Babel moet nu juiste club kiezen

Foto Paul Blank

Update 16/1: Mocht Babel één deze dagen voor een andere club kiezen dan zal Liverpool weer een aanvaller zoeken. Een belangrijke gegadigde op het wensenlijstje zal dan Suarez zijn.

Ryan Babel is zo’n talent met veel voorstanders, maar misschien wel evenveel tegenstanders. Het is zelfs heel goed mogelijk dat je als supporter in één wedstrijd hem adoreert en even later verafschuwt.

Misschien is dit ook wel de reden, dat zijn talent nog steeds niet volledig tot bloei is gekomen. In de zomer van 2007 maakte hij toch de overstap naar Liverpool voor een periode van 5 jaar.

De afgelopen 3 seizoenen lukte het Babel nooit om een echte basisplek af te dwingen, maar hij kwam toch elk seizoen tot een acceptabel aantal van 25 duels. Afgelopen zomer werd hij al soms stiekem gelinkt aan andere clubs, waaronder een verhuur richting Ajax, maar hij bleef bij Liverpool.

Een ongelukkige keuze, want hij lijkt steeds meer uit beeld te raken. Hij wordt deze maand 24 jaar en dat is wel een moment om als voetballer een goede keuze te maken. Laat je niet leiden door geld of grote van een club, want als je bij je nieuwe club ook niet doorbreekt dan is een Musampa carriére je lot.

Wat is een Musampa carriére? Een talent, die te vroeg naar het buitenland is vertrokken en vervolgens via diverse clubs nog bij een middenmoter in Nederland neerstrijkt. Natuurlijk heeft Babel wel veel meer talent, maar hij was natuurlijk nog lang niet klaar bij Ajax toen hij vertrok.

Inmiddels wordt Babel gelinkt aan Juventus. Een schitterende club met historie, maar Ryan doe dit alsjeblieft niet. Je bent wat mij betreft geen speler voor de Italiaanse competitie, maar zou veel beter passen in Duitsland. Als je wel naar Juventus gaat dan vrees ik dat je niet die goalgetter bent (wordt) die in Italië als aanvaller is gewenst en beland je snel op de bank.

Of is een stapje terug om daarna twee stappen vooruit te doen iets voor jou? Je kunt misschien dan eindelijk eens bij Ajax als spits spelen, want dat wilde je toch altijd? Kom op, even lekker naar huis!

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

2 reacties op “Babel moet nu juiste club kiezen

  1. justin

    Atletico, Malaga, Man City, Bordeaux… Als ik Babel was zou ik ervoor tekenen. Ik zou Musampa niet als een clowntje willen afschilderen.
    Babel weer terug naar Ajax zou ik geweldig vinden!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Christian

      Musampa blijft een speler die veels te vroeg bij Ajax is vertrokken, omdat hij een grote jongen dacht te zijn. Een kleine nuance is wel dat Atletico en Manchester City nu heel leuk klinkt, maar toen waren dit niet de elftallen die het vandaag zijn.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.