Ajax een club is waar hij graag zou spelen. Het liefst wil hij ook stap voor stap naar de top en hij weet dat Ajax voor vele talenten de ideale weg is geweest.

Vorige week gaf Boussoufa in Voetbal International nog aan dat zijn verblijf in België toch een belangrijke reden is, dat een transfer naar een grotere club is uitgebleven. Dit zou voor Lukaku misschien ook een belangrijk signaal zijn geweest om zelf de deur naar Amsterdam open te zetten.

Ik houd hem de komende tijd graag in de gaten en mogelijk kan Ajax alvast nadenken over een financieel aantrekkelijke constructie met Anderlecht bij een eventuele vervolg transfer. Ik hoop in ieder geval dat Lukaku donderdag in De Arena niet teveel zijn kwaliteiten gaat tonen!

De assistent-columnist.

foto: www.ajaxf-side.nl

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Lukaku zet Ajax tegen Anderlecht in ander daglicht

  1. Stoffel

    Het zou echt geweldig zijn voor Ajax als hij komt. Zo’n bal vaste, sterke speler, die geen moeite heeft een goaltje te prikken is altijd welkom!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Heeft alles wat een Ajax spits nodig heeft! En een talent met doorverkoop potentie dus dat past binnen het beleid.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.