Live Blog: PEC – Ajax

Hey ho, heeeeeey hoooooo, twee overwinningen op een rij, het gaat weer helemaal prima met Ajax! Nee dus, even beide beentjes op de grond houden want die 1-2 in Glasgow was gewoon verplicht, het is de Europa League maar. En de 5-1 tegen Cambuur was leuk, maar het was wel Cambuur. Ajax gaat een zware middag tegemoet want door blessures, politiek geneuzel en een coach die echt nog wel de weg kwijt is kan Ajax zomaar onderuit gaan vanmiddag, overmoedig raken mag gewoon niet. Puntverlies trouwens ook niet voor Ajax want dan moeten ze die koppositie delen met Feyenoord. Nou, hieronder zoals gebruikelijk de live analyses, updates, Tweets en video’s van de wedstrijd.

Druk op f5 om de pagina te verversen en de laatste updates binnen te krijgen.

16:29 Eindanalyse

Een mooi debuut voor Van de Beek, deed weinig fout maar deed ook niet heel veel spectaculairs. dat hoeft ook niet, het is zijn eerste echte wedstrijd. Hij deed het prima en zal vanaf nu moeten laten zien dat hij straks Gudelj kan vervangen op het middenveld en naast Bazoer kan spelen. Laten we beginnen met de verdediging. Cillessen was nerveus en maakte een paar grove fouten met wat voorzetten. Ook weer een paar mooie reddingen maar door zijn nervositeit waren ook Riedewald en Tete een beetje van slag vanmiddag. Desondanks stond de verdediging aardig. PEC heeft geen opgelegde kansen kunnen creëren omdat Veltman en Riedewald steeds goed stonden. Riedewald stond wel weer een paar keer uit positie in het begin maar herpakte zich goed. Het lijkt wel alsof hij steeds moet opstarten en in de wedstrijd moet groeien. Dijks was aanvallend goed maar verdedigend erg zwak. Becker had weinig moeite met hem en Riedewald moest vaak rugdekking geven. Tete was onzichtbaar maar in positieve zin. PEC kwam er nauwelijks erdoor over de rechterkant. Het middenveld stond slapjes omdat Gudelj veel overtredingen maakte en Klaassen nauwelijks wat toevoegde omdat die steeds in de aanval stond naast Milik. Ajax speelde meer met een 4-2-4 systeem waardoor het spel op en neer golfde. Het gaf PEC zeker in de tweede helft de kans om de wedstrijd open te houden. Fischer speelde een dramatische wedstrijd. Geen enkele bal raakte hij goed of ronde hij een kans goed af. Zeer slordig, zeer geforceerd van de Deen. Had in de rust gewisseld moeten worden. Younes speelde fantastisch vandaag en trok de ploeg vooruit. De acties, de schoten en het overzicht zijn steeds beter bij de Duitser en lijkt steeds meer op een stabiele aanvaller te worden. Milik daarentegen liet helemaal niks zien. Op een schotje en een vrije trap na dan. De Pool liep weer over al en nergens waardoor veel voorzetten niet binnen getikt konden worden. De man van de wedstrijd is duidelijk: Younes, maar Frank de Boer had veel eerder moeten ingrijpen en Fischer en Milik eerder moeten wisselen. Tijd om Sam Hendriks te brengen.

16:20 Einde

Nog een verzetje die niet bij Klaassen komt, Van de Beek die de bal verspeelt bij het strafschopgebied. Maar daarna is het klaar. Blom fluit voor het einde, Ajax wint met 0-2. Zometeen de eindanalyse.

16:18 zzzz

Er gebeurt niet zo heel veel op het veld. Hier en daar wat duels, balverlies, en een Donnie van de Beek die over het veld huppelt, hij is helemaal op.

16:17 blessuretijd

3 minuten extra tijd, door de opstootjes en blessures.

16:16 Vine

De 0-2

16:15 Goa… oh

Meteen na de de 0-2 komt Ajax weer op over de linkerkant, Schöne is nu al vaker langs zijn tegenstander in 5 minuten dan Fischer in de hele wedstrijd. Hij legt af bij de achterlijn op Cerny maar die schiet de bal in het zijnet. Het lijkt alleen net alsof de bal in het net ligt, het Ajax publiek juicht, voor twee seconden.

