Contract Sneijder, Transfer Aissati

Al het goede lijkt van De Toekomst te komen, want het vertrouwen in jeugdspelers bij Ajax is nog niet afgelopen. Het uitblijven van aankopen zoals Dost en Mertens tegenover het vertrek van Mido, Suarez en Emanuelson noodzaakt Ajax ook om dit seizoen meer bij de eigen jeugd te kijken.

Het gaat alleen verder, want na Lukoki hebben nu ook Rodney Sneijder en Bonevacia een contract tot 2013 getekend. Bonevacia kende in de voorbereiding al zijn vuurdoop, maar is daarna in een vormcrisis gekomen. Ajax heeft wel vertrouwen dat hij de strijd met Enoh en Lindgren kan aan gaan komend seizoen.

Voor deze positie zal Ajax zich dus hoogstwaarschijnlijk niet melden op de transfermarkt. Betekent het contract voor Rodney Sneijder ook dat Ajax niet op zoek gaat naar een extra nummer 10? In dat geval betekent het ook dat de goede prestaties momenteel bij Vitesse van Aissati tevergeefs zullen zijn.

Aissati heeft bij Ajax nog een contract tot 2012 en er gaan steeds meer geluiden op om hem voor volgend seizoen weer opnemen in de selectie. De Boer heeft hier nog weinig over gezegd, maar ik verwacht dat Aissati deze zomer gewoon een transfer zal maken.

Hij blinkt bij Vitesse momenteel uit als linksbuiten en die hebben we volgens mij nog steeds niet nodig, althans dan zal Ajax toch eerder kiezen voor Mertens. Op nummer 10 is hij volgens mij toch net iets teveel balverliefd en verliest hij zeker de concurrentie van Eriksen.

De contracten van Sneijder en Bonevacia geven dus een positief signaal af richting De Toekomst, maar ook voor Aissati zal dit een signaal zijn om zich niet alleen te richten op een terugkeer naar Ajax.

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Contract Sneijder, Transfer Aissati

  1. Mark (FC Groningen)

    Met de uitspraken van jullie directeur krijgt deze blog nog een extra lading. Het moet ook wel goed gaan op De Toekomst, want spelers kopen van andere eredivisie-clubs zal niet meer gedaan worden door Ajax… tenminste dat maak ik uit zijn woorden op.
    Ik snap dat men niet blij is met de hoge vraagprijzen, maar dat kon je verwachten. Al stelde Heerenveen zich wel wat onredelijk op; die dachten natuurlijk nog eens 16 miljoen te ontvangen.
    Over het verdelen van de kijkgelden… sinds dat de clubs uit de eerste divisie minder zijn gaan ontvangen zijn de prestaties van onze clubs in Europa echt niet beter geworden, maar de instroom van talenten naar eredivisieclubs wel minder.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Een aantal clubs in Nederland heeft het nu zo goed voor elkaar dat ze hun beste spelers kunnen behouden of alleen voor bedragen laten gaan, die Ajax in Nederland niet meer wil betalen. Ik denk op zich een ontwikkeling waardoor de competitie in de breedte sterker wordt.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Johan

    Ik vind aissati een leuke speler die wel goed kan voetballen, alleen misschien iets te vaak last van blessures,
    maar hij mag van mij best bij groningen komen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Moet je waarschijnlijk wel tegen Vitesse opbieden en dat is lastig, want dat handelshuis gooit geld over de balk als snoepjes!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.