‘Knipoog-Kroaat en Blinde Portugees dieptepunt voor Ajax’

'Had ik ook al goed gegokt!'

De uitschakeling van Ajax in de Champions League door toedoen van de Knipoog-Kroaat en de Blinde Portugees was voor de supporters het dieptepunt van 2011. Dat is de verrassende uitkomst van een volledig representatieve peiling op de site ajax.blog.nl.

Van de vele tientallen deelnemers koos 28 procent voor de rampzalige Europese bekeravond van begin vorige maand. Goede tweede, met 26 procent, is die andere ellendige bekerwedstrijd van vorige maand: Ajax-AZ, met in de hoofdrol de nu gedetineerde Wesley uit Almere. Op 19 januari wordt de pot vervolgd in een lege Arena, waarbij het overigens van sportiviteit zou getuigen als het AZ van de zich hopelijk nu wel veilig voelende Gertjan Verbeek Ajax een vrije doortocht naar de 1-0 zou geven. Die kans lijkt echter niet astronomisch groot.

Op de derde plaats van dieptepunten komt volgens de Ajax-fans de knullige 4-6 tegen FC Utrecht, een nederlaag die in de Utrechtse wijk Ondiep naar verluidt nog iedere week wordt gevierd met een borrel in het onlangs opgeknapte Ton du Chatinierplantsoen.

Bestuursperikelenmoeheid
Verrassend genoeg zijn de bestuursperikelen rond Johan Cruijff en Steven ten Have voor slechts 18 procent van de supporters een dieptepunt in 2011 geweest. Of dit te maken heeft met de positieve invloed van Cruijff of met een zekere bestuursperikelenmoeheid, is niet bekend.

Tenslotte vond niet meer dan 7 procent van de respondenten het vertrek van Luis Suarez het ergste dat Ajax vorig jaar is overkomen.

Eerder was al bekend geworden dat 103 procent van de fans de 30ste landstitel van Ajax het hoogtepunt van 2011 vond.

Laten we in 2012 uitgaan van de 31ste titel, de KNVB-Beker, de Europa League en de Johan Cruijff Schaal (of anders de Louis van Gaal Schaal), dan wordt het voor alle Ajacieden weer een gelukkig nieuwjaar!

 

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “‘Knipoog-Kroaat en Blinde Portugees dieptepunt voor Ajax’

 1. Hahaha

  Voor mij stelt de KNVB Beker niks meer voor sinds hun besluit om Ajax – AZ over te laten spelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. paul

   hahaha,o geweldig,mama met zoontje mag wel komen,,de Homo Papa s mogen thuis blijven..wha whawhawhawha

     /   Beantwoorden  / 
   1. coen

    je hebt geluk paultje je mag ook mee ,homo,s zijn van harte welkom .kun je mooi met je vriendje hahaha mee ,lekker samen een gelukkig stelletje nichtjes vormen .past presies bij elkaar .bah stelletje relnichten .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hahaha

     Had ik jou niet pas gezien in het programma uit de kast? Zoniet dan waarschijnlijk binnenkort :)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.