16:13 Goal

Uit de ingooi komt de volgende kans. De bal gaat via een mooie een twee tussen Klaassen en Schöne naar Serero die de bal in de verre hoek tikt vanaf een emter of 8. 0-2!

16:13 Vrije trap

In de buurt van de hoekvlag, schiet Gudelj de bal vol in de muur. De bal gaat over de zijlijn voor een ingooi. Tjongejonge… dat wordt oefenen.

16:11 Wissel

Fischer komt eruit, 35 minuten te laat. Schöne komt er voor hem in.

16:09 Nope

Het is dramatisch slecht op het moment van Ajax, lange ballen en veel balverlies. Het spel golft op en neer zonder grote kansen.

16:08 Wissel

Frank de Boer grijpt in. Hij is het middenveld kwijt en zet Serero erbij. Dat gaat voor geen meter werken. Voorin speelt Klaassen in de aanval, tja…

16:07 Aanval Ajax

Cerny met een actie op de rechterkant, maar Sainsbury staat hem in de weg, met een mooi hakje krijgt hij de bal bij Klaassen, die legt af op Fischer en die knalt de bal net een metertje naast het doel.

16:06 Schotje

Uit de vrije trap krijgt Fischer uiteindelijk de bal en die schiet op doel, recht in de armen van Begois.

16:05 Geel

Sainsbury gaat in duel met Milik op het middenveld die een lange bal moet aannemen. De Australiër loopt de Pool in de rug en werkt hem met zijn handen naar de grond. Blom fluit en geeft geel.

16:03 Schotje

Ajax komt even op over de linkerkant maar uiteindelijk is het schot van een meter of 17 van Klaassen veel te zacht en Begois kan makkelijk redden.

16:02 Milik

Een mooie hoge bal naar voren voor Milik gegeven door Van de Beek. De Pool moet eerst de bal aannemen, dat gaat fout waardoor Sainsbury de bal kan achter werken voor een corner. De eerste, met korte variant, wordt verprutst en de bal gaat weer achter voor een corner. De tweede, lange variant, belandt op het hoofd van Klaassen maar Nijland werkt weg. PEC neemt meteen over en countert. Van de Beek haalt de counter eruit door hands te constateren van Becker, Blom fluit. Slim van de middenvelder.

16:00 Billenknijpen

Frank de Boer moet nu snel ingrijpen want Ajax is volledig de regie kwijt over de wedstrijd. PEC krijgt de ene na de andere kans omdat vrijwel elk duel voorin verloren gaat. Milik, Fischer en Klaassen winnen geen enkele bal voorin en het druk zetten gaat mis omdat Dijks Van de Beek en Cerny niet mee lopen. Een groot gapend gaat ontstaat daardoor op de flanken waar PEC gebruik van maakt om op te komen en voorzetten te geven.

15:57 Dijks

De linksback is Becker helemaal kwijt, keer op keer kan PEC over de rechterkant komen, zorgelijk.

15:56 Gudelj

PEC komt weer op en de voorzet van Nijland komt bij Becker, die schiet op doel maar de bal ketst af via Gudelj. PEC krijgt steeds meer kansen en Ajax moet oppassen dat de gelijkmaker niet valt.

15:55 Wissel

Younes gaat eraf en Cerny komt erin. Opvallend, waarschijnlijk omdat de spits helemaal op is. Heeft de hele wedstrijd zich uit de naad gewerkt.

15:53 Schot

Van de Beek plukt de bal heerlijk uit de lucht en legt af op Fischer, die passt op Milik die door de verdediging van Zwolle rent. Hij haalt uit maar de bal gaat voor langs.

15:51 Tja

Een counter van Ajax maar Fischer neemt de breedtepass over 20 meter van Younes slecht aan, en weg is de snelheid en de kans. Wisselen!

