De Boer wil onderzoek naar blessures

Op de laatste training voor het cruciale Champions League-duel tegen Real Madrid is nu ook nog Toby Alderweireld afgehaakt. De Belgische mannetjesputter kampt met een spierblessure en is daarmee het zoveelste geval in een reeks. Trainer Frank de Boer heeft aangekondigd dat hij het aantal spierblessures ’intern gaat bespreken’ met zijn staf, omdat er toch iets mis lijkt te zijn.

Alderweireld wordt waarschijnlijk vervangen door de dit seizoen niet geheel overtuigende Daly Blind. Wij wensen Daly natuurlijk veel succes bij met verdedigen van Gonzalo Higuain en Karim Benzema, de twee spitsen van het zogenoemde B-team van Real Madrid. Gelukkig zijn Miralem Sulejmani en in iets mindere mate Dmitry Bulykin bij Ajax voorin inzetbaar.

De missie is duidelijk: liefst winnen of gelijk spelen, of met maximaal een nulletje of 3 verliezen terwijl Olympique Lyon met niet meer dan een nulletje of 4 mag winnen bij Dinamo Zagreb. Tel uit je winst. Zit praktisch in de tas.

Nou nog niet echt. De laatste 3 duels tegen Real gingen toch pijnlijk verloren (in uitslag variërend van 0-2 tot 0-4) en Dinamo Zagreb verloor onlangs met 2-6 van Real en met 0-4 van Ajax. Dat ziet er gemiddeld en statistisch gesproken eigenlijk helemaal niet goed uit…

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.