Definitief: Contract Liverpool een verlaat verjaardagscadeau Suarez

Update 27/1: Vanaf 24 januari volgen we de onderhandelingen ook nauwlettend, maar vandaag is dat afgelopen. Het bod van Liverpool is eindelijk hoog genoeg voor Ajax om te accepteren. Ajax gunt Suarez deze nieuwe stap en zal zich nu beraden over de opvolger.

Vandaag is Suarez jarig en heeft hij de leeftijd van 24 jaar bereikt. Het lijkt erop dat Ajax hem een mooi verjaardagscadeau gaat gunnen, alhoewel dit voor De Boer na

het vertrek van Urby Emanuelson en de nederlaag tegen Utrecht de derde domper binnen 2 dagen zal zijn.

Amper een week geleden gaf Suarez nog aan graag bij Ajax het seizoen af te maken en in de wedstrijden tegen HSV en Galatasaray bleek hij weer scherp te zijn. In de voetbalwereld kan geld alleen alles anders maken.

Het was Manchester City dat met de aankoop van Dzeko de carrousel al in beweging heeft gezet. Vandaag zal Liverpool in Amsterdam een nieuwe poging wagen om Suarez van Ajax naar Liverpool te transferen.

Ik hoop, net als Frank de Boer, dat dit niet lukt, maar als het dan toch lukt laat het dan vandaag om de verjaardag van Suarez gebeuren. Een mooi verjaarsdagscadeau voor hem en voor Ajax is er dan nog tijd om een waardig vervanger aan te trekken.

Hetzelfde niveau is niet mogelijk, maar een spits met potentie moet haalbaar zijn. Het gerucht gaat dat Liverpool 23 miljoen heeft geboden en met dat bedrag verwacht ik vandaag een transfer.

Dit bedrag kan De Boer dan gebruiken om te kijken of namen van het schaduwlijstje, zoals Van Wolfswinkel, Dost, Luuk de Jong of Gudjohnsen haalbaar zijn voor Ajax.

We wachten geduldig af vandaag.

De assistent-columnist.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

47 reacties op “Definitief: Contract Liverpool een verlaat verjaardagscadeau Suarez

  1. Ron

    Ik hoop voor hem dat het gaat lukken! Ik gun het hem, hij heeft altijd aan Ajax gedacht, mag nu ook voor zichzelf kiezen… Ik denk dat hij er wel past, maar ik had gehoopt dat hij op een echte topclub zou wachten

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gert

      nou Ron,Suarez blijft voorlopig nog bij Ajax zoals het er nu uitziet.
      35 miljoen is toch iets te veel van het goede voor Liverpool.
      Kunnen wij nog even van hem genieten in een Ajax shirt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. warco

        Volgens mij kunnen wij pas opgelucht ademhalen als de transfer periode voorbij is , het kan zo maar dat hij alsnog vertrekt naar Liverpool of een andere club .

          /   Beantwoorden  / 
      2. Ron

        Ik denk tóch dat ie gaat. Als hij zn zinnen op een transfer heeft gezet moeten ze hem wel laten gaan, hopen dat de vraag en aanbod een beetje in het midden eindigt.
        Aan een Suarez die niet 100% gemotiveerd is heb je ook niets toch?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Het is mooi dat Liverpool en Ajax nog niet tot een akkoord zijn gekomen, maar we weten allemaal dat dit ook hoort bij het spel. Ik verwacht wel snel een transfer. Alhoewel als Ajax zich echt houdt aan de 35 miljoen dan zal Suarez niet snel meer vertrekken.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Twente

    Luuk de Jong blijft bij Twente, geen gezeik.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Dat hoop ik ook!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Justin

        Waarom hoop jij dat ook Ron? Deze transfer zal uiteraard niet gaan plaatsvinden, maar van het genoemde wensenlijstje is Luuk De Jong met afstand de beste hoor. Speelt echt geweldig deze gozer, ik zie een potentieel international in deze jongen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Christian

          Justin, ik denk inderdaad dat Luuk heel goed past in een 4-3-3, maar je weet ik heb ook hoge verwachtingen van Bas Dost! Ricky en Gudjohnsen hoeven van mij niet te komen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Gert

            Cristian,
            het ziet er naar uit dat 1 van jou wensen steeds dichterbij komt nu SC Heerenveen niet open staat voor verhuur van Bas Dost aan feyenoord.
            misschien dat deze lange spits alsnog zijn intree gaat maken bij Ajax.

              /  
          2. Christian

            Gert, ik zou er een flesje voor opentrekken als dit gebeurd! En dan maar hopen dat Dost bewijst dat ik kijk op het spelletje heb :-)

              /  
        2. Ron

          Dan had Ajax eerder moeten reageren! Niet nu hij bij Twente goed voetbalt hem halen.. Bij de Graafschap was dit al te zien, had hem toen gehaald! Niet nu bij je concurrent aan gaan kloppen

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            klopt, dat is het beetje lef wat Ajax weer terug moet krijgen met aankopen, want dan had Luuk allang hier gespeeld.
            -
            Verder had ik het hier vooral over Bas Dost, maar dat zal je niks verbazen!