15:49 opstootje

Gudelj haalt zijn tegenstander naar de grond, hij kan het nooit zonder overtreding af lijkt het. Meteen na de overtreding loopt hij Brama omver en ontstaat er een opstootje. Klaassen komt er tussen, Blom moet ingrijpen en praat nog eens met Tete, heel verwarrend allemaal. Geen kaarten. De vrije trap van Nijland is opnieuw gevaarlijk maar ook deze reboundschot wordt geblokt. PEC had daar de 1-1 kunnen maken.

15:48 Analyse

Het spel is heel rommelig op het moment omdat het middenveld weg zakt. Van de Beek is een beetje op aan het raken en Gudelj laat zich nauwelijks nog zien. Cillessen moet de ene na de andere bal wegrossen. PEC komt meer en meer in de wedstrijd.

15:46 Ai

Van de Beek met een heerlijk passje op Younes die niet buitenspel staat, maar de scheids staat niet op 1 lijn en vlagt maar uit paniek. Jammer.

15:44 Kans PEC

Ajax had de 0-2 moeten maken maar PEC ruikt bloed en komt nu vol opstomen. De voorzet van Nijland kan maar net weggetikt worden door Cillessen. Daarna komt PEC nog een keer over de rechterkant maar nu kan Riedewald de bal achter tikken. De hoekschop krult weer mooi in en landt midden in het strafschopgebied. Becker haalt uit maar schiet tegen een Ajacied. PEC nu met de kansen.

15:43 Mooi

Haal Fischer er maar uit

15:42 Kans Ajax

Klaassen komt erdoor over de linkerkant en geeft voor, Milik kan net niet binnen tikken omdat een PEC-verdediger de bal nog net een tikje geeft. De bal gaat naast.

15:41 Vrije trap

De Vrije trap van Nijland is scherp maar kan weggewerkt worden, Becker haalt van een meter of 15 uit, de bal gaat net een meter naast.

15:40 Geel

Riedewald is zijn man kwijt en moet met een tackle van achteren Nijland naar de grond brengen. Geel.

15:39 laatste wissel

Van Hintum is geblesseerd en moet eruit, Ron Jans heeft zijn laatste wissel gebruikt om Ehizibue erin te zetten

15:38 Corner

De corner van Zwolle zeilt over alles en iedereen heen, Cillessen is de bal zelfs kwijt. De bal dwarrelt achter voor een achterbal. Cillessen gaat daarna nog even in discussie met Blom, geen idee waarom.

15:37 Vrije trap

Het IJsseldeltastadion laat zich horen, Klaassen maakt een overtreding net buiten het eigen strafschopgebied en de Zwollenaren hebben er zin in. Nijland legt aan en knalt de bal met precisie op doel, Cillessen kan nog maar net de bal over het doel tikken.

15:36 Tikkie

Younes krijgt de bal aangespeeld maar wordt meteen aangetikt door Brama. De Duitser gaat naar de grond en heeft even een minuutje nodig om weer verder te kunnen gaan.

15:35 Statistieken(2)


15:34 gepruts

Elke bal die Fischer en Klaassen aannemen springen of van hun voeten of ze nemen ze gewoon slecht aan. Klaassen komt daardoor nauwelijks aan de bal en Fischer helpt de ene na de andere kans om zeep.

15:33 Wissel

Ron Jans heeft nog een keer gewisseld, Stef Nijland erin voor Lam.

15:32 2de helft

Blom fluit, Ajax trapt af, we zijn weer onderweg.

15:28 Statistieken


15:27 De 0-1


15:21 Analyse

De Boer mag wisselen, Fischer heeft geen enkele bal goed geraakt en alleen maar kansen om zeep geholpen. Alsof Ajax met 10 man speelt zo slecht speelt de Deen. Op het middenveld gaat het aardig. De kansen komen voort uit goed opgebouwde aanvallen via Dijks, Younes en Van de Beek. De passing loopt vrij soepel omdat PEC Ajax heel veel ruimte gunt. Achterin staat het aardig. Dijks gaat het zwaar krijgen in de tweede helft tegenover Becker die veel sneller is. Op de linkerkant is Tete een paar keer verdwenen waardoor PEC een paar scherpe voorzetten heeft kunnen geven. Het is maar goed dat Riedewald en Veltman goed staan te verdedigen anders had PEC makkelijk een doelpunt kunnen scoren. Het elftal draait aardig maar De Boer zal een wissel moeten doen in de rust.

