Nog 3 dagen – Transfers en Geruchten Ajax

De transferperiode nadert haar eind en in die laatste dagen veranderd de situaties rondom mogelijke transfers elk uur. We hebben het gisteren gezien met het uiteindelijke vertrek van Suarez, maar voor Ajax is er nog steeds plaats in het geruchtencircuit.

Ik zou nu niet graag in de schoenen van De Boer staan, want de selectie ziet er toch steeds meer anders uit dan bij zijn aantreden. Deels door eigen keuzes, maar bij Mido, Emanuelson en Suarez had hij hier geen invloed op. Gelukkig is Suarez wel tijdig vertrokken, zodat er nog tijd is om zelf spelers aan te kopen van het schaduwlijstje.

We zullen hier proberen om de laatste transfers en geruchten de komende dagen te volgen en ik hoop dat we op 1 februari met een goed gevoel terug kijken op deze transferperiode.

Suarez: De laatste poging van Liverpool om Suarez naar Engeland te krijgen is met hulp van Rob gelukt. Voor geld is alles te regelen. Het bod dat kan oplopen tot 26,5 miljoen is voor Ajax voldoende om Suarez zijn nieuwe uitdaging bij Liverpool te gunnen. Het ga je goed! Bas Dost, heb je je koffer al gepakt?

El Hamdaoui: Sinds de aanstelling van De Boer is Mounir eigenlijk niet meer beschikbaar geweest voor Ajax door griep, algemene malaise en blessures. El Hamdaoui en De Boer hebben gezegd elkaar weer recht in de ogen te kunnen kijken, maar ik heb het gevoel dat Mounir absoluut open staat voor een transfer.

Het geruchtcircuit linkt El Hamdaoui de laatste dagen regelmatig met Bordeaux. Dit is niet heel gek, aangezien deze club haar spits kwijt raakt. Mogelijk dat het vertrek van Suarez voor El Hamdaoui toch ook wel genezend werkt en dat hij toch een half jaar wil vlammen bij Ajax.

Stekelenburg: Een speler die absoluut een transfer verdiend en deze zomer ook zal vertrekken. In deze winter transferperiode wordt zijn naam nog niet direct in verband gebracht met diverse clubs, dus laten we dat maar hopen.

In de zomer zullen Manchester United, als opvolger van Van der Sar, en Valencia een goede kans maken om Stekelenburg aan te trekken.

Van der Wiel: Van der Wiel heeft zich vorig seizoen tot en met het WK in Zuid-Afrika bewezen en is hierdoor regelmatig in verband gebracht met clubs als Chelsea, Barcelona en Milan.

Op dit moment zijn het volgens Gregory allemaal geruchten en verwacht hij ook volgend seizoen bij Ajax te voetballen. Het vertrek van Suarez betekent in ieder geval dat Ajax geen financiële overwegingen kan hebben om Van der Wiel te verkopen. 

Dit neemt niet weg, dat de interesse in deze rechtsback weg is. Bij de wedstrijd NAC tegen Ajax zal Manchester United aanwezig zijn om de verrichtingen van Van der Wiel te aanschouwen. Hierbij zal ook vast met een schuin oog gekeken worden naar Stekelenburg.

Cvitanich: De spits is net een paar weken terug van een verhuurperiode en inmiddels ook alweer geblesseerd. Toch is er uit Argentinië interesse in deze speler, waarbij het schijnt te gaan om een bod van 4 miljoen.

Ik heb het idee dat De Boer hem wel een kans wil geven, maar mocht dit bod echt serieus zijn dan kan Ajax Cvitanich beter laten gaan.

Aankopen: Afgelopen vrijdag meldde Ajax dat er alleen aankopen werden gedaan als Suarez zou worden verkocht. Dit betekent in principe dat Ajax voor Emanuelson geen vervanger zal halen en Daley Blind dus het vertrouwen krijgt van De Boer.

Nu de bal is gaan rollen,  zal Ajax zich ook gemeld hebben op de transfermarkt. Van der Boog geeft aan dat Ajax hierbij zoekt naar Nederlandse spelers, maar Ajax zal absoluut niet extra gaan betalen voor spelers omdat Ajax ineens op de stoep staat.

Het lijkt me in ieder geval duidelijk en goed, dat Ajax in gesprek gaat met Heerenveen om daar weer een spits vandaan te halen. Dit keer een spits, Bas Dost, diet nog niet is geslaagd, maar waar ik en vele anderen wel toekomst in zien!

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.