Ajax en zijn Ivoriaanse Kapstok (update)

Update: Begin januari maakte wij melding van Ajax interesse in Traoré. Hij is nu voor 5 miljoen verkocht aan de Russische promovendus Kuban. In hoeverre Ajax van hem nog serieus werk heeft gemaakt is onduidelijk, maar Traoré heeft gekozen voor het grote geld.

 Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ook Ajax in deze transferperiode wordt genoemd als mogelijk kopende club. Eigenlijk vind ik dit ook wel noodzakelijk, want als echt Suarez of El Hamdaoui vertrekt dan moet er wel wat gebeuren.

Het kan natuurlijk ook zijn dat De Boer dan weer een jeugdspeler uit de hoge hoed tovert, maar er zal ook over de landgrenzen gekeken moeten worden. Dit keer wordt er gelukkig wel naar jongere spelers gekeken.

De naam die in het circuit nu ook aan Ajax wordt gelinkt is Lacina Traoré van CFR Cluj uit Roemenië.  Het is een boomlange 2o jarige aanvaller uit Ivoorkust, die qua speltype prima die balvaste diepe spits kan spelen. Een echte kapstok om het spel aan op te hangen.

Ajax is niet de eerste club die interesse heeft, want na de onderlinge duels vorig seizoen had PSV ook interesse in de spits, maar dat kwam niet rond. Verder zijn in Engeland ook enkele clubs, waaronder Liverpool, meer dan geïnteresseerd dus Ajax zal haar charme wel in de strijd moeten gooien.

Een kleine compilatie van wat hij kan: Geniet!

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.