15:17 Humor


15:16 Rust

Blom fluit, we gaan aan de thee

15:15 Vrije trap

Nog eentje voor Gudelj op een meter van 25, Milik staat erbij, die zegt waarschijnlijk: “laat mij maar.” Gudelj blijft staan, Milik trapt en deze bal is ietsjes scherper maar deze gaat naast.

15:14 Vrije trap

Younes wordt neer gehaald door LAM, Younes bijt van zich af en een loopt tegen de borst van de verdediger aan die zeker twee koppen groter is. Een opstootje tot gevolg. Na een minuut is het weer rustig en legt Gudelj aan maar knalt ook deze over het doel.

15:13 Wegezen!

De volgende aanval van Ajax, Younes komt met de voorzet maar Milik loopt tegen Begois aan en in de rebound kan Van de Beek er net niet bij. Fischer neemt aan, loopt zich vast en voordat hij kan schieten is hij de bal kwijt. Die mag in de kleedkamers straks blijven de Deen, wat speelt die een enorm slechte wedstrijd.

15:12 Ingrijpen

Ron Jans grijpt in en haalt Ryan Thomas van het veld. Sheraldo Becker mag erin, de oud Ajacied heeft meteen een aardige actie over de linkerkant en kan de bal voorgeven. Veltman werkt weg. Menig speelt nu op links, Becker op rechts.

15:11 Younes

Hij dribbelt en hij rent en op een meter of 10 van het doel schiet hij de bal op doel, de bal gaat net over.

15:10 Doe maar wisselen

Fischer krijgt opnieuw een heerlijk balletje van Younes en hij kan doorlopen op Begois. Maar schiet dan de bal tegen de keeper. De rebound gaat ook nog eens naast van Fischer. Drie grote kansen om zeep geholpen. Totaal niet scherp, rijp voor een wissel. Zet Cerny er maar in.

15:08 Riedewald

Meteen na de aftrap probeert PEC wat te forceren met een lange bal naar voren. Voordat de bal bij Veldwijk is zet Riedewald de spits aan de kant en verovert de bal en passt deze in alle rust naar Gudelj. Heerlijk verdedigd.

15:07 Goal!

Heerlijk, Begois schat een hele hoge en lange voorzet van Dijks compleet verkeerd in. De bal valt precies achter de doelman en Younes knalt de bal in één keer in het doel, heerlijk doelpunt. 0-1 Ajax!

15:03 Geel

Marcellis haalt Fischer onderuit vlak buiten de 16 en krijgt geel van Blom. De vrije trap van Gudelj gaat over het doel. De Serviër is opnieuw niet heel erg aanwezig. De corners zijn wel iets beter, dat wel, voor de rest draagt hij niet zoveel bij.

15:01 Analyse

Ajax staat de laatste paar minuten slecht. Milik staat vaak uit positie en wandelt over het hele veld behalve daar waar hij moet staan. Younes creëert veel gevaar en kansen maar tot nu toe hebben Klaassen en Fischer geen enkele bal naar voren weten te bereiken. Er staat gewoon geen spits voorin waardoor er niet gescoord wordt. Achterin staan Veltman en Riedewald goed werk te doen, hebben tot nu toe alle counters van PEC weten te pareren en ze hebben een aantal mooie dieptepasses gegeven op Younes en Fischer.

15:00 Die doelman

Een corner van Ajax wordt weggetikt door Begois, nou ja, wegtikken. De bal gaat recht omhoog en Begois moet weer springen om de bal dit keer achter te tikken. De volgende corner landt heerlijk op het hoofd van Younes die door kopt, maar er staat geen Ajacied bij de doellijn dus de bal gaat voor langs. Op deze manier gaat Ajax geen doelpunt maken. Het is enorm slordig allemaal.

14:59 auw

Een hoge voorzet van Younes komt bijna bij Van de Beek, Van Polen springt in zijn nek, Donnie sprint niet mee waardoor Van Polen door de lucht vliegt en op zijn rug landt. Hij ligt een tijdje op de grond maar kan verder.

