D-Day – Transfers en Geruchten Ajax (update 20.00 uur)

Update: BAS DOST ondergaat op dit moment een medische keuring bij Ajax! 

Vandaag is de laatste dag van de transferperiode, dus dit kunnen we ook wel D-day noemen. De laatste uren kunnen altijd nog verrassend verlopen, maar dat zijn ook niet altijd de meest gelukkige transfers. Op de valreep is er wel weer interesse vanuit Engeland voor Vertonghen.

Welke spelers heeft De Boer op 1 februari tot zijn beschikking op het trainingsveld ter voorbereiding op de wedstrijd tegen De Graafschap?

We zullen hier proberen om de laatste transfers en geruchten vandaag te volgen en ik hoop dat we op 1 februari met een goed gevoel terug kijken op deze transferperiode.

De Zeeuw: De Zeeuw beleeft door het WK  en blessures niet zijn beste seizoen, maar ik vind hem wel een middenvelder die hoort bij het spel dat De Boer wil spelen. Kunnen we hem missen?

Ik denk het momenteel niet, maar het schijnt dat Fenerbahce vandaag nog 8 miljoen euro wil neerleggen voor deze Ajax middenvelder. Dit zou natuurlijk een bod zijn dat je als Ajax zijnde niet kan weigeren. Misschien direct even naar Rotterdam om Fer te verleiden?

Update: Door de zaakwaarnemer van Demy de Zeeuw worden de onderhandelingen ontkent. Inmiddels blijkt er wel degelijk een bod te zijn geweest, alleen Ajax heeft dit bod geweigerd, omdat er niet meer sterktehouders kunnen vertrekken.

El Hamdaoui: Sinds de aanstelling van De Boer is Mounir eigenlijk niet meer beschikbaar geweest voor Ajax door griep, algemene malaise en blessures. Het geruchtcircuit linkt El Hamdaoui de laatste dagen regelmatig met Bordeaux.

Dit is niet heel gek, aangezien deze club haar spits kwijt raakt. Mogelijk dat het vertrek van Suarez voor El Hamdaoui toch ook wel genezend werkt en dat hij toch een half jaar wil vlammen bij Ajax.

Ondanks dat El Hamdaoui gisteren weer mocht invallen tegen NAC en dat hij nog niet echt passie uitstraalde, verwacht ik wel dat Mounir gewoon bij Ajax zal blijven.

Update: Bordeaux heeft Braziliaanse aanvaller Andre gehuurd van Kiev, dus de interesse in El Hamdaoui zal verdwenen zijn.

Stekelenburg: Een speler die absoluut een transfer verdiend en deze zomer ook zal vertrekken. In deze winter transferperiode wordt zijn naam nog niet direct in verband gebracht met diverse clubs, dus laten we dat maar hopen.

In de zomer zullen Manchester United, als opvolger van Van der Sar, en Valencia een goede kans maken om Stekelenburg aan te trekken.

Van der Wiel: Van der Wiel heeft zich vorig seizoen tot en met het WK in Zuid-Afrika bewezen en is hierdoor regelmatig in verband gebracht met clubs als Chelsea, Barcelona en Milan.

Op dit moment zijn het volgens Gregory allemaal geruchten en verwacht hij ook volgend seizoen bij Ajax te voetballen. Het vertrek van Suarez betekent in ieder geval dat Ajax geen financiële overwegingen kan hebben om Van der Wiel te verkopen. 

Vertonghen: Een speler die wekelijks aantoont één van de sterktehouders te zijn van dit Ajax. Een logische volgende stap zit er dus aan te komen komende zomer.

Inmiddels lijkt Tottenham Hotspurs vanwege veel blessures achterin op zoek naar versterking en hierbij wordt Vertonghen ook genoemd. We zullen zien of er nog een zak met Engelse ponden deze kant op komt, maar er zal dan wel een bonus betaald moeten worden.

Update: Manchester City heeft een bod van 13,5 miljoen uitgebracht, maar dit is door Ajax geweigerd. Ik hoop eigenlijk ook dat City het bedrag niet gaat verhogen, anders wordt het wel verleidelijk.

Oleguer: Vanuit Griekenland lijkt er interesse te zijn in Oleguer. Dit zal zeker geen transfer zijn die Ajax tegen gaat houden, want ik verwacht dat deze zomer zijn contract ook niet wordt verlengd.

Cvitanich: De spits is net een paar weken terug van een verhuurperiode en inmiddels ook alweer geblesseerd. Toch is er uit Argentinië interesse in deze speler, waarbij het schijnt te gaan om een bod van 4 miljoen.

Ik heb het idee dat De Boer hem wel een kans wil geven, maar mocht dit bod echt serieus zijn dan kan Ajax Cvitanich beter laten gaan. Vanuit Ajax wordt overigens aangegeven dat ze Cvitanich gezien de krappe selectie qua aanvallers wil behouden.

Jong Ajax: Een aantal jeugdige spelers zullen na de winter niet meer terug keren. Van der Meulen speelt definitief bij Dundee United en Schouw gaat op huurbasis naar Almere City. Het begin van de samenwerking.

Aankopen: Afgelopen vrijdag meldde Ajax dat er alleen aankopen werden gedaan als Suarez zou worden verkocht. Dit betekent in principe dat Ajax voor Emanuelson geen vervanger zal halen en Daley Blind dus het vertrouwen krijgt van De Boer.

Ajax heeft zich dit weekend definitief gemeld op de transfermarkt. Van der Boog geeft aan dat Ajax hierbij zoekt naar Nederlandse spelers, maar Ajax zal absoluut niet extra gaan betalen voor spelers omdat Ajax ineens op de stoep staat.

