Hoe Ajax in 1996 Borussia Dortmund van de mat veegde

Voor Ajax staat morgen het eerste Champions League-duel van dit seizoen op het programma: de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Altijd lastig, zou je zeggen. Maar in 1996 was er in het Westfalenstadion geen vuiltje aan de lucht voor Ajax.

Het is altijd fijn om terug te blikken, en zeker als het om de jaren negentig gaat. Ajax, destijds titelverdediger, moest het in de kwartfinale van de Champions League op 6 maart 1996 opnemen tegen Borussia Dortmund. De heenwedstrijd in Duitsland werd een wervelende Ajax-show.

Ajax miste drie bepalende spelers (Marc Overmars en Jari Litmanen waren geblesseerd en Frank de Boer geschorst), waardoor Louis van Gaal nogal moest improviseren. Zo speelde Nordin Wooter en mocht Winston Bogarde als linksbuiten opdraven.

Handschoenen niet mee
De doelpunten werden gemaakt door uitblinker Edgar Davids (spelend op ‘vier’) en Patrick Kluiver (op ‘tien’ achter spits Nwankwo Kanu). Edwin van der Sar had een rustige avond. ‘Ik hoefde mijn handschoenen niet eens mee te nemen in die tijd’, aldus de doelman in onderstaand filmpje.

Laten we samen met Ronald de Boer, Danny Blind en Edwin van der Sar nog even terugkijken op een van de beste wedstrijden die Ajax ooit heeft gespeeld.

En nu graag dinsdag ook zo ongeveer!

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Eén reactie op “Hoe Ajax in 1996 Borussia Dortmund van de mat veegde

  1. Hahaha

    Dat waren nog eens tijden als je zelfs die Deutschers aan het klappen krijgt dat krijgt zelfs Barcelona niet voor elkaar op Messi na dan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.