Man van 16 miljoen is van toegevoegde waarde

De mensheid laat vaak het oordeel afhangen van het prijskaartje dat aan hun aankoop hing. Dit is in de voetballerij niet anders en het beste voorbeeld loopt op dit moment gelukkig nog bij Ajax rond, Mickey Sulejmani.

In de zomer van 2008 werd Sulejmani op voorspraak van Marco van Basten door Ajax gekocht van Heereveen voor het bekende bedrag van 16,25 miljoen euro. Ik kan me, los van de transfersom, niet voorstellen dat iemand dit een slechte aankoop vond na het wervelende seizoen dat Mickey had gehad.

Het vreemde is dat vanaf het moment dat Sulejmani het Ajax shirt aan had ineens de lat erg hoog kwam te liggen en daarbij altijd werd gerefereerd naar het betaalde bedrag.

Natuurlijk waren de prestaties op het veld niet zoals in Heereveen en straalde eerder het lekkere eten dan de motivatie van zijn gezicht, maar was hij ook zo de grond ingeschreven als Ajax 4 miljoen had betaald. Ik denk het niet!

Ik heb altijd het vertrouwen en geloof in Sulejmani gehad en afgelopen zomer werd ik ook onaangenaam verrast door zijn flirt met West Ham United. Althans eerder doordat Jol hem zo makkelijk wilde laten gaan, maar gelukkig hielden de Engelse regels een overgang tegen.

Inmiddels is Mickey weer geliefd in De Arena en is hij een onmisbare schakel in het huidige Ajax. Het talent, nog altijd slechts 22 jaar, heeft zijn draai gevonden en is absoluut van toegevoegde waarde.

Ik zie hem toch een beetje als onze Eto’o, want Mickey gaat de hele wedstrijd van de ene goal naar de andere goal en is dus zowel verdedigend als aanvallend belangrijk. De Boer mag dan wel vinden dat hij dit op zijn ‘brommer’ doet, maar het feit dat hij dit voor Ajax over heeft zegt veel over het karakter van deze jongen.

De mensheid is vaak eerst gericht op de prijs, maar na het verstrijken van de tijd beoordeeld iedereen een aankoop toch meer om zijn bruikbaarheid. Het lijkt me duidelijk dat Sulejmani heel goed bruikbaar is en dat hij ons nog veel plezier gaat opleveren!

Tot de volgende persoonlijke noot, Christian

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Man van 16 miljoen is van toegevoegde waarde

  1. Stoffel

    Misschien is hij op het moment bruikbaar, maar een Chadli die voor een paar ton had kunnen komen, was ook bruikbaar gewesst hoor!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Justin

      Een paar ton? volgens mij kostte de boy nog geeneens 1 ton. Or am i mistaken? Als er volgend seizoen maar een leuke vleugelspeler wordt gehaald voor de linkerflank ben ik dik tevreden.
      (jaja chris ik weet het laten we ebecillio niet te vroeg afschrijven, heb ik stiekem toch wel gedaan sorry heur)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Christian

        Stoffel, laten we nu even geldbedragen achterwege laten. Het feit is gewoon dat sulejmani op dit moment prima past in dit Ajax en het goed doet.
        -
        Ja, Chadli was een goede aankoop geweest voor weinig geld, maar dat is een andere discussie.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Christian

        Justin, ik onderstreep dat Ajax nog een linkerspits nodig heeft. Voor mij zijn nu alleen Ebecilio en El Hamdaoui een optie. Ik voorzie Mounir vertrekken deze zomer, dus voor de concurrentie is een linkerspits nodig.
        (Justin, dan schrijf je Ebecilio niet direct af want concurrentie is nodig……)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.