De interesse in Dost is voor niemand meer nieuw, maar de interesse in Mertens is toch wel verrassend. Ik verwacht overigens ook dat Utrecht in dit geval een mega-bod wenst en daar zou Ajax toch niet meer aan mee doen?

Ik vind deze interesse inderdaad verrassend, ondanks dat Mertens een prima speler is. Ik heb namelijk het idee dat Ajax zich toch weer meer wilde richten op het ouderwetse 4-3-3 en Mertens is voor mij niet een echte linkerspits. Of moet hij met Eriksen de strijd aan gaan als spelverdeler?

Afgelopen zondag bleek dat zowel Utrecht als Heerenveen het bod van Ajax niet voldoende vond, dus het is afwachten of er vandaag nog een opening wordt gevonden. Bas Dost probeert die opening wel te forceren met een  spoedarbitragezaak bij de KNVB. Deze zal maandagmiddag plaatsvinden. 

Update: De arbitragezaak is afgelopen en Heerenveen heeft gelijk gekregen, dus we zullen een andere manier moeten vinden om hem over te halen. Ze willen Dost voor circa 7 miljoen laten gaan, maar dergelijke bedragen zal Ajax naar verwachting niet betalen. Nu maar hopen op een echte verstoorde relatie de komende uren als ik gisteravond ook Jans zag praten.

Update 20 uur: Bas Dost ondergaat momenteel een medische keuring bij Ajax. Het schijnt handje klap geworden te zijn voor 5,5 miljoen.

Volgens Voetbal International schijnt Ajax een bod uitgebracht te hebben op Davy Pröpper, maar Vitesse heeft deze niet geaccepteerd. Dit komt voor mij wel uit de lucht vallen of is Davy een zelfde soort speler als De Zeeuw en wil Ajax zo alsnog mee werken aan het vertrek van Demy?

Laten we maar eens afwachten wat de transfermarkt de laatste uren in petto heeft!

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

91 reacties op “D-Day – Transfers en Geruchten Ajax (update 20.00 uur)

  1. Justin

    7 miljoen voor een wisselspeler van een provincie club is natuurlijk te belachelijk voor woorden! Hopelijk gaat Cvitanich nog even gauw de deur uit vandaag, dat zou wel fijn zijn. Misschien kunnen we hem nog ruilen tegen Dost?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Heerenveen lijkt liever een rotte appel te hebben dan een winst van 1 miljoen. Jammer.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Gert

    nu de arbitragezaak die Bas Dost tegen Heerenveen had aangespannen om een transfer naar Ajax af te dwingen is afgelopen.is het nu alleen nog maar afwachten en duimen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rood Witte Olifant

    Leuk. Alle updates, hoorde vanmorgen ook dat de Zeeuw evtr naar Turkije verkast. Graag! Ben het zeker niet eens met je dat deze voetballer bij Ajax past. Is lamlendig, slordig en teveel een prima donna. Gewoon Siem voorlopig een linie laten zakken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Roodwitteolifant, allereerst ben ik het met je eens dat Siem een linie moet zakken als we aanvallend genoeg opties hebben. Ik vind hem echt een beweeglijke middenvelder die Ajax nodig heeft.
      -
      Ik ben het niet met je eens over De Zeeuw. Wel dit seizoen, want daar heeft hij ondermaats gepresteerd, maar dat heeft zijn fysieke redenen. Als hij het niveau van vorig seizoen weer kan halen dan wil jij hem toch ook wel in Ajax shirt zien?

        /   Beantwoorden  / 
  4. HJK

    Kwa instelling de juiste speler voor Ajax….

      /   Beantwoorden  / 
  5. HJK

    Dost bedoel ik daar mee

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gert

    ik denk zeker dat Dost de speler is die goed in het team past, hij is volgens mijn de speler die Ajax zoekt voor in de 16 meter, kan daar een bal aannemen en is doelgericht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Gert, het wordt nu alleen wel erg kort dag, want Heerenveen heef de arbitrage gewonnen.
      -
      Het duimen is wel begonnen, maar het wordt krap met de tijd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gert

        Christian
        we hebben nog ongeveer 40 minuten en ondanks alles heb ik er nogsteeds een goed gevoel bij.
        dus ga ik door met duimen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Gert, het heeft niet geholpen. Enorm balen voor onze selectie, maar Ajax moet wel ergens een streep zetten anders krijgen we Sulejmani aankoopbedragen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. KLAAS

            het lijkt de omgekeerde wereld,alsof de speler de baas is,al dat gezeik van Dost,verwent menneke,al kan je trainer je wel schieten,alsje zo goed bent als Cruyff,sta je er nooit naast,en Johan was ook niet de makkelijkste voor een trainer.

              /  
          2. Christian

            Ik heb het idee dat Jans hem geen echte kans geeft. Bas stond in de basis en scoorde regelmatig, maar Heerenveen verloor en daar was Dost de dupe van. Sindsdien kiest Jans voor een middenvelder in de spits en veel beter gaat het niet. Er moet dus iets zijn gebeurd tussen die twee, want anders stel je toch gewoon je dure spits op?

              /  
          3. Gert

            Christian,
            Ik lees net dat er tussen Ajax en Heereveen wel een deal is gesloten, maar dat dit alleen mondeling is besproken en het dus te laat was om het papiermatig nog voor elkaar te krijgen.
            Maar Dost komt naar Ajax in de zomer.
            Dus het duimen heeft wel wat geholpen :)

              /  
  7. Kris

    Dost komt niet, hij heeft namelijk verloren! Jammer dat niet alles met grootheidswaanzin gekocht kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Ondanks het verlies van de arbitragezaak weet je dat er een overeenkomst moet komen, want Dost kan nooit meer terug naar Heerenveen. Hij ondergaat op dit moment een medische keuring.

