Frank de Boer: homo’s zijn welkom bij Ajax

Frank de Boer heeft geen bezwaar tegen homo’s bij Ajax. ‘Ajax moet de beste club van Nederland worden, en daar mogen homo’s ook bij, hoor’, zei de trainer in reactie op de oproep vanuit de Amsterdamse politiek dat Ajax ‘de homoclub van Nederland’ moet worden.

Volgens D66-gemeenteraadsli Gerolf Bouwmeester moet Ajax het taboe op homoseksualiteit in het voetbal gaan doorbreken, meldt De Telegraaf. Ajax zou te veel afwachten wat andere topclubs doen aan initiatieven om homofobie in de voetbalwereld terug te dringen.

Het voorstel is niet bedoeld als bijdrage aan het imago van Amsterdam als homohoofdstad van de wereld, hoewel het er natuurlijk wel toe zou bijdragen.

John Blankenstein
Vergeet niet hoeveel belastinggeld er jaarlijks aan de politieinzet bij de Amsterdam Arena wordt uitgegeven’, zegt Bouwmeester. Hij wil dat Ajax gaat samenwerken met de John Blankenstein Foundation.

Op internet wordt gemengd gereageerd op het homoclubvoorstel. Volgens supporters van andere clubs is Ajax al een homoclub. Anderen wijzen erop dat de fans en spelers van Feyenoord al jarenlang hand in hand lopen.

Check hieronder de ingetogen reactie op AT5 van Frank de Boer op de heisa.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Frank de Boer: homo’s zijn welkom bij Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.