15:56 Corner

Na een klein aanvalletje van PEC komt een corner omdat Veltman de bal wegwerkt. De hoekschop draait goed in maar wordt weggekopt door een Ajacied.

15:54 Voorzet

Ajax komt er eindelijk weer een keer uit, Milik met de voorzet maar die wordt achter gewerkt voordat de bal bij Younes kan komen. De corner is beter en wordt terug gekopt. Na een scrum en wat passjes komt de hoge voorzet van Gudelj op de vuisten van Begois die de bal weg tikt. De bal komt bij Fischer die ziet dat de doelman ver uit zijn doel is en probeert met een hoog schotje de bal in het doel te lepelen. De bal gaat een meter of 2 naast.

14:50 Grote kans

PEC komt eruit met 5 aanvallers en Van Polen passt met een enorme boog naar de andere kant van het veld. De Ajax-verdediging staat slecht, Tete is verdwenen. De voorzet kan zonder problemen gegeven worden door PEC die door het strafschopgebied heen stuitert en er zo maar in getikt had kunnen worden maar de PEC-aanvallers staan verkeerd. Ajax ontsnapt.

14:48 Analyse

Ajax heeft wel de overhand maar PEC loert heel erg op de counter en is er al een paar gevaarlijk geweest. Ajax heeft tot nu toe de betere kansen maar zeker in de afronding moet het allemaal beter. De PEC verdediging is zo lek als een mandje en Ajax moet daar gebruik van kunnen maken. Van de Beek heeft tot nu toe weinig goeds gedaan, de beste man aan de kant van Ajax is Younes die een paar goede passes heeft gegeven en een paar kansen heeft gecreëerd.

14:47 Slecht

Het niveau van Ajax stort in, Gudelj nu met een voorzet die bij geen enkele Ajacied in de buurt komt en over de zijlijn rolt.

14:46 Fischer…

Tjongejonge, hij krijgt weer een prachtige pass van Younes en rent het strafschopgebied in. Twee PEC-verdedigers op de hielen, hij weet niet wat hij met de bal aan moet en probeert een truukje. Hij loopt daarmee de bal over de achterlijn. Stom.

14:44 Voorzet

Dijks krijgt de bal in de diepte en geeft voor, Milik krijgt zijn voet tegen de bal maar die gaat een meter of 5 naast.

14:43 Fischer

De vleugelspits speelt de bal heerlijk op Fischer die kan doorlopen op de keeper, hij schiet maar de bal gaat maar net naast. Dat had de 0-1 moeten zijn.

14:42 Aanval PEC

Menig verovert de bal en geeft af op Brama die de bal met een met een lange hoge bal op Veldwijk die Riedewald even kwijt is. Maar de verdedigers is iets sneller en valt hem lastig waardoor het schot op doel zwak is en Cillessen makkelijk kan redden.

14:40 Oeps

Dijks verovert de bal, passt op Gudelj die meteen afgeeft op Van de Beek die veel te hard de bal in de diepte gooit voor Younes die dat niet kan belopen, de bal rolt over de zijlijn. Ai.

14:38 Sterk

Een hoekschop van PEC wordt weggewerkt door Dijks, die kopt de bal door en omdat hij zijn man met zijn lichaam weg zet verovert hij de bal ook nog eens en passt meteen door op Milik. De spits verliest alleen meteen de bal. Wel sterk optreden van Dijks.

14:36 Oef!

Heerlijke aanval van Ajax. Younes komt eruit over de rechter kant en passt de bal naar Fischer. Die neemt de bal aan, draait naar binnen en schiet de bal net naast de paal in de verre hoek.

14:35 Afvallende ballen

Ajax heeft nu alweer een paar kopduels gewonnen op het middenveld en de afvallende bal is steeds voor Younes, Gudelj of Veltman. Ajax wint telkens snel de bal terug omdat PEC erg slordig is in de passing. Helaas is Ajax dat zelf ook en heeft daardoor nog geen kans weten te creëren.

14:34 Overtreding

PEC heeft eventjes de bal en Ajax zet meteen hoog druk. Precies zoals De Boer wil en had aangegeven voorafgaand aan de wedstrijd. Dijks begaat een overtreding op