Nog 4 dagen – Transfers en geruchten Ajax (update 19 uur)

Update 19 uur: Na de updat vanmiddag in het transferdagboek over Van der Wiel en Emanuelson is er nu belangrijk nieuws over Suarez en zijn toekomst.

De transferperiode nadert haar eind en in die laatste dagen veranderd de situaties rondom mogelijke transfers elk uur. Voor Ajax is het in het geruchtencircuit ook druk met interesse in

Suarez, Stekelenburg, El Hamdaoui en Van der Wiel.

Ik zou nu niet graag in de schoenen van De Boer staan, want binnen een paar dagen kan de selectie totaal anders zijn. De tijd om zelf spelers aan te kopen van het schaduwlijstje wordt ook steeds geringer.

We zullen hier proberen om de laatste transfers en geruchten de komende dagen te volgen en ik hoop dat we op 1 februari met een goed gevoel terug kijken op deze transferperiode.

Suarez: Op dit moment lijkt Liverpool de enige club die hem deze winter in Amsterdam wil ophalen. De gesprekken lopen al een aantal dagen, maar de vraagprijs en het bod van Liverpool liggen nog teveel uitelkaar.

Er is ook gesproken over eventueel een overgang van Babel of Kuijt richting Ajax, maar die verhalen kunnen de prullenbak in. Vandaag zal Liverpool een laatste poging gaan wagen, want vanaf zaterdag is wat betreft De Boer een transfer uitgesloten. Alhoewel voor geld alles te regelen is.

Update 19 uur: Voor geld is alles te regelen. Het bod van 26,5 miljoen is voor Ajax voldoende om Suarez zijn nieuwe uitdaging bij Liverpool te gunnen. Het ga je goed! Bas Dost, heb je je koffer al gepakt?

El Hamdaoui: Sinds de aanstelling van De Boer is Mounir eigenlijk niet meer beschikbaar geweest voor Ajax door griep, algemene malaise en blessures. El Hamdaoui en De Boer hebben gezegd elkaar weer recht in de ogen te kunnen kijken, maar ik heb het gevoel dat Mounir absoluut open staat voor een transfer.

Het geruchtcircuit linkt El Hamdaoui de laatste dagen regelmatig met Bordeaux. Dit is niet heel gek, aangezien deze club haar spits kwijt raakt.

Stekelenburg: Een speler die absoluut een transfer verdiend en deze zomer ook zal vertrekken. In deze winter transferperiode wordt zijn naam nog niet direct in verband gebracht met diverse clubs, dus laten we dat maar hopen.

In de zomer zullen Manchester United, als opvolger van Van der Sar, en Valencia een goede kans maken om Stekelenburg aan te trekken.

Van der Wiel: Van der Wiel heeft zich vorig seizoen tot en met het WK in Zuid-Afrika bewezen en is hierdoor regelmatig in verband gebracht met clubs als Chelsea, Barcelona en Milan.

Op dit moment zijn het volgens Gregory allemaal geruchten en verwacht hij ook volgend seizoen bij Ajax te voetballen, maar ik zie hem deze dagen nog wel vertrekken als Liverpool definitief Suarez niet overneemt.

Update: Bij de wedstrijd NAC tegen Ajax zal Manchester United aanwezig zijn om de verrichtingen van Van der Wiel te aanschouwen. Hierbij zal ook vast met een schuin oog gekeken worden naar Stekelenburg.

Verder is er rondom Ajax weinig meer te melden over verkopen of aankopen, maar mocht de bal gaan rollen dan zal Ajax zich ook snel melden op de transfermarkt.

Update: Ajax zal geen vervanger halen voor Emanuelson, dus Daley Blind krijgt van De Boer het volste vertrouwen.

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

16 reacties op “Nog 4 dagen – Transfers en geruchten Ajax (update 19 uur)

