Prognose PEC Zwolle-Ajax: feest met Viktor Fischer

Ajax moet het vandaag opnemen tegen PEC Zwolle. Altijd lastig zo’n affiche na een fraai optreden in de Champions League. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk, aan de hand van een betrouwbare prognose.

Het wordt wel even wennen voor de Ajax-spelers: de wedstrijd in het verre Zwolle begint namelijk om half drie (!). Het is voor het eerst in het seizoen dat Ajax op dit tegenwoordig ongebruikelijke tijdstip moet beginnen.

Voor de jongere fans: vroeger begonnen alle voetbalwedstrijden in de eredivisie tegelijkertijd op zondagmiddag om 14:30 uur. Alleen PSV wilde nog wel eens op zaterdagavond voetballen. Het was in de tijd dat PEC Zwolle nog gewoon PEC Zwolle was, en niet FC Zwolle, zoals PEC Zwolle tot vorig seizoen heette. Helder.

Post-Champions-League-motivatiedip
Ajax-trainer Frank de Boer heeft in de selectie weer plek ingeruimd voor de herstelde Jody Lukoki. Ook Eyong Enoh, wiens schorsing in hoger beroep is teruggebracht, is van de partij. Miralem Sulejmani ontbreekt.

De Boer verwacht ‘een goed Ajax’ tegen Zwolle, zonder de traditionele post-Champions-League-motivatiedip-problemen: ’Ik denk dat we van ADO Den Haag hebben geleerd. Ik verwacht zondag een goed Ajax. De spelers zullen hun motivatie moeten vinden. Het is ook hoe je bent begonnen als klein jongetje. Je wilt alles winnen.’

Zonder Olijve
Zo is het, Frank. De trainer van PEC Zwolle, Art Langeler, kondigde aan dat zijn ploeg ‘onbevangen’ de strijd aangaat tegen Ajax: ‘We hebben kunnen zien dat we tegen alle tegenstanders een kans op resultaat hebben, hopelijk trekt deze lijn zich door in de komende wedstrijden.’

Een kans op resultaat heeft PEC Zwolle zeker, de vraag is alleen welk resultaat. De Zwollenaren missen door blessures wel enkele gerenommeerde spelers: Frank Olijve, Arne Slot, Furdjel Narsingh en Bart van Hintum.

Prognose: in Zwolle blijkt maar weer dat half drie de beste tijd is om een wedstrijd te spelen. Ajax is vanaf de eerste minuut bij de les en speelt vol overtuiging. Frank de Boer verrast met een basisplaats voor Viktor Fischer, en dat pakt goed uit. De Deense wonderboy scoort twee, misschien wel drie keer. Siem de Jong weet opnieuw twee keer het net te vinden en ook Ryan Babel prikt er eentje in. Smetjes op de wedstrijd zijn een onnodige rode kaart voor Eyong Enoh en de tegentreffer van Zwolle. Verwachte einduitslag: PEC Zwolle – Ajax 1-6.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

40 reacties op “Prognose PEC Zwolle-Ajax: feest met Viktor Fischer

  1. Ron

    We gaan het zien! Ik kan me niet voorstellen dat ze nu niet gemotiveerd zijn… Maar dat heb ik vaker gezegd! Nu punten verliezen is dodelijk

      /   Beantwoorden  / 
  2. oog

    Ajax weer in de voor hun ideale positie. Namelijk een situatie waarop niemand de club serieus neemt waardoor ze in de schaduw weer punten kunnen pakken. Toch treurig dat zo’n grote club alleen maar kan winnen in de eredivisie als ze niet meer serieus genomen worden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mark78

    Toch treurig dat je ondanks de miljoeneninjectie van de gemeente de afgelopen twee jaar kansloos bent geweest voor de titel als psv. Ook bijzonder treurig dat je het alleen maar moet hebben van dure aankopen als club. Geen eigen jeugd, geen eigen gezicht, geen eigen speelstijl. En dat terwijl ze zoveel toppers hebben in de jeugd toch oog? Vreemd allemaal.

