Hoofdscouts van o.a. Arsenal en Barcelona weten Ajax te vinden

Deze week is Ajax verwikkeld in een rechtzaak met Hoofd Scouting Hans van der Zee en deze discussie wordt aangegrepen om binnen Ajax een mening te geven over de functie van Hoofd Scouting. Ik denk dat bij een juiste structuur met een sterke technisch directeur deze functie overbodig is, want de scouting moet dan net als de jeugdafdeling rapporteren van deze directeur.

Eigenlijk vind ik het momenteel helemaal niet zo belangrijk wat Van der Boog of De Boer of wie dan ook binnen Ajax hier over te melden heeft, want dit moeten we in een veel breder perspectief van de totale inrichting van de Ajax organisatie zien.

Ik maak me veel meer zorgen over het feit dat veel hoofdscouts, of hoe je ze ook wil noemen, de weg naar Amsterdam veel te goed lijken te vinden momenteel. Dit is in de geschiedenis van Ajax niet nieuw, alleen deze zomer kan het bij teveel spelers wel eens het juiste moment en de juiste club zijn.

Een dergelijk probleem los je niet makkelijk op hoe goed de jeugdopleiding ook zou zijn of hoeveel hoofdscouts je ook in dienst zou hebben! De afgelopen weken kwam Gregory van der Wiel weer wat meer in beeld, maar mogelijk dat het satirische filmpje van Voetbal International over Afellay hem wat terughoudend maakt.

Vandaag nemen de geruchten rondom Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen weer de overhand. De man met neus voor talent, Wenger, lijkt met Arsenal nu ook serieuze aandacht te hebben voor beide spelers. Ik denk dat Stekelenburg zich beter kan richten op Manchester United, want daar heeft hij minder concurrentie.

Tot slot staat ook Vertonghen op een lijstje met potentiële versterkingen voor Barcelona en dat zal hem zeker weer meer zelfvertrouwen geven als je weet dat eerder ook Milan de interesse kenbaar maakte.

Het is voor deze jongens zaak om goed na te denken wat ze willen en wat ze zelf denken aan te kunnen, want er zijn legio voorbeelden van voetballers die een te grote stap hebben genomen. Dit kan je carriére behoorlijk schaden hoe positief een eventuele hoofd scouting ook was!

De assistent-columnist.

Nog even voor Van der Wiel en Vertonghen:

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.