        /   Beantwoorden  / 
      1. justin

        Tuurlijk. Dost staat vrijdagavond in de basis tegen De Graafschap en gaat er ook direct 2 inleggen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Kris

        Ja misschien wel ja, maar als Heerenveen vast blijft houden aan de prijs en Ajax betaalt niet meer dan Ajax eigenlijk wou, dan is het een verloren zaak. In het contract van Dost staat dat wanneer hij in het eerste jaar zou vertrekken de vraagprijs 10 miljoen zou zijn en in het 2de jaar 7 miljoen. Ajax zou dus al een korting van 3 miljoen krijgen want hij zou al in zijn eerste jaar vertekken. Ik vind het zielig dat Ajax wel verwacht dat iedereen voor hun buigt, maar andersom niet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Kris, is er gesproken over buigen voor? Volgens mij niet en daarbij kan niemand ontkennen dat de vraagprijs ineens omhoog is gegaan toen Ajax serieus werk maakte van hun interesse (vergelijk bijv. met Feyenoord).
          -
          Dit is een zeer vreemde beweging van Heerenveen en ik kan me dan wel voorstellen dat Ajax nog niet toehapt uit principe. Hoe graag ik Dost ook nog definitief zie komen!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Kris

            Ach kom. Heerenveen ontkent dat het de prijs omhoog heeft gegooid, sterker nog de prijs is gisteravond naar 5,25 miljoen euro gegaan maar zelfs dat vond Ajax te duur. In het contract van Bas stond dat de vraagprijs 10 miljoen is als hij tijdens het eerste jaar weg zou gaan en hij was er nog maar een half jaar dus 5,25 miljoen euro was heel coulant. Je kan niet ontkennen dat Ajax al jaren een smerig spelletje speelt bij transfers. Denk aan Elia (aandringen op een arbitragezaak tegen Fc Twente om een vertrek af te dwingen), Suarez, Dost (of ze aangedrongen hebben of niet, die jongen is zijn hoofd wel gek gemaakt). Ajax verlangt voor hun spelers altijd mega hoge bedragen anders laten zij ze niet gaan, maar bieden zelf smerige lage bedragen en als het ze niet lukt proberen ze het via een arbitragezaak en de voetballer opzetten tegen zn team. Gelukkig zag de rechter gisteren ook in dat dit niet kon.

              /  
          2. warco

            @ Kris
            1 februari 2011 om 6:29
            Kris ,vertel mij nu eens wie er smerige spelletjes speelt .
            Waarom staat er in het contract van Dost dat hij 10 miljoen moet kosten als hij binnen een jaar weg zou gaan , en bij vertrek in het tweede jaar 7 miljoen en in het derde jaar maar 5 miljoen . Die clausule betekend maar 1 ding , en dat is dat Heerenveen zijn zakken wil vullen aan een spits die ze voor 3,2 miljoen gekocht hebben. Heerenveen heeft nooit de bedoeling gehad die jonge op te leiden of lang te houden .

              /  
          3. Christian

            @Kris, het is duidelijk hoe je er over denkt, maar ik zie toch ook wel dat je iets bevooroordeeld bent.
            -
            Gek maken door Ajax? Het lijkt me logisch dat elke speler waarin Ajax interesse heeft wat opgewonden wordt en dan wel graag de overstap maakt. Dat heeft nu eenmaal te maken met de naam en faam van Ajax en niet zoals formuleert dat Ajax bewust een speler gek maakt.
            -
            Elia en Suarez laat ik nu even uit deze discussie, maar ook daar bekijk je het wel heel zwart-wit. Dost -> Volgens mij heeft Heerenveen al diverse malen aangegeven dat Dost weg mag, dus misschien is het niet zo gek dat Dost dan zeer kwaad wordt als hij bij interesse ineens niet weg mag (of tegen een absurd bedrag).
            -
            Absurd bedrag? Ja, of het nu wel of niet in zijn contract staat (geloof ik niet). Je haalt een speler voor iets meer dan 3 miljoen en een half jaar later krijg je 4,5 miljoen geboden voor een speler die niet speelt en weg mocht volgens de club zelf. Als je dit bod niet accepteert wie is er dan met een spelletje bezig?

              /  
          4. Kris

            @ Warco: Iedere club heeft het recht om dat in een contract te zetten. Bas Dost was het hier kennelijk mee eens, hij heeft immers zijn handtekening gezet.

              /  
          5. Kris

            @ Christian: Als je een speler laat keuren waarvan jij vind dat deze te duur is en je niet meer wil betalen, dan geef je die jongen hoop.

            Wat dat contract aangaat: De advocaat van Bas Dost heeft het verhaal van het contract zelf verteld, of je het geloofd of niet, zie hier de link.
            http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/ajax/8886445/__Bas_Dost_elk_jaar_goedkoper__.html?sn=voetbal

            Elia heeft een tijd terug zelf verteld dat Ajax er bij hem op aangedrongen heeft.

            Kijk nou alleen even naar de stukken op de telegraaf om over de rest nog niet te praten en dan weet je al genoeg.
            Het heeft niets met zwart wit kijken te maken, maar Ajax heeft al genoeg van deze praktijken laten zien de afgelopen jaren.

