De Boer evalueert met selectie Ajax transferperiode

De transferperiode zit erop en de eerste artikelen over het wel of niet slagen van transfers zijn verschenen. Voor Ajax was het ook een drukke transferperiode met niet de gewenste uitkomst. Voor De Boer een reden om deze transferperiode met de selectie te evalueren.

Het vertrek van Emanuelson naar Milan was al langer bekend en de transfer van Suarez naar Liverpool was ook voor niemand een verrassing. Verder kwamen nog namen als De Zeeuw, Vertonghen, Stekelenburg en El Hamdaoui in diverse geruchten naar voren, maar dit bleek meestal gebakken lucht.

De voornaamste reden om deze transferperiode te bespreken met de selectie is dat tegenover het vertrek van belangrijke geen enkele aankoop staat. Dit was zeker wel de bedoeling, maar Ajax had hierbij wel haar grenzen gesteld.

Vooral in aanvallend opzicht had Ajax nog wel versterking kunnen gebruiken, maar het kwam door een te hoge vraagprijs niet tot een overgang van Mertens of Dost naar Ajax. Dit kan natuurlijk ook in de kopjes doorwerken van de huidige selectie.

De Boer wil vandaag dus met zijn selectie de situatie bespreken en hierbij vooral aangeven dat er voldoende kwaliteit aanwezig is, alleen er zal nu van iedereen wat meer gevraagd worden.

De jonge talenten zullen meer moeten spelen en dus meer moeten omgaan met kritiek, want ze zullen niet elke week het gewenste niveau halen. Daarnaast zal van iedereen verlangd worden om soms even iets meer op hun tanden te bijten bij kleine pijntjes. 

Het is een vergelijkbare situatie als bij PSV, want ook daar is de selectie op dit moment erg krap. In die zin lijkt Twente de grote winnaar van deze transferperiode, want hun selectie is in tact gebleven en breed genoeg om de titelstrijd vol te houden bij blessures.

De grote verliezer van deze transferperiode, Dost, lijkt overigens komende zomer wel de overstap te kunnen maken naar Ajax. Volgens De Telegraaf heeft Ajax namelijk wel met Heerenveen een akkoord bereikt, alleen was er geen tijd meer om dit op papier rond te krijgen.

Deze mondelinge afspraak zal komende zomer ook nog gelden volgens sommige juristen, dus daarmee heeft De Boer voor komend seizoen zijn eerste slag al geslagen. Ik heb het volste vertrouwen dat hij zorgt dat Ajax deze moeilijke tweede seizoenshelft ook als winnaar te voorschijn komt (met of zonder schaal).

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.