      /   Beantwoorden  / 
    1. oog

      Lieverd, de grondverkoop was vorig jaar pas dus afgelopen twee jaar is onzin. Dan is niet de hoogte van de aankoop van belang maar wat je binnenhaalt voor dat geld. PSV heeft voor 30 miljoen veel betere kwaliteit binnen gehaald dan Ajax voor 35 miljoen in 2008. Waarbij PSV het geld (mede door de grondverkoop ook daadwerkelijk tot zijn beschikking had terwijl Ajax bij die megaaankoop verder inteerde op het al verzwakte vermogen. Voor de duidelijkheid Ajax had 8 miljoen overgehouden aan de megaverkopen van Sneijder, Babel en Heitinga (allemaal zelfde boekjaar. Dus terwijl het merendeel al opgegaan was aan het dekken van de hoge verliezen kocht Ajax vervolgens voor 35 miljoen spelers als Sulejmani, oleguer, Aissati en Wielaert. En dan wil je PSV afzeiken voor aankopen als Strootman, Mertens en Matavz. Lekker bezig jochie, Maar dat is natuurlijk vrij zinloos. PSV staat er momenteel zowel sportief als financieel beter voor dan Ajax. En dat na 4 gemiste seizoenen CL. Dan kan je jaloers blijven wijzen op de verkochte grond maar PSV was eigenaar van die grond. Ajax is ook geen eigenaar van de grond dus is die situatie voor beide clubs nu gewoon gelijk getrokken.
      .
      En wat eigen jeugd betreft, Depay (18), Ritzmaier (19), Van Ooijen (20), Locadia (18) en Zoet (21) komen er aan. In tegenstelling tot Ajax heeft PSV wel betere spelers staan op die locaties. En welke speler tot 20 jaar heeft Ajax wel al vast in de basis staan? Behalve het duur gekochte toptalent Eriksen komt Ajax ook niet. Zelfs Zoet (21) is al verder dan de gekochte Cilessen (23) van Ajax. Als je puur naar de huidige uitstroom van de jeugdopleiding kijkt is Ajax hooguit de derde jeugdopleiding na Feyenoord en PSV.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Mark78

    Lieverd, ik heb het over de afgelopen twee jaar waar Ajax kampioen is geworden en psv ondanks gigantische investeringen kansloos was. Je gaat helaas weer terug naar een ver verleden voor alle veranderingen bij Ajax en moet weer teruggrijpen naar Sulejmani?? Duidelijk zwatebod. Nogmaals ik had het over de laatste seizoenen, niet zo lekker bezig jochie. Ik ben niet jaloers, ik constateer enkel dat het vrij treurig is dat psv die hulp nodig heeft gehad. Hoe lang roep je al dat de jeugd eraan komt? Ze komen er nog steeds niet aan, want als er twee spelers geblesseerd zijn dan roept Advocaat om aankopen en zet er tweederangs spelers als Manolev en Hutchinson eerder in. Dus dat zijn betere spelers volgens jou? Dan stelt de jeugd weinig voor. De huidige uitstroom van de jeugd bij psv is nul aangezien er nul jeugdspelers in de basis staan, enkel aankopen. Hoeveel er bij Ajax in staan? In de basis 6 spelers, die dus allemaal verder zijn dan de zogenaamde jeugd van psv. Psv de tweede jeugdopleiding? Ajax en Feyenoord staan ver boven psv wat de jeugd betreft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. oog

      Haha, bij resultaten telt alleen de afgelopen twee jaar waarvan alleen het laatste jaar de inkomsten uit de verkoop van eigendom is gebruikt. Maar voor de jeugdopleiding moet opeens wel naar jaren terug gekeken worden. Met 6 eigen jeugd waarvan de meeste al jaren terug bij het eerste kwam. Vraagje Mark, welke jeugdspeler van 20 of jonger heeft dit seizoen bij Ajax wel een vaste basisplaats verovert? Gelijke monniken gelijke kappen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark78