              /  
          6. Christian

            @Kris, Natuurlijk is zo’n keuring voordat alles definitief is een teken dat je vertrouwd op overeenstemming, maar je hebt zo kort voor de deadline geen andere keuze. En medio januari tegen Dost zeggen dat je mag vertrekken is een speler geen hoop geven?
            -
            Een club mag voor elke speler altijd elk bedrag vragen (ook als het staat in het contract), maar enige realiteitszin mag je hierbij ook wel hebben.
            -
            Kris, je gaat, in tegenstelling tot mijn reactie, alleen maar in op andere situaties, zoals Elia, en het hoogstaande niveau van De Telegraaf, maar ik reageerde op andere zaken en ben eigenlijk wel benieuwd naar je mening daarover:
            - Vind je dat Heerenveen goed en waardig heeft gehandeld in deze zaak?
            - Wat vind jij een realistisch bedrag voor Dost?

              /  
          7. Kris

            @ Christian:

            Het antwoord op de eerste vraag: Ja ik vind dat Heerenveen goed gehandeld heeft. Ze hebben hem misschien gezegd dat hij mocht vertrekken, dat mocht hij alsnog als ze maar een bepaalde transfersom voor hem betaalden. Het is van Heerenveen erg coulant dat ze 4,75 miljoen euro minder hoefden te betalen dan dat in zijn contract stond.

            Het antwoord op de 2de vraag: Het is niet mijn beroep om de waarde van spelers te bepalen, maar als er een bepaalde waarde in zijn contract staat en hij heeft hiervoor getekend dan heeft Heerenveen alle recht, of hij het nou waard is of niet.

              /  
          8. Ron

            Een vraag: Waarom zakte Heerenveen dan toch nog op het laatste moment? Waarom mocht Feyenoord hem wel hebben voor 5? Heerneveen heeft zich flink in de vingers gesneden, die dachten een speler die op de bank zit met winst te verkopen voor een zak met geld… Helaas, geen transfer maar wel een speler op de ziel getrapt!

              /  
          9. warco

            @ Kris

            Denk jij nu echt dat zo´n jonge gozer die in de euforie van zijn eerste mega contract , precies realiseert wat er in zo´n contract staat . Nee zijn zaakwaarnemer die nu loopt te klagen over de uitslag van de arbitragezaak had daar nooit mee in moeten stemmen , maar zaakwaarnemers willen over het algemeen maar 1 ding en dat is hun eigen zaken vullen .
            Welke club koopt nu een jionge talentvolle spits en zet in zijn contract dat zijn transfersom elk jaar minder op levert voor die club , precies , een club die op korte termijn zijn zakken denkt te vullen over de rug van een jonge speler .

              /  
          10. Christian

            @Kris, ik hoef hier verder niet meer te reageren op jouw reactie, want Ron en Warco hebben dit eigenlijk al gedaan.
            -
            Ik vind het wel jammer dat je geen uitspraken doet over de waarde van Dost, maar eigenlijk heeft Heerenveen dit zelf al gedaan in het laatste transferuur door nogmaals flink met de prijs te zakken in de hoop nog een beetje Ajax te naaien. Ajax heeft eindelijk eens ballen getoond en het geld in de zak gehouden!

              /  
          11. Kris

            @ Ron: Heerenveen heeft gezegd dat er nooit gepraat is over 7 miljoen. Bovendien al zou het zo zijn dan mag nog de club dat zelf uit maken, er stond immers 10 miljoen in zijn contract. Feyenoord had hem toch nooit kunnen kopen, deze heeft helemaal geen geld, dus lijkt mij een broodje aap verhaal.

            @ Warco: Ook al is het die jongen zijn eerste mega contract en heeft hij een zaakwaarnemer, dan is het een behoorlijke sukkel als hij zijn contracten niet naleest voordat hij een handtekening zet. Hij is ook boos op Heerenveen en niet op zijn zaakwaarnemer, en dat zou ik wel zijn als deze mij voorgelogen had.

            @ Christian: Nogmaals het is niet mijn beroep om een voetballer naar waaerde in te schatten, daar had Heerenveen iemand voor. Blijkbaar was Bas Dost het met het bedrag eens, anders zet je namelijk geen handtekening. En als jij zo dom bent om het niet te lezen (wat ik mij niet voor kan stellen) dan moet je ook op de blaren zitten.

              /  
          12. Ron

            @ KRis: Al zou de helft waar zijn, dan nog is te zien wie hier de geldwolven zijn! Heerenveen wilde hte onderste uit de kan! Waarom Feyenoord minder vragen? Omdat ze wisten dat er genoeg geld in Amsterdam is en in het verleden nog wel es gauw in paniek met geld werd gegooid. En dan later tóch zakken!? Ajax had al een goed bod gelegd.
            En dan gaat Heerenveen over hun eigen speler zeggen dat hij voor het grote geld kiest? Zeker mag Heernveen vragen wat ze willen en mag Ajax bieden wat ze willen… Maar dit over je speler roepen? Niet netjes! Jammer voor Dost! Want om hem gaat het

              /  
        2. KLAAS

          HELEMAAL MET kRIS EENS.

            /   Beantwoorden  / 
  8. justin

    Lijkt mij helemaal geen verkeerde transfer Propper voor De Zeeuw. De man is toch al een tijdje uit vorm en 8 miljoen is wel een heel mooi bedrag, al is propper nog lang niet zover al Demy. Maar we hebben uiteraard ook nog Anita.
    Overigens schijnt Vitesse hem absoluut niet te willen laten gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. KLAAS

      das auch nog dabai,MEISTER PROPPER.

