De helden van het weekeinde: Jari, Suk en John

(Foto; Blacklake)

Het was een mooi competitieweekend, voor Ajax, maar ook voor de ‘neutrale toeschouwer’. Uit al het spektakel op de velden kozen wij de drie helden van het weekend.

Op de eerste plaats, zonder twijfel, staat Jari Litmanen. Hoewel het Finse fenomeen zelf geen actieve rol speelde bij de 4-1 zege van Ajax op NEC, was alleen zijn aanwezigheid in de Arena al genoeg om tot held van het weekend te worden uitgeroepen. Jari, Gefeliciteerd!

Check hier een gesprek met Jari Litmanen in de rust van Ajax-NEC.

Of kijk hier nog even weemoedig naar zijn mooiste goals voor Ajax:

 

Op de tweede plaats is dit weekeinde ook een oud-Ajacied geëindigd: Hyun-Jun Suk. De populaire Koreaan redde het in Amsterdam net niet, maar werd met zijn twee goals tegen PSV in Groningen zondag toch de held in de Arena. Check hier nog eens het interview na afloop, waaruit blijkt dat Suk beter Nederlands spreekt dan Fred Rutten.

 

Op de derde en laatste plaats geen oud-Ajacied, maar een Feyenoorder. Cult-figuur John Guidetti werd niet bepaald de held, als wel de schlemiel van de week met zijn rode kaart tegen RKC, waardoor Ajax uiteindelijk nog maar 1 punt achter staat op de subtopper uit Rotterdam.

Het emo-interview na afloop is nu al legendarisch. Het lijkt erop of Guidetti zojuist de scheidsrechter heeft neergeslagen, Ronald Koeman een doodschop heeft verkocht en dopinggebruik heeft toegegeven. Maar het gaat dus om het uittrekken van een shirt.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “De helden van het weekeinde: Jari, Suk en John

  1. Nico

    Ik vind Suk een grappige naam.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.