Vertonghen moppert op Ajax-leiding en medespelers

(foto: Gypsy Saskia)

Jan Vertonghen lijkt even in een dipje te zitten qua Ajax. In een interview voor AT5 heeft de Belgische aanvoerder opvallende kritiek geuit op de clubleiding en op medespelers.

Ras-Ajacied Vertongen heeft nog een contract tot 2013 en wordt in verband gebracht met een leuk rijtje topclubs. Volgens technisch directeur Danny Blind wil Vertonghen zijn contract niet verlengen, maar dat spreekt de eminente Belg tegen.

‘Er is wel gesproken over contractverlenging, maar dat stelde niet echt veel voor. Die gesprekken werden al vrij snel weer afgebroken. Misschien vindt Ajax het wel prima als ik vertrek, dat weet ik niet’, aldus een lichtelijk geërgerde Vertonghen in het hieronder staande filmpje.

Mooie transfer
In het geruchtencircuit komen onder meer Internazionale, Manchester City en Bayern München langs als clubs waar Jan na de zomer heen zou kunnen. ‘Er wordt altijd meer geschreven dan werkelijkheid is. Maar ik denk dat ik in de komende tijd wel een mooie transfer kan maken.’

Het is duidelijk: Vertonghen zit iets dwars. Wellicht is het logisch dat Ajax denkt dat de Belg na dit seizoen gaat vertrekken, maar hier moet duidelijk wat beter gecommuniceerd en teruggekoppeld worden naar elkaar toe. Een ontevreden aanvoerder hoeven we er nu ook niet nog eens bij te hebben. Sterker nog: de potentiële Beckenbauer van de Lage Landen moet blijven. Gelukkig zit het met de interne communicatie en probleemloze procesbewaking bij Ajax momenteel erg goed.

Betere spelers
Want Jan was nog niet klaar. Hij heeft ook de nodige kritiek op de instelling van sommige medespelers. Zo werden tijdens Ajax-AZ ‘afspraken niet nageleefd’, zoals dat zo mooi heet in de voetballerij.

‘Dat die afspraken dan niet worden nageleefd, dat is zonde. Maar er is nog geen man overboord. Ik denk nog steeds dat we kwalitatief betere spelers hebben dan AZ. We hebben alleen veel wisselingen in de ploeg door blessures. Ik denk dat dat een grote factor is in het verschil tussen AZ en Ajax’.

Ook Miralem Sulejmani had kritiek op de wedstrijdmentaliteit van sommigen. Voor Frank de Boer is er dus nog wat werk te verrichten voor de competitiekraker tegen AZ. Aan de andere kant: winnen in Alkmaar en de bekernederlaag is vergeten, de landstitel gloort en de zon gaat weer schijnen in Amsterdam.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

3 reacties op “Vertonghen moppert op Ajax-leiding en medespelers

  1. Michael

    Ik denk dat ik een mooie transfer kan maken? Hij heeft bij Ajax niks gepresteerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaja

    Hij heeft dit jaar matig gepresteerd omdat hij met z’n hoofd al bij een topclub zit, maar zeggen dat hij bij Ajax niks heeft gepresteerd is onzin. Vorig jaar bezorgde hij ons persoonlijk de schaal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Gaat sulejmani zich bemoeien met de instelling van anderen? Spiegel…. zichzelf…. voorhouden??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.