        /   Beantwoorden  / 
  9. Kris

    Ja misschien wel, maar als Heerenveen vast blijft houden aan de prijs en Ajax betaalt niet meer dan Ajax eigenlijk wou, dan is het een verloren zaak. In het contract van Dost staat dat wanneer hij in het eerste jaar zou vertrekken de vraagprijs 10 miljoen zou zijn en in het 2de jaar 7 miljoen. Ajax zou dus al een korting van 3 miljoen krijgen want hij zou al in zijn eerste jaar vertekken. Ik vind het zielig dat Ajax wel verwacht dat iedereen voor hun buigt, maar andersom niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

      oeps verkeerd geplaatst sorry

        /   Beantwoorden  / 
  10. Morten

    Ik kom net uit de Ajax-shop en op weg naar mijn auto kom ik twee beveiligers tegen met een speler die sterk leek op Johan Elmander. Alternatief voor Dost?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ernst

      Had ik ook gehoord

        /   Beantwoorden  / 
    2. Christian

      Droom lekker verder Elmander :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. JOGGEN

        christian,afgeketst,ik heb precies gelijk gekregen he.Eerst die Dost zijn hoofd op hol brengen,notabene zonder overeenkomst hem een test laten doen,,en dan anderhalfmiljoen meer betalen dan heerenveen voor hem betaalt had.Voor een dubbeltje op de eerste Rang willen zitten,terwijl Dost nog een 5jarig contract had.En Suarez wel mooi voor 26miljoen verkopen.Dit is zo typisch AJAX.HEERENVEEN WILDE 5,25 hebben,Ik wordt wel een beetje heel moe van de werkwijze van Ajax.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Joggen, je bent net nieuw op de transfermarkt?
          -
          Medische keuringen worden op zo’n laatste dag meestal gedaan voordat het definitieve akkoord is bereikt anders is het wat krap qua tijd. Overigens was de kop van Dost al gek gemaakt doordat Heerenveen hem heeft gemeld medio januari dat hij weg mag en nu ineens niet.
          -
          Ja, hij mag weg maar voor een absurd hoog bedrag als je zijn investering ziet.
          -
          Het bedrag van Suarez is marktconform (en zelfs stukken lager dan afgelopen zomer en de huidige marktprijs). De vraagprijs van Dost lijkt me niet echt marktconform ook als je weet dat Napoli rond de 6 miljoen wil betalen voor Matavz. Een transfer naar het buitenland en iemand met meer doelpunten levert sowieso meer op.
          -
          Als Jans gewoon normaal met Dost was omgegaan en Heerenveen niet had aangegeven dat Dost weg mag dan was deze situatie nooit ontstaan. Wie speelt hier nu spelletjes?

            /   Beantwoorden  / 
  11. Jan

    @Morten: was al bekend

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ernst

      /   Beantwoorden  / 
    1. KLAAS

      °

        /   Beantwoorden  / 
  13. Jopie 14

    We zijn definitief overvleugeld door de provincieclubs. De tijden dat wij, HET GROTE AJAX, met een kruiwagen effe wat spelertjes van het boerenland haalden is voorgoed voorbij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hejadekeu

      Right Jopie 14 , goed gezien.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Dat is ook niet verkeerd! Dat je voor een krabbel enkele spelers ophaalt is niet goed voor de competitie! Zoals bv Utrecht gereageerd heeft is netjes. De speler wil wel, maar Utrecht maakt een statement.
      Heerenveen heeft lopen roepen dat ie weg mag, zowel bestuur als trainer… En dan komt Ajax (mmmmm, die hebben geld!! KWIJL) dus vragen we te hoge bedragen… (ja, té hoog want toen het kwart voor 12 was zakten ze plots. Schande! Ajax had een net bod neergelegd inclusief een speler. Ze wilden niet, Ajax wilde ook niet hoger. Dan gaat Heerenveen roepen dat Dost voor het grote geld kiest? Jammer voor die jongen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat clubs als Heerenveen, Groningen, Twente en Utrecht spelers niet automatisch moeten laten gaan naar een grotere club. Een voorbeeld van hoe je dan handelt is inderdaad Utrecht, maar in Heerenveen laten ze zien dat ze al een aantal jaar de weg kwijt zijn. De handelswijze gisteravond was niet op zijn Foppe’s en Riemers :-)

          /   Beantwoorden  / 
  14. Paul

    Heren, we zijn in Nederland helemaal de weg kwijt denk ik, waarom denk ik dat? Op de eerste plaats, Ajax is een verbetering voor iedere jonge speler! Op de tweede plaats, Ajax is met geen enkele club te vergelijken en zeker niet met Heerenveen etc, wat denken ze wel niet. Op de derde plaats, in deze tijd geld verdienen is voor iedere club goed, het is immers geld wat uit het buitenland komt en in Nederland geinversteerd had kunnen worden. Ik denk toch langzamerhand dat de plattelandsboys het een beetje naar het hoofd gestegen is, een uitzondering vindt ik dan wel Twente en Groningen.
    De rest zijn toch met alle respect leuke middenmoters met af en toe een uitschieter.
    Ik baal als een stekker dat er geen spits bij is gekomen maar er is nu wel tijd om eens goed rond te kijken voor een echte toekomstige topper.Verwacht ondanks alles dat we gewoon mee blijven doen en met een beetje geluk bloeit lHam nu helemaal op en maakt ons als nog kampioen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Paul, je betoog en frustratie zijn zeker helemaal van toepassing op Heerenveen. Het gaat daar de afgelopen seizoenen al minder, maar ze willen nog handelen als een grote jongen en daar werden ze gisteren voor gestraft. Ze hadden echt verwacht dat Ajax zou happen, maar ik vind het wel knap dat Ajax niet van haar beleid is afgeweken.
      -
      Neemt niet weg dat de spoeling voorin echt krap is, althans als optie voor de spits. We hebben eigenlijk geen echte Ajax spits in de gelederen, alhoewel De Jong het wel in zich heeft. Ajax zal de eigen jeugd de komende maanden extra goed kunnen beoordelen en dan gericht inkopen in de zomer, waarbij Dost zeker nog steeds moet komen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. KLAAS