        Haha oog, jij bent degene die steeds weer om dingen heen draait en allerlei kwalificaties verzint om je verhaal wat kracht bij te zetten. Het feit dat je dat nodig hebt, wederom Sulejmani moet noemen en al heeeeeeel lang roept dat de jeugd van psv eraan komt (maar er niet in staat, klein detail) geeft aan hoe zwak je staat. Ik constateer enkel dat psv ondanks de gigantische investeringen niets heeft gepresteerd en ja Ajax is twee keer achtereenvolgens kampioen geworden. Of je het nu wilt toegeven of niet, psv heeft die gigantische investeringen kunnen doen met hulp van de gemeente. Je draait weer. Bij Ajax spelen jeugdspelers die hun kans krijgen voor hun 20e, daarmee is Ajax ook zeer succesvol geweest in het verleden en de afgelopen twee seizoenen. Het enige wat jij daar tegenover stelt is dat de `jeugd` er aan komt bij psv. Op basis waarvan? Psv heeft nooit jeugdspelers de kans gegeven en verandert wederom niet van koers. Bij twee geblesseerden wordt er meteen weer geroepen KOPEN KOPEN en derderangs spelers als Manolev komen er nog eerder in dan de topjeugd. Gewoon naar de feiten in het verleden en het recente verleden kijkend is er geen enkele reden om aan te nemen dat er iemand van de paar spelers die je kunt noemen doorbreekt. In het verleden kwamen ze er niet in en nu weer niet. Aankopen en derderangs spelers krijgen steeds weer de voorkeur boven de jeugd, dat proces herhaalt zich. De jeugdspelers die eerder de kans krijgen bij Ajax worden beter en zijn verder, of zelfs alweer verkocht. Dag oog, wederom niet erg indrukwekkend.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mark78

          Vreemd Ron, oog blijft weg als het moeilijk wordt. Dat doet hij anders nooit haha.

            /   Beantwoorden  / 
  5. Ron

    Oog: lees reactie van advocaatje… Als jij je PSV leer zo graag verkondigt doe dat dan op jullie blog. Als jij de jeugd van Ajax niks vindt en die van PSV zo goed… Wees daar dan blij mee. Van harte!! Feit blijft dat als de miljoenenaankopen afhaken, het team als een pudding in elkaar zakt. En dat die dure gasten te lui zijn om in de Europa league te presteren… Te veel wedstrijden vindt ook advocaat! Schandalig!! Dus mag die zogenaamd geweldige jeugd opdraven tegen de nummer 4 uit het koude noorden… En dan komen ze er niet aan te pas. Dag punten voor het Nederlandse voetbal!! Weggegooid tegen een stel amateurs! Met zo’n brede selectie!! Reden: het brengt te weinig géld in het laatje!!! Dit is te belachelijk voor woorden en een vorm van arrogantie waar me de broek van afzakt. En de supporters slikken dat ook nog!

      /   Beantwoorden  / 
    1. oog

      Brede selectie? PSV 24 spelers, Ajax 27 spelers.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Ron

    Mark, goed verwoord… Maar dit duurt al eeuwen. Als je bij oog met feiten komt, draait ie om de hete brij heen en komt gewoon met een wedervraag. Zelfde gedraai als die kleine trainert!
    De ploeg draait gewoon op aankopen… Zelfs wijnaldum, die niet voldoet en perse gehaald moest worden, voor ettelijke miljoenen (dus net als die spits) , die is gewoon voor de breedte van de selectie… Wat nou jeugd? Afhankelijk van Sparta, Feyenoord, Utrecht , den haag…. Enz

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Inderdaad Ron, blijkbaar is het heel moeilijk voor hem om toe te geven dat hij fout zit. Psv moet het sinds jaar en dag al hebben van aankopen, totaal geen eigen jeugd. We gaan er even uit voor de reclame: `deze aankopen zijn volledig mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven`.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    Zullen we het nu weer over voetbal gaan hebben???

      /   Beantwoorden  / 
  8. Ron

    Kijk ff wat er op de bank zit joh.. Alleen een wijnaldum is al duurder dan de hele bank bij Ajax! Kopuh kopuh kopuh!
    Ajax 27… PSV 31!! Je kent het team van Ajax beter dan je eigen koopclub! Sjonge jonge….