  1. AANSULEJMANI10

    OPEN BRIEF AAN SULEJMANI10

    Beste mensen, ik wil eindelijk na een aantal jaar weer terugkeren op dit blog om iemand recht in zijn gezicht uit te lachen. Herinneren we ons nog Sulejmani10, die pakweg twee jaar terug het Feyenoord-blog onveilig maakte met zijn anti-feyenoord comments en vreselijk arrogante Ajax-quotes. Op een gegeven moment heb ik tegen hem gezegd dat ik hem een aantal jaar erna zou houden aan zijn uitspraken waarvan hij heilig overtuigd is. Hij had veel meer voetbalverstand dan alle ‘kakkerlakken’ hier. Zo had hij het altijd over Suarez die voor 35 miljoen minimaal verkocht zou worden en Sulejmani die bij Ajax een wereldtopper zou worden. In your face Sullie, tien miljoen minder en Sulejmani is helemaal NIETS geworden. En Ajax zelf dan, vorig jaar ook alweer geen kampioen en dit jaar weer niet! Ik ben minder anti-ajax geworden in de laatste jaren, maar jou gun ik het het ergst dat Ajax het totaal verkloot. Ik denk nog steeds weleens aan je en dan lach ik je stiekem uit. Lekker voor je Sullie en de groetjes.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wilmke

    Ik denk dat het vertrek van Suarez een helende werking heeft op de gezondheid van El Hamdaoui… ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Justin

      Ik denk dat El Ham vandaag nog verkocht wordt aan Bordeaux..
      Ajax gaat dan voor nieuwe spits Kadlec, Dost is veel te duur.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Ik ken Kadlec niet, maar Ajax moet (en zal) gaan voor een Nederlandse spits. In dit geval is voor mij alleen Dost een optie die een gokje waard is.

          /   Beantwoorden  / 
        1. lubs

          Ik ben bang dat Dost t niet gaat maken bij jullie, voetballend krijgt hij t al lastig, mentaal zie ik hem door de mand vallen, dat is nu wel gebleken bij Heerenveen, 2 kansen missen achter elkaar en hij is de kluts al kwijt, en als hij op de bank wordt geposteerd knakt er helemaal wat bij de spits, is mijn mening.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            We zullen zien. Ik denk dat veel van deze signalen samenhangen met de verhouding Jans – Dost en voor een speler is die erg belangrijk.
            -
            Dost zal dit seizoen ook zeker niet direct vlammen bij Ajax, maar ik zie in hem wel een topspits.

              /  
        2. Justin

          Chris, kun je mij uitleggen waarom het per se een Nederlandse spits moet wezen? Frank spreekt toch uitstekend zijn talen dacht ik?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Justin, dan is het voor mij ook makkelijker te volgen bij de interviews.
            -
            Ajax heeft zelf aangegeven op zoek te gaan naar Nederlands talent vandaar.
            -
            De huidige markt is ook wel steeds meer dat talenten uit het buitenland vaak alleen haalbaar zijn op nog jongere leeftijd en we hebben nu toch een speler nodig die wel direct kan spelen.
            -
            Snappie?

              /  
  3. warco

    Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht , maar het definitieve vertrek van Suarez bij Ajax sloeg bij mij toch in als een bOm .
    Shit , wat zal ik de voetballer Suarez bij Ajax missen , met al zijn onnavolgbare acties en zijn schitterende doelpunten en met een enorme werklust , voor zo´n voetballer zit ik in het stadion .
    Een echte vervanger voor Suarez is er natuurlijk niet , Suarez is onnavolgbaar en creëerde vanuit kansloze posities zijn eigen kansen die hij vaak magistraal afronden . Hij is de angst tegenstandster van elke club . Nu hij vertrekt bij Ajax gaat er een zucht van verlichting door de rest van voetballend Nederland , en dat is het grootste compliment wat hij zich bedenken kan .

    Suarez Bedankt !!
    http://www.youtube.com/watch?v=sII8BfwuXAw&feature=player_embedded

    http://www.eredivisie.nl/video/autoplay/33069/suarez_naar_liverpool.html

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Warco, mooie woorden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Justin

    Oja en mijn glazen bol voorspelling in de winterstop wordt maandag waarheid, Mario Been vliegt eruit na een 7-0 nederlaag in Enschede..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Justin, in mijn glazen bol zie ik vanavond een gelijkspel tussen Twente en Feyenoord :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. hejadekeu

        Ze spelen morgen (zondag) Christian.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          hejadekeu, ik zie vanavond in mijn glazen bol een gelijkspel tussen Twente en Feyenoord. En dat is dan inderdaad voor de wedstrijd van zondag :-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. appie happie

            je had bijna gelijk..helaas dus net niet..

            forza grunn 1-4 bij onze feyenoord das eerlijk lekker.

              /  
          2. Christian

            Appie, het was inderdaad wel verdiend geweest voor Feyenoord. Verder heeft Groningen zich weer van haar goede kant laten zien. Ik had het moeilijker verwacht voor ze, maar die redding op de lijn van Granqvist was cruciaal.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.