        pure flauwekul,als je een auto koopt en hij moet 10000 euro kosten kun je hem beetalen of staan laten,is zo klaar als een klontje.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Klaas, dat klopt daarom hebben we Dost laten staan in Heerenveen. Alleen zou jij voor een Ford Focus de prijs betalen van een Ford Mondeo?
          -
          En je vergelijking met Janko is zoals jezelf ook zegt ‘pure flauwekul’. Een spits die er de afgelopen 2 seizoenen tussen de 20-40 inschopt en door meerdere grotere Europese clubs werd gevolg. Een prijs van 7 mio is dan wel meer marktconform, waarbij dit ook nog vorig jaar was en het afgelopen jaar zijn de transferprijzen door de recessie ook nog gedaald.

            /   Beantwoorden  / 
          1. HENK

            CHRISTIAN,FLAUWEKUL,AJAX WIST WAT HET MOEST BETALEN,DAN MOET JE ER NIET AAN BEGINNEN ALS JE DAT IETS MEER BEDRAGJE ER NIET VOOR OVER HEBT.en recessie is allemaal luchtfietserij van de banken geweest,die banken lijken ajax wel,zij stopten alle lekker geld in miljarden dollars in eigen zak,om daarna te roepen ,we zitten in een recessie.26miljoen euro kun je nou niet bepaalt recessie noemen,chelsea wilde 35 betalen,nee zei liverpool 50miljoen,en anders niet,en zo geschiedde de transfer van Torres,,hoezo recessie.

              /  
          2. KLAAS

            ja en dat is geen 50 miljoen euro maar 50 miljoen pond,christian,dat is bijna honderdvijftigmiljoengulden,,tis wel een achterlijke recessie he.

              /  
          3. KLAAS

            we zitten dan wel in een hele achterlijke recessie Christian,uitpuilende boodschappen-karretjes,steeds dikkere auto s,ik ken huizen waarvan de waarde vroeger 5 duizend gulden koste,ouwe bakstenen,en die ouwe bakstenen kosten nu 130 duizend euro,dezelfde bakstenen,en de transfers-gelden rijzen juist de pan uit,,lekker recessietje.

              /  
          4. Christian

            Henk en Klaas, het doet me goed dat het met jullie allemaal goed gaat en dat jullie koopkracht met enorme sprongen omhoog gaat.
            -
            Misschien is het wel leuk om nog een keer te informeren bij de KNVB (of Google even) of het goed gaat met de Nederlandse clubs. Daarna kan je ook Europa in en als je dan de feiten ziet dan zal je zien dat er veel minder transfers en met een lagere waarde worden gedaan. Een bedrag als 26 of 50 miljoen blijft veel, maar voor een Suarez of Torres werd amper een jaar geleden nog meer geboden. Dat is een teken dat in de voetballerij ook minder geld is te besteden.

              /  
          5. KLAAS

            christian,als je een gat in de hand hebt dan zie je wat er van terecht komt,real vijfhonderdmiljoen schuld,Barcelona vijfhonderdmiljoen schuld,enz enz,zieke mensen zijn dat,die plots niet meer weten wat het woordje 0 betekent,dat is juist het omgekeerde van recessie.

              /  
      2. KLAAS

        christian,twente moest ook heel gewoon 7 miljoen voor janko betalen,niet betalen is wegwezen.

          /   Beantwoorden  / 
      3. KLAAS

        en dan nog even dit Christian,Torres heeft op het WK helemaal maar dan ook helemaal niets laten zien,Torres heeft het afgelopen jaar niets laten zien bij Liverpool.dus was hij wel een koopje ,en Bas Dost veeeeel te duur.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Het schijnt dat Heerenveen het bedrag toch ook de hoog vond, want ze gingen uiteindelijk toch akkoord met 4,5 miljoen. Gek, misschien kozen ze uiteindelijk toch eieren voor hun geld want het gaat natuurlijk financieel minder in de voetballerij :-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. KLAAS

            christian,nou kijk eens aan,hij heeft 3.5 gekost,en ajax hoefde dan maar 4.5 te betalen,bij 5 jarig contract,is dan mooi 5.5 minder dan oorsprongkelijk,ajax-zeeuws meisje.

              /  
          2. KLAAS

            christian,ik zal je uit de droom helpen,ajax wou precies heerenveen dat betalen wat heerenveen aan heracles had betaald,maar daar trapt zelfs een debiel niet in.

              /  
          3. Christian

            Klaas, ik probeer met jou te discussieren over wat een goede vraagprijs zou zijn voor Dost. Ik merk dat dit niet lukt, want je houdt maar vast aan 10 miljoen dat in een contract staat. Als afronding: ik vind 4,5 miljoen een mooi bedrag voor een speler als Dost. Schijnbaar had Heerenveen tot 23.40 uur een ander idee over een realistisch bedrag, want anders had Dost vrijdag 2x gescoord in De Arena zoals Justin eerder al aangaf.
            -
            ps Volgens Voetbal International heeft Twente voor Janko 5 mio betaald ipv de 7 die jij noemde. Schijnbaar is Heerenveen niet de enige die er zomaar even iets bij plust :-)

              /  
          4. KLAAS

            Christian,volgens,volgens Johan Derksen,maar die man heeft ook bewezen op tv dat hij voor 99procent onzin uitkraamt.

