Ajax-fans: kans op landstitel is 83 procent

De kans dat Ajax dit seizoen de landstitel prolongeert, is 83 procent. Dat blijkt uit een representatieve peiling op Ajax.blog.nl.

Van alle deelnemende Ajax-fans aan de onafhankelijke poll op deze site antwoordde 28 procent op de vraag hoeveel kans Ajax maakt op de titel: ‘Ajax weet niet beter dan achterstanden inlopen. Kans op titel: 83 procent’.

Een fractie minder, 27 procent, meent dat de kans op een titel voor Ajax 60 procent is, omdat PSV, FC Twente en AZ meer punten gaan verliezen dan Ajax.

Wonder
Bijna één op de vijf Ajax-fans is ronduit somber, blijkt uit de volstrekt betrouwbare peiling. Liefst 19 procent zegt dat de kans op het landskampioenschap niet meer is dan 10 procent en dat alleen een wonder Ajax nog kan helpen.

Een realistische en simpele kijk op de zaak heeft 16 procent van de respondenten. Zij antwoordden: ‘Of Ajax pakt de titel, of niet. Kans is dus 50 procent.’

100 procent
Volgens 10 procent van de Ajax-supporters heeft Ajax een kans van 100 procent op de titel, omdat de Amsterdammers verreweg het makkelijkste programma zouden hebben.

De peilingen van Ajax.blog.nl staan in kringen van waarnemers hoog aangeschreven vanwege de vaak opvallende resultaten en constante kwaliteit. Zo bleek uit een vorige peiling bijvoorbeeld dat Katja Schuurman volgens Ajax-fans de meest geschikte algemeen directeur voor Ajax is. Ook spraken de fans zich in een representatieve poll uit voor een transfer van Chivu en Messi naar Ajax.

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

9 reacties op “Ajax-fans: kans op landstitel is 83 procent

  1. Sympho

    Toen ik nog klein was, droomde ik dat ik elke dag een ijsje zou krijgen..

      /   Beantwoorden  / 
  2. twenteforever

    de mooiste dromen zijn bedrog ! het gaat straks nog raar spoken in Enschede als Ajax op visite komt ! WELKOM IN DE HEL .! Dit keer zorgen wij voor het vuurwerk !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

      Bedoel je met vuurwerk net als tegen Heracles thuis :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        halt die klappe du hosenscheisser ! du bist ein schwuler !

          /   Beantwoorden  / 
  3. Mark78

    Ik ben benieuwd, als Twente zo blijft spelen zoals afgelopen zondag, dan hebben zij toch wel de meeste kans om kampioen te worden. Eerlijk is eerlijk. Ajax zal toch echt wel wat beter moeten gaan voetballen. Ik hoop dat er in ieder geval weer wat geblesseerden terugkomen, dan maken we in ieder geval nog een kans.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      we gaan het zien Mark ! Ben reuze benieuwd en ….optimistisch .
      Vooral na het spektakelstuk van Eindhoven .

        /   Beantwoorden  / 
      1. paul

        komt dat zien,komt dat zien,,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

          /   Beantwoorden  / 
  4. sem

    ajax is super goed en ajax word zeker KAMPIOEN az twente en psv en feyenoord en heereveen kunnen het wel vergeten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.