Cruijff: ik ben voor Ajax en niet voor Barcelona

Cruijff: ik ben voor Ajax (foto: Nationaal Archief)

Cruijff: ik ben voor Ajax (foto: Nationaal Archief)

Ajax speelt op 18 september zijn eerste wedstrijd in de Champions League dit jaar: in Camp Nou is Barcelona de best lastige tegenstander. Ajax-legende Johan Cruijff onthulde gisteravond voor wie hij zal juichen.

In RTL Late Night, de matig ontvangen talkshow van Humberto Tan, schoof gisteren de eeuwige nummer 14 aan. Op de vraag ‘ben je volgende week voor Ajax of Barcelona?’ was het antwoord van de legendarische Ajax- en Barcelona-speler duidelijk:

Cruijff: ‘Ik ben voor Ajax’.

Beetje ruzie
Niet geheel onverwacht, maar toch fijn. Overigens is de Meester zelf niet in Camp Nou aanwezig bij Barcelona-Ajax. Cruijff leeft namelijk in onmin met de voorzitter van de Catalanen, Sandro Rosell.

Cruijff: ‘Ik heb ook een beetje ruzie met de voorzitter van Barcelona. Ik zet geen stap in het Camp Nou zo lang hij daar zit.’

Cruijff heeft ruzie, ook niet echt verrassend. Wie het interview met Cruijff helemaal wil zien: hier staat het gesprek vrij irritant in allemaal kleine stukjes en soundsbites opgedeeld.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Cruijff: ik ben voor Ajax en niet voor Barcelona

  1. held

    Enige nuancering, Cruijff is nu voor dit Ajax. Met de nadruk op NU en DIT. De kritiek op de jeugdopleiding en de verbeteringen die Cruijff daar wil ondersteun ik volledig. Toch blijft het opvallend dat hij de machtstrijd bij Ajax aanging nadat hij de machtstrijd bij Barcelona (tijdelijk) had verloren. De echte voorkeur van Cruijff ligt nog steeds bij Barcelona. Maar Nu niet bij DIT Barcelona. Terecht overigens omdat daar de waardering voor Cruijff vele malen groter is dan hij ooit bij Ajax zal worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.