              /  
          5. KLAAS

            en ik kijk er altijd naar omdat ik er zo om moet lachen,en er is niets beter in het leven dan lachen.

              /  
    2. Jopie 14

      @ Paul, kun jij mij aangeven waarom Ajax voor elke jonge speler een verbetering is? De jeugdopleiding is ene grote puinhoop. Talenten moeten al op 18 jarige leeftijd in het 1e staan anders worden ze afgeserveerd. Technische staf heeft blijkbaar weinig geduld en dan worden niets toevoegende spelers gehaald. Verder geef je aan; wat denk Heerenveen wel niet? Ik zeg; wat denkt ons eigen clubje dan wel niet? Ik heb eerder al aangegeven dat we er met arrogantie niet meer komen. Ons clubje wou ook altijd voor een dubbie op de 1e rang zitten. Kijk naar het geval Elia!!!! We moeten er mee leven dat ook kleine clubs zich harder gaan opstellen. En als je het vanuit hun standpunt bekijkt; niets meer dan terecht. Tot slot; 1 elhamdouiu maakt ons geen kampioen, dat doe je met een heel team. PSV en Twente hebben op dit moment gewoon een beter team. Een 3e plek zou al mooi zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kris

        Helemaal mee eens!

          /   Beantwoorden  / 
      2. warco

        @ jopie 14

        Ga je schamen jongen , hoe durf jij te zeggen dat de jeugdopleiding van Ajax een grote puinhoop is . Volgens mij ben jij geen Ajacied maar een gefrustreerde provinciaal , want anders had jij kunnen zien dat er momenteel 8 spelers uit de eigen jeugdopleiding in het eerste elftal staan . En kijk voor de gein eens bij de rest van de eredivisie clubs rond wat daar aan oud ajax jeugd rondloopt .

        En noem jij 8 miljoen voor Suarez en 16 miljoen voor Sulejmani voor een dubbeltje op de eerste rang . Die tijden zijn voorbij jongen , wen daar maar aan .

          /   Beantwoorden  / 
  15. Jopie 14

    @warco. Hoeveel spelers zijn er wel niet de poort uitgestuurd die men later voor veel geld terug kon of ging kopen omdat ze elders wel het inzicht, maar vooral het GEDULD, hadden? Volgens mij heet zoiets; kapitaalvernietiging! en dat vd bovenste plank. Welke tijden zijn voorbij dan? Sulejmani is nooit en never 16 miljoen waard. Ik hoor Jol nog zo zeggen, Elia bedoelend;”Er is geen enkele speler in de eredivisie 8 miljoen waard” Hadden ze hem maar voor die 8 gekocht ipv Sulejmani. Dan haden Bas Dost EN Dries Mertens in de Arena gespeeld. Nog een goede technische directeur nodig??? Jopie bellen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. warco

      @Jopie , Ajax heeft meestal zoveel goede jeugd dat het onmogelijk is om die allemaal te behouden , bovendien willen de meeste van die jeugd spelers niet lang in het tweede elftal doorgroeien of op de bank zitten. Dat Ajax daarom wel eens een talent moet laten lopen die later wel doorbreekt is onvermijdelijk . Er is geen club in Nederland waar zoveel talent vandaan komt . En dat Jol als trainer van Ajax weleens wat heeft geroepen , erg boeiend hoor !!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jopie 14

        @ warco. Als er dan zoveel goede jeugd is; waarom loopt er dan geen technische leiding rond die een fatsoenlijke schifting maakt, die in ieder geval de top van de subtop weet te onderscheiden, want daar zit em de kneep. En als je een groot achterland hebt, zoals Amsterdam dat heeft, heb je ook al snel de meeste talenten.Is niet zo moeilijk. Maar als men zoveel talent ter beschikking heeft…waarom dan moord en brand schreeuwen over een afgeketste transfer van ene B. Dost die alleen nog maar iets bij Heracles heeft bewezen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. warco

          @Jopie , het is toch onmogelijk om op die leeftijd al met zekerheid te kunnen zeggen of een talent ook echt een topper gaat worden , zeker als er zoveel talent rond lopen . Af en toe zit je als club er weleens naast , dat overkomt iedere club weleens .
          Ajax staat wereldwijd bekend om zijn goede jeugdopleiding , veel clubs zijn bij ons komen kijken naar onze jeugdopleiding .
          Trouwens , Ajax schreeuwt geen moord en brand over de afgeketste transfer van Dost , ze zijn teleurgesteld , meer niet .

            /   Beantwoorden  / 
          1. Jopie 14

            @ warco. conclusie; eigenlijk moet je met zo’n jeugdopleiding c.q. achterban een ‘amsterdams getint’ elftal in de wei moeten hebben staan.

              /  
          2. Christian

            Warco, ik begrijp je. Voor andere clubs is het misschien lastig om dit te begrijpen omdat ze nooit zoveel talenten hebben. Alhoewel in Rotterdam snappen ze het inmiddels ook wel, want daar zijn ook weleens talenten weggestuurd waar ze nu spijt van hebben. It’s all in the game.
            -
            Nu maar hopen dat Bodul en Van der Meulen niet doorbreken in Portugal en Schotland, want anders hebben we weer 2 talenten weggestuurd maar toch een mooie carriere bezorgd.

