Affaire El Hamdaoui-Ajax krijgt weer nieuwe dimensie

Foto: @Violachannel

De affaire Mounir El Hamdaoui heeft vandaag weer een nieuwe dimensie gekregen. De immens populaire spits eist namelijk een schadevergoeding van Ajax voor de schade die zijn voetbalcarrière het afgelopen seizoen heeft opgelopen. Dit is geen grap. Zijn transfer naar Fiorentina lijkt hierdoor ook nog eens mis te lopen.

Sommige Ajax-fans hadden de slingers al opgehangen om het einde van het ongelukkige huwelijk tussen Mounir en Ajax te vieren, maar het begint erop te lijken dat El Hamdaoui nog langer in Amsterdam blijft om te, eh, trainen en zo.

De fiscaal specialist van de technisch begaafde Marokkaan, Albert ‘ene’ van Werkhoven, legt een en ander op Nusport.nl als volgt uit:

‘Mounir is dit seizoen naar de beloften verbannen op gronden die onduidelijk blijven. Er zijn wat dingetjes voorgevallen in de kleedkamer, maar wat er dan precies gebeurd is daar komt trainer Frank de Boer noch de rest van de club mee naar buiten.’

Beschadigd
‘Consequentie is dat de carrière van Mounir onterecht ernstig is beschadigd. Ook bij de beloften heeft hij nauwelijks wedstrijden mogen spelen. Dan sta je een half jaar stil. Daardoor heeft hij de Afrika Cup gemist.’

‘Je moet je voorstellen wat er zou gebeuren als een Nederlandse international door zo’n situatie het komende EK zou missen. Dan had dit land op zijn kop gestaan. Daarom is een schadevergoeding op zijn plaats, meenden wij.’

Sportwinkel
El Hamdaoui, die van Ajax al eerder een schadevergoeding kreeg omdat hij door zijn transfer naar Amsterdam vreesde voor teruglopende inkomsten van zijn sportwinkel in Rotterdam, zegt dat Ajax ‘niet de waarheid’ spreekt over zijn situatie. Een zware beschuldiging tegen een club die de afgelopen tijd juist uitblinkt door transparantie, eerlijkheid en sterke communicatie.

Meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem is natuurlijk: Ajax komt gewoon naar buiten met de voorgevallen ‘dingetjes’ in de kleedkamer. Is er dan zo weinig aan de hand? Is er à la Zlatan ouderwets met scharen door de kleedkamer gegooid? Leuk om te weten.

Hoop onzin
Ajax heeft inmiddels gereageerd op de nieuwe Mounir-opschudding: ‘Wij waren afgelopen zomer praktisch rond met Espanyol over El Hamdaoui. Dat heeft door de eisen van de speler en zijn agent uiteindelijk niet tot een transfer geleid. Ook deze periode meldden zij zich weer en ging het om vergelijkbare redenen niet door. Het zou jammer zijn als dat nu met Fiorentina wederom gebeurt. Want de clubs gaan er onderling wel uitkomen, het gaat nog om details.’

‘Schadevergoeding? Ze zijn vrijdag inderdaad bij ons geweest met forse financiële wensen voor de speler en de manager. Daar gaat Ajax niet in mee. We gaan niet reageren op de aantijgingen die ons verder worden gedaan, behalve dat er een hoop onzin wordt verteld. De mensen die Ajax en dan met name Jong Ajax volgen, weten hoe het wel zit.’

Om Mart Smeet maar weer eens te citeren: ‘Wordt – ongetwijfeld – vervolgd’.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

5 reacties op “Affaire El Hamdaoui-Ajax krijgt weer nieuwe dimensie

  1. tintje

    Die vent meent ook nog in zijn gelijk te staan, misschien dat men de situatie iets anders had kunnen behandelen, maar als iemand zo dwars gaat liggen als mehke aan het doen is. Moet hij dan ook nog een schade vergoeding krijgen. Het zou anders om moeten zijn.
    Hij en zijn zaakwaarnemer hebben toch van die gekke eisen.
    Rot op en laat ajax met rust mehke.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henkjanpiet

    Hahaha, ach joh, boontje komt om zijn loontje! Lekker voor Ajax, ze dachten zomaar met een persoon te kunnen sollen. Ik hoop dat hij ze blut zuigt die schaamteloze dictatoriale vooringenomen clubbie. MIJN MENING PEACE!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Ik weet niet waar dit op slaat. Er zijn al meerdere clubs afgehaakt doordat hij zelf steeds met aanvullende eisen komt, evenals hij bij de komst naar Ajax deed. Daar heeft hij dus zelf al meerdere kansen verspeeld. Er is niet met hem gesold, Aisatti is door hard trainen teruggekomen en hij is steeds ziek, zwak of misselijk geweest. Waarom kan Aisatti dat wel en hij niet? Daarbij komt nog dat Ajax hem ondanks alles gewoon zijn salaris heeft betaald, in een normaal bedrijf was zo iemand al lang ontslagen. Ik zou niet weten wat hij moet eisen bij de rechtbank, maar ik denk dat een rechter in lachen uitbarst als meneer Hamdaoui op bezoek komt.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hahaha

    Sommige hadden de slingers al opgehangen? Ik had al bijna een concert geregelt in de Arena op mijn eigen kosten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob

    Ach, als Frank de Boer trainer van Ajax was geweest in de jaren zestig, dan was Cruijff weggestuurd: te lastig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.