              /  
  3. tyrone

    luuk de jong is een ajax type spits en hij is snel en je kan hem ook op 10 zetten en ook als buitenspeler

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Zo blinkt hij bij Twente wel regelmatig uit.

        /   Beantwoorden  / 
    2. hejadekeu

      Héy ajax jongens,
      Weten jullie nu nog niet dat Ome Joop niet aan de concurrentie
      verkoopt ? En daarbij zijn spelers zelf wel zo wijs om te zien
      dat onze spelers er bij jullie ook niet veel beter op worden cq.
      op vooruit gaan.
      Groeten uit het land van de LANDSKAMPIOEN !!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Hejadekeu, ome Joop zal zijn spelers mogen houden, zoals Ron al zei, maar ik denk dat als je het de jongens van Twente vraagt dat zeker meer dan de helft toch liever bij Ajax zou voetballen.
        -
        Hoe goed Twente het ook doet momenteel. Het is absoluut nog geen topploeg voor altijd, zoals sommigen misschien al denken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. klaas

          o,die joop,ik wist niet waar het overging,fctwente,ja,maar die zijn alweer bezig om het stadion uit tebreiden,ik geloof dat ze in februari al beginnen met verdere uitbouw,en dat over niet al te lange tijd weer gaan uitbouwen naar vierenveertigduizend toeschouwers,nou dan zal twente toch ook niet echt meer een klein clubje zijn,Christian.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Klaas, een groot mooi stadion geeft de Tukkers wel weer een kans om zich echt één familie te voelen (beetje op zijn Fries). Betekent alleen niet direct dat je dan een grote club bent. Om dat te bereiken mogen ze eerst wel eens een geschiedenis opbouwen als top 3 club.

              /  
        2. hejadekeu

          Als echte FC Twente fan weet ik wel dat we er nog lang niet zijn
          maar jullie als Ajaxfans zullen toch moeten toegeven dat de tijden
          aan het veranderen zijn hahahaha!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Natuurlijk halen we de afgelopen jaren weinig de landstitel binnen, maar net als dat je de naam als topclub niet snel krijgt, verlies je deze door historie en verwachtingen ook niet snel. Laat duidelijk zijn dat ik hoop dat Twente en een Groningen bijvoorbeeld gewoon jaarlijks mee kunnen doen om de titel en ooit een echte topclub worden.

              /  
        3. KLAAS

          CHRISTIAN,,MAAR JE HOORT NOOIT IETS VAN TWENTE OP BESTUURLIJK VLAK,ER HEERST ALTIJD GEHEIME RUST.DAAR KOMT NOOIT IETS NAAR BUITEN,DENK DAT HET EEN STERK GEESTELIJK WAPEN IS,DIE BOEREN ZIJN NIET DOM.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Justin

            Geheime rust.. hhahaha, klinkt super!

              /  
          2. hejadekeu

            goed opgemerkt klaas wij laten ons nie gek maken

              /  
          3. Christian

            klaas, er komt om 2 dingen weinig naar buiten. Allereerst omdat Joop almachtig is en ales zelf wil doen. Dit is prima, maar ook een gevaar. De belangrijkste reden dat er niks naar buiten komt, is omdat niemand echt geïnteresseerd is in het wel en wee bij FC Twente behalve in de omgeving van Enschede. Dit is ook niet erg, maar dat is nog wel een verschil met een echte topclub. Dit kan Twente over een jaar of 10 ook zijn en let op mijn woorden dat dan ook altijd nieuws gemaakt wordt bij Twente (moet Twente natuurlijk wel eerst 10 jaar aan de top staan).

              /  
  4. appie happie

    Dgaat naar Groningen..hij woont op fiets afstand van het stadion en zijn vriendin wil niet naar Amsterdam…Matavs wordt vandaag verkocht aan napoli voor 6.7 milj.euro en daar van koopt de fc Bas Dost..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Zou een goede en bijzondere aankoop zijn gezien de relatie Heerenveen en Groningen.
      -
      Appie, ik verwacht toch dat Dost wacht op andere ontwikkelingen bijvoorbeeld in Amsterdam.

        /   Beantwoorden  / 
  5. appie happie

    nee denk het niet…fc heeft zich reeds gemeld bij onze buren..wij verkopen matavz ajax moet maar afwachten of ze suarez kwijt kunnen aan liverpool..en dan nog groningen zal nu slagvaardig zijn..en heel eerlijk denk ik dat dost nu niet de spits is waar jullie op zitten te wachten is geen super technicus..

      /   Beantwoorden  / 
  6. Stoffel

    was Huntelaar toch ook niet?
    Toch een heerlijke spits geweest voor Ajax..

      /   Beantwoorden  / 
    1. appie happie

      dat is zo,heb je gelijk aan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Appie, ik heb echt vertrouwen in Dost. Een Ajax spits moet een neusje voor de goal hebben, maar ook goed kunnen kaatsen. Dit kan Dost prima en hij heeft ook nog de lengte voor mooie voorzetten. Wat wil je nog meer? Ik snap dus de interesse van Groningen in Dost!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mark

          Doe Dost maar naar Ajax… Matavz naar Ajax en dan Dost naar Groningen lijkt me wat omslachtig. Misschien kan Groningen nog wat profiteren van de gewenperiode bij Ajax en de derde plek opeisen; lijkt me helemaal prima; moeten we wel iets doen aan de uitwedstrijden!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Christian

            Mark, je bent goed optimistisch. Groningen heeft een prima ploeg, maar de 4e plek is denk ik toch maximaal. Ik hoop voor jullie dat Matavz niet alsnog vertrekt deze dagen.

              /  
  7. Ron

    Huntelaar! Moest ik ook gelijk aan denken

      /   Beantwoorden  / 
  8. jodendam

    suarez moet niet naar liverpool gaan, hij kan beter bij het 2e van ajax blijven. wat is die vent slecht man, niet te geloven. al die 30 goals van vorig jaar waren ook intikkertjes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Niet slecht. zoveel geld voor een slechte speler

        /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Klopt jodendam, dom he dat Liverpool zoveel geld wil bieden! Gokje, een gefrustreerde PSV-er

      /   Beantwoorden  / 
  10. AANSULEJMANI10

    OPEN BRIEF AAN SULEJMANI10

    Beste mensen, met Feyenoord gaat het allemaal niet zo best, maar ik wil eindelijk na een aantal jaar weer terugkeren op dit blog om iemand recht in zijn gezicht uit te lachen. Herinneren we ons nog Sulejmani10, die pakweg twee jaar terug dit blog onveilig maakte met zijn anti-feyenoord comments en vreselijk arrogante Ajax-quotes. Op een gegeven moment heb ik tegen hem gezegd dat ik hem een aantal jaar erna zou houden aan zijn uitspraken waarvan hij heilig overtuigd is. Hij had veel meer voetbalverstand dan alle ‘kakkerlakken’ hier. Zo had hij het altijd over Suarez die voor 35 miljoen minimaal verkocht zou worden en Sulejmani die bij Ajax een wereldtopper zou worden. In your face Sullie, tien miljoen minder en Sulejmani is helemaal NIETS geworden. En Ajax zelf dan, vorig jaar ook alweer geen kampioen en dit jaar weer niet! Ik ben minder anti-ajax geworden in de laatste jaren, maar jou gun ik het het ergst dat Ajax het totaal verkloot. Ik denk nog steeds weleens aan je en dan lach ik je stiekem uit. Lekker voor je Sullie en de groetjes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Meersche Helden

      jemig, hier een levenloze gast die met zijn eigen club niks te vieren heeft, dus alleen nog kan genieten als ajax verliest. kansloos!

        /   Beantwoorden  / 
      1. AANSULEJMANI10

        Als je beter leest zie je dat ik vrijwel niks meer tegen ajax persoonlijk heb en dat ik ook zeg dat het met Feyenoord helemaal niet best gaat, zeker een aantal maar keer zo slecht als bij jullie, maar die ene vreselijk arrogante hond gun ik absoluut de teloorgang bij Ajax. Aan de goede supporters van Ajax zoals je die bij iedere club in Nederland hebt, veel succes.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Ik snap je frustratie, maar daar waren zelfs Ajacieden het niet mee eens…

        /   Beantwoorden  / 
    3. Christian

      Beste Feyenoord fan, ik heb Sulejmani10 hier de afgelopen maanden niet gezien, dus ik weet niet of hij jou bericht leest. Overigens kan ik je beloven dat als op dit blog kwetsende uitspraken worden gedaan dat ik deze dan zal verwijderen. Het gaat hier om leuke inhoudeijke voetbaldiscussies waar we het absoluut niet met elkaar eens hoeven te zijn :-) .
      -
      Een kleine nuance over het gelijk dat je nu wilt halen wil ik wel aanbrengen. De 25 miljoen die vandaag de dag wordt geboden is rekening houdend met de recessie absoluut net zoveel als 35 miljoen pakweg 2 jaar geleden.
      -
      Sulejmani: Een wereldtopper is hij zeker nog niet, maar hem volledig afschrijven lijkt me ook net te vroeg. Juist net nu hij wat meer flair terug krijgt.
      -
      Verder succes met je clubje, want dat zou de competitie en onderlinge sportieve strijd wel ten goede komen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. AANSULEJMANI10

        Wat een sympathieke reactie man, ik kom overigens verder ook gewoon graag in Amsterdam, maar van nature zijn we gewoon sportieve rivalen. Daarnaast is ook nog eens m’n beste vriend ajacied. Maar goed zoals ik hierboven al lees, volgens mij was Sulejmani10 zelfs onder ajax-supporters niet geliefd, maar ik ben die vent nooit vergeten omdat het zo’n vreselijke lul was. Jullie ook veel succes, hopen op ooit weer een goede klassieker.

          /   Beantwoorden  / 
  11. Ron

    Ome Joop mag z’n spelers houden!

      /   Beantwoorden  / 
    1. klaas

      welke joop,joop van den ende.

        /   Beantwoorden  / 
  12. Ron

    Klopt hedajekeu… Ajax is op de weg terug!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.