              /  
        2. Ron

          Moord en brand? Dan hadden ze wel 6 mil op tafel gelegd

            /   Beantwoorden  / 
    2. KLAAS

      als er geen enkele speler in de eredivisie 8miljoen waard is,waarom hebben ze dan lowietje voor 26 verkocht.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        klaas, voor jouw kennis: Jol had het over transfers BINNEN Nederland.

          /   Beantwoorden  / 
        1. JOGGEN

          Christian,volgens ajax was de deal rond,en heerenveen zeg dat daar niets van waar is geweest,zullen ze wel bij heerenveen ontiegelijk liegen,want bij ajax liegen ze nooit.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            joKKen, ik snap je reactie even niet bij mijn opmerking. Het gaat hier niet om liegen, maar om ‘wanneer is een overeenkomst juridisch gesloten’. Ik begrijp ook wel dat Heerenveen nu roept dat er geen overeenkomst was, want dat maakt je positie komende zomer zwak.
            -
            En je bent wel een goede Telegraaf journalist want Ajax heeft nog nooit verkondigd dat er wel een overeenkomst was. Dat hebben alleen zaakwaarnemers van Dost gedaan, maar ik begrijp dat je graag overal Ajax de schuld van geeft.

              /  
          2. Ron

            Klopt, de zaakwaarnemers wisten dit te melden. Plus dat Heerenveen tot het laats wachtte… Ze dachten dat Ajax wel ff de zak met geld zou opengooien.. Dus niet he!
            Toen zijn ze gezakt naar 4,5… Ajax wilde en toen was het te laat! Beetje amateuristisch!
            Maar goed, Heerenveen MAG vragen, Ajax mag bieden.. Maar de gedupeerde is Dost!

              /  
      2. Justin

        @KLAAS. Beste Klaas,

        Heel fijn voor je dat je zo vreselijk op de hoogte bent van alles wat er op en rond de velden gebeurt.
        Uit je vrij agressieve reacties blijkt dat je zeer goed op de hoogte bent en daarbij een zeer sociale inborst hebt, alsmede kennis van economische zaken. Hulde daarvoor.
        Nu sla je echter de plank behoorlijk mis, dhr Jol deed deze welbekende uitspraak over binnenlandse transfers, daarbij zou nooit een bedrag gemoeid mogen zijn van meer dan 8 miljoen.
        Ik zal het wat dikker drukken want daar houd jij van : BINNENLANDSE TRANSFERS.
        Zoals jij weet ging Suarez naar Liverpool, dat is een club uit Engeland.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Justin

          @ Christian hahahaha wat zijn we weer eensgezind waarde vrind!!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            @Justin, hahaha, maar mogelijk dat Klaas het nu begrijpt als het door 2 mensen wordt gemeld.

              /  
        2. KLAAS

          Justin,dat snapy Klaasje maar al te goed,dat is ook altijd zo geweest bij Ajax,de andere nederlandse clubs te proberen te kleineren,zoals ook het geval Heerenveen,zeer goedkoop op vaak een onmenselijke manier inkopen,en dan juist voor heeel veel geld weer verkopen.Andere Nederlanders die objectief zijn en geen supporter van een club zien dat ook wel.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Justin

            @ Klaas Ik ken buitenlanders die duidelijker communiceren dan jij.
            Maar buiten dat, je reactie slaat as usual als een lul op een slagroomtaart. Tenzij jij ontzettend geniet van een lul op je slagroomtaart en dit dientengevolge de normaalste zaak van de wereld vind. Dat je zeg maar bij de bakker doodleuk een slagroomtaart met een dikke lul besteld. Gezien jou psychische staat lijkt me dit niet geheel ondenkbaar.
            Toch bedankt voor je inzet.
            Ook jij bent een mens en telt mee in deze maatschappij.
            Dat deze arrogante lul je dat even gezegd heeft. Waarvan akte.

              /  
    3. Ron

      Jopie mist een ding! Overzicht! Sulejmani liep al lang in de Arena rond toen het verhaal Elia ging spelen, dus Jol had het over dat moment… Al zou Sulejmani 100 mil hebben gekost

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jopie 14

        @ Ron. Als ik overzicht mis, dan pas ik uitermate goed in het bestuur annex technische staf van onze rood witte brigade. hahah.Fijn weekend!

          /   Beantwoorden  / 
  16. Ron

    Klaas, wat is “onmenselijk inkopen”? 16 mil voor Sulejmani? 8 mil voor een jonge Suarez? Die is gegroeid bij Ajax en logischerwijs meer waard geworden. De deal met dost liep op enkele tonnetjes mis, niet veel op dit soort bedragen. Een kwartier voor het verstrijken wilde Heerenveen alsnog zaken doen dus zo slecht wad het bod niet! Maar omdat clubs weten dat er geld zit bij ajax gaat men maar vragen wat ze willen, aan feyenoord minder dan aan Ajax. En dan wordt hier beweerd dat men voor een duppie op de eerste rang wil zitten? Dat Ajax onmenselijk inkoopt???

      /   Beantwoorden  / 
  17. Justin

    Beste Ron,

    Laten we allen het mislopen van Dost een plekje geven en ons weer focusssen op andere zaken.
    Zoals de wedstrijd tegen de superfarmers heute abend!
    Siem gaat op zeker prikken vnvnd en ik zal een flesje southern comfort buit maken tijdens de wedstrijd.
    Prettig weekend gewenst allen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      We moeten inderdaad verder met de huidige selectie en dat moet best kunnen!
      -
      Justin, proost! En succes zondag :-)

        /   Beantwoorden  / 
  18. Ron

    Ik betreur het mislopen allerminst!! Maar wel hoe er met dost is omgegaan… En hoe mijn cluppie de schuld krijgt van het eea!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.