Is doorgaan Ajax-FC Utrecht wel verantwoord?

Foto: Sam Sherwood1

Sneeuw, temperaturen onder het vriespunt, uitvallende treinen en verstopte snelwegen, husky’s, ijsberen, noorderlicht: het is winter in Nederland. Is het bij dit soort winterse taferelen wel verantwoord om te gaan voetballen? Een rondgang.

Als het aan trainer Frank de Boer ligt, mag Ajax-FC Utrecht zondag best afgelast worden. Voornaamste reden daarvoor is het enorme aantal blessures bij Ajax, dat onder meer de voltallige defensie mist. Maar aangezien de Arena nu eenmaal over een dak beschikt, is er technisch geen bezwaar om te gaan voetballen, zo legt De Boer in onderstaande video uit. De enige reden om het duel zondag alsnog af te blazen, is als de weersomstandigheden zo extreem zijn dat mensen niet (levend) het stadion kunnen bereiken.

Siberische toestanden
Feyenoord-trainer Ronald Koeman toonde zich geen echte winterbikkel; hij wil dat de KNVB de hele competitieronde aflast vanwege het koude weer. De rossige coach vreest dat ‘de veiligheid en het welzijn van de fans’ op het spel staan als zij onder deze Siberische toestanden naar het stadion moeten komen.

Er zijn deze competitieronde al twee duels afgelast, waaronder ADO Den Haag-AZ. Scheidsrechter Kevin Blom vond het veld in Den Haag ‘te gevaarlijk voor de spelers, dat wil ik niet op mijn geweten hebben’. Naar verluidt zou Blom daarbij onder druk zijn gezet door de KNVB, die vreesde dat AZ-trainer Gertjan Verbeek zijn team bij een achterstand van het veld zou kunnen halen als hij de situatie ineens te onveilig zou vinden. Maar dit is niet van officiële zijde bevestigd.

Tips om mee te nemen
Is het nu verantwoord om Ajax-FC Utrecht door te laten gaan? Natuurlijk! Bij vrieskou en sneeuw kun je gewoon voetballen. Dat wordt al eeuwen gedaan, bij wijze van spreken. Zolang het speelveld niet zo hard is dat spelers zich lelijk kunnen blesseren, dient de lederen knikker altijd te rollen.

Supporters wordt wel aangeraden een sjaal, (bivak)muts en handschoenen mee te nemen. Ook een flacon rum of whisky, een zaklantaarn, een voordeelpot vaseline, een ijspriem met een stuk touw eraan en – voor de veiligheid – een extra lawinepijl kunnen geen kwaad op een ijskoude voetbaltribune. Let op: supporters die zondag op langlaufski’s naar de Arena willen komen, de stokken mogen niet mee de tribune op.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

12 reacties op “Is doorgaan Ajax-FC Utrecht wel verantwoord?

  1. Michael

    Ik ga er vanuit dat de wedstrijd gewoon doorgaat we hebben een ufodak dus ik zie het probleem niet. We hebben ook geen last van wind in het stadion en we hebben een prachtige grasmat dat is wel eens anders geweest.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      ja hoor een mooi dak op het stadion.. nou moet alleen hetvoetbalspelletje nog beter …pfff uitgeschakeld voor de titel ,verloren van Utrecht !!! kun je nagaan .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Doede

        En nog in eigen huis ook haha. Oh is ook zo! Uit bij Utrecht ook al :-D

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          vorig jaar twee keer verloren en dit jaar het zelfde verhaal \
          tja angstgegener !

            /   Beantwoorden  / 
  2. Doede

    Doorgaan is zeer verantwoord! Het is immers al 0-1! :-D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Doede

    Hihiiiiii!! 0-2 zelfs!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. high five

    Ajax moet volgende week naar Breda. Dat wordt ook weer verliezen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sympho

    Ajax.. was dat geen voetbalclub of zo.? Ooit?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ron

    Grappig. Alle anti-fans hierro. Als we kampioen worden is het onterecht en verliezen we dan is het prima???? Objectief blijven blijft moeilijk.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hahaha

    Het is altijd prachtig om te zien als Ajax verliest om die gefrustreerde Tukkertjes te zien op het blog die nog steeds kwaad zijn en teleurgesteld dat ze de kampioenswedstrijd tegen Ajax weggespeeld werden. Zeker Twenteforever het zit hem nog steeds heeeeeeeel hoog ha ha ha wat een leedvermaak :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. arie

    Blijf maar in het verleden leven snotneus

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.