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Wijnaldum… Bankzitter… Engelaar… Bouma… Matavz.. Tel uit je winst… Eeeeh, verlies

      /   Beantwoorden  / 
  10. Ron

    En dan niet op de hoogte zijn van het aantal spelers bij z’n eigen club (tja, dat kopen hè?? 1 meer of minder) en wél op de hoogte zijn hoeveel er bij Ajax spelen… Zoooooon afgang!! Heerlijk!
    Nu gaat ie straks weer dreigen dat ie hier nooit meer komt!! Laten we hem onder luid applaus begeleiden en hem vooral niet terugroepen, ok??

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mark78

    Ron van mij mag hij best komen, maar misschien een keer met een goed verhaal. Niet steeds wegvluchten of om dingen heen draaien. Ook dit klinkt wat belachelijk. Ajax heeft een eigen stijl en maakt gebruik van veel jeugdspelers. Die jeugdige reservespelers die opgeleid zijn kunnen direct ingepast worden in het systeem en het verschil maken in de competitie. Zoals afgelopen twee seizoenen. Oog heb je daar weleens over nagedacht? Je ziet dat dat niet werkt als je alleen maar met aankopen (passanten) werkt en geen eigen gezicht hebt. Psv heeft geen eigen gezicht, geen jeugd, enkel dure aankopen. Nu mogelijk gemaakt door de gemeente, maar dat houdt een keer op.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ron

    Ik zeg: houden zo!

      /   Beantwoorden  / 
  13. oog

    wat eigen jeugd betreft, Depay (18), Ritzmaier (19), Van Ooijen (20), Locadia (18) en Zoet (21) komen er aan. In tegenstelling tot Ajax heeft PSV wel betere spelers staan op die locaties. En welke speler tot 20 jaar heeft Ajax wel al vast in de basis staan? Behalve het duur gekochte toptalent Eriksen komt Ajax ook niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Wanneer komen ze dan oog? Dat roep je al heel lang. In 2020? Psv roept meteen kopen kopen als er twee spelers geblesseerd zijn en kiest eerder voor spelers als Manolev, dat zijn de feiten. In het verleden hebben ze nooit anders gedaan dus ik zie geen enkel aanknopingspunt dat dat nu anders is en er plaats gaat komen voor jeugdspelers. Dure aankoop Eriksen? 1 miljoen en hoeveel zou hij nu waard zijn denk je? Denk je niet dat het rendement op hem wat hoger ligt dan het rendement dat psv gaat halen op al die dure aankopen zoals Wijnaldum, Mertens, Matavz etc.? Ik denk het wel he? Wat heeft psv gepresteerd met al die betere spelers die ze zogenaamd hebben dan? Bij Ajax staan de jeugdspelers er al in dus daar lopen ze al een heel eind voor op psv. Naast de jeugdspelers die al in de basis staan, komen talenten als bijvoorbeeld Denswil, Fischer, Andersen, Veltman, Dijks, Serero, Boilesen, Serero en Klaassen er aan. Ik zie dat het voor Bazoer ook duidelijk is welke jeugdopleiding kwalitatief beter is, en dat is niet psv haha. Dag oog.

        /   Beantwoorden  / 
      1. oog

        Denswil 20 jaar
        Fischer 18 jaar
        Veltman 20 jaar
        Dijks 19 jaar
        Klaassen 19 jaar

        Waarvan alleen Fischer vooralsnog op eigen kracht in het eerste speelt. En zelfs dan nog dankzij een falende en/of geblesseerde voorhoede.

        Wil je dat dan echt als topprestatie tegenover PSV neerzetten? Waar is dan die doorbrekende nieuwe eigen jeugd bij Ajax?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mark78

          Oog je vermijdt wederom vragen als het moeilijk wordt. Ik geef aan dat naast alle jeugd die er al speelt en doorgebroken is er nog meer jeugdspelers aankomen. Zoals dat altijd gaat bij Ajax. Psv heeft sinds haar bestaan 1 jeugdspeler voortgebracht en ook nu kiezen ze voor aankopen of spelers als Manolev. De `toppers` uit de jeugd zoals jij beweert komen er niet eens een paar minuten in als psv ruim voor staat. Waarop baseer jij dan dat ze eraan komen? Psv doet hetzelfde als ze altijd hebben gedaan. Zou jij als jeugdspeler het idee hebben dat je goed genoeg bent als aankopen en derderangs spelers de voorkeur krijgen boven jou en je ook geen speelminuten krijgt als je team met 5-0 voor staat? Niet echt he? Misschien zijn ze toch niet zo goed als jij beweert. Jeugdspelers als Bazoer en buitenlandse jongens kiezen voor een opleiding waarin ze echt beter worden, die van Ajax.

            /   Beantwoorden  / 
  14. oog

    Mark, hoezo redt PSV het niet met aankopen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Zie rendement tot nog toe ondanks de gigantische investeringen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. oog

        PSV is al tientallen jaren de club die alleen maar koopt en Ajax is al jaren de club die volop opleidt. En toch zie je niet dat Ajax in de afgelopen 30 jaar financieel beter gepresteerd heeft dan PSV. Blijkbaar redt het dus prima met al die aankopen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Mike

          PSV `beter gepresteerd ´, als ze geen gemeente steun hadden gehad hadden ze nu niet voor het kampioenschap kunnen gaan . Want ga mij nou niet vertellen dat het geen gemeentelijke steun was , want waarom zou de gemeente Eindhoven nu ineenstijdens een crisis de grond van PSV willen kopen , precies , alleen omdat P$V dat geld hard nodig had om weer eens een kampioenschap te kopen . En lul jij maar raak over de jeugd van psv , kijk rond op de nederlandse velden en zie van welke topclubs de meeste spelers op de velden rond lopen , precies van Ajax en Feyenoord .Al heb jij geen gelijk , dan heb jij toch gelijk , zeikerd !

            /   Beantwoorden  / 
          1. Mark78

            Oog jij kijkt weer alleen naar het financiele plaatje. In het verleden hebben ze het financieel goed gedaan met aankopen en verkopen, maar het helpende handje van de gemeente was hard nodig. Dat ze bij de gemeente aan moeten kloppen getuigt niet echt van een stabiele financiele situatie en geeft ook aan dat ze zich helemaal niet meer prima redden zoals jij beweert. Zonder de gemeentelijke steun hadden ze Lens, Narsingh, Strootman, Matavz, Wijnaldum, Mertens enz. niet kunnen halen. Hadden ze zich zonder die spelers prima gered? Denk het niet he?

              /  
          2. Mark78

            Oog geen antwoord meer op alle reacties? En je was zo overtuigd van je gelijk? Vreemd hoor.

              /  
          3. Mark78

            Waar is dat oogje toch? Weer vluchten als het moeilijk wordt?

              /  
  15. oog

    Ja beter gepresteerd. Op basis van het huidige niveau is de kans groot dat PSV dit seizoen kampioen wordt. In dat geval heeft PSV de laatste 40 seizoenen 18 kampioenschappen gehaald en Ajax 15. Voor de laatste 30 jaar is het dan zelfs 15 keer in 30 seizoenen en Ajax 10. Niet slecht voor een club die steeds spelers moet kopen. Raar dat Ajax niet een betere selectie heeft terwijl ze veel minder spelers hoeft te kopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark78

      Oog jij gaat altijd uit van verwachtingen. psv is nog helemaal geen kampioen, en de feiten zijn dat Ajax wel kampioen is geworden de afgelopen twee seizoenen. Dan komt het qua landskampioenschappen ongeveer gelijk uit, maar je draait weer om een aantal andere niet geheel onbelangrijke zaken heen. Hoe heeft psv Europees gepresteerd tov Ajax in die periode die je noemt? Ietsje minder he? Psv heeft daarnaast in die periode lange tijd zwaar op Philips geleund waardoor ze veel meer te besteden hadden dan bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord. Door die reden kon psv ook makkelijker grote spelers kopen die Ajax en Feyenoord niet konden halen. Psv verandert ook niet, want nu hebben ze de helpende hand van de gemeente nodig om er financieel weer bovenop te komen en spelers te kopen. Ze hebben het dus bepaald niet beter gedaan.

        /   Beantwoorden  / 
  16. oog

    Maar Ajax heeft natuurlijk veel meer geld dan PSV doordat ze al die jaren minder spelers hoefde te verkopen? O. nee. Raar dat Ajax al een kwart van zichzelf heeft verkocht en toch amper een stukje eigen stadion kan hebben of een redelijke vervanger voor Anita en Vertonghen kan halen. Heel raar.

    En terwijl Ajax geen eigenaar is van de grond, duidelijk betere sponsorinkomsten heeft en de afgelopen jaren wel CL heeft gespeeld zijn ze niet een staat om een kampioenswaardige selectie samen te stellen. Raar voor zo’n geweldige opleidingsclub. Heel raar.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Mark78

    Oog zo raar is dat niet. Ajax kiest voor eigen jeugd en een gezond financieel beleid. Er is niets zo makkelijk om met een grote zak geld van de gemeente allerlei topspelers in de Nederlandse eredivisie op te halen voor de hoofdprijs. Wat wel raar is, is dat je ondanks die extreme investeringen twee achtereenvolgende seizoenen kansloos bent voor het kampioenschap. Heel raar. Geen kampioenswaardige selectie? En toch twee keer kampioen? Het is moeilijker om met eigen jeugd en jeugdige aankopen door middel van goede opleiding en een goede organisatie te presteren. Toch doet Ajax dat wel, zowel nationaal als in de CL. Ajax dwingt daarmee ook internationaal respect af voor de opleiding en speelstijl, psv totaal niet. Zou dat wellicht te maken hebben met het feit dat ze ook geen opleiding of eigen stijl hebben? Lijkt er wel op he? Toch allemaal niet zo raar he oog?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hahaha

    Oog als PSV zo´n grote club is waarom willen spelers van de Eredivisie of uit het buitenland of zelfs van PSV liever voor Ajax spelen en niet voor PSV? Waarom hangen er shirtjes van Ajax en niet van PSV in buitenlandse voetbalwinkels leg mij dat is uit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. sweetdaddy_p

      Goed geteld
      Bij PSV stond zaterdag tegen ADO Den Haag (als we goed hebben geteld) één speler uit de eigen jeugdopleiding in de basis. Uit de Ajax-opleiding stonden er zelfs twee spelers in de basis bij PSV: Luciano Narsingh en Jeremaine Lens.
      En ze krijgen zoveel kans bij Ajax!!!!!!!!!!!!!!
      Maar waarom spelen zij dan bij PSV????????????????
      Niet echt een slimme opmerking…………………..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hahaha

        Zweetdaddy heet jij oog?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paul

          hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

            /   Beantwoorden  / 
      2. Mark78

        Zweetdaddy_p er is niets zo makkelijk dan spelers voor de hoofdprijs kopen die zich al bewezen hebben met een grote zak geld van de gemeente. Het is moeilijker om in jeugdspelers te investeren, deze spelers op te leiden en ze te laten ontwikkelen tot topspelers. Helaas lukt dat niet bij alle jeugdspelers, aangezien sommige spelers zich pas later ontwikkelen. Bij psv mocht er tegen alle gewoontes in inderdaad 1 jeugdspeler de laatste 10 minuten meedoen toen ze met 1-5 voor stonden, bij Ajax bestaat meer dan het halve basisteam uit jeugdspelers. Die spelers krijgen dus wel de kans bij Ajax, bij psv totaal niet. Zie hoeveel vertrouwen jeugdspelers als Bazoer en Bakkali hebben in de kwaliteit van de jeugdopleiding van psv en de kansen die ze krijgen. Een hele domme opmerking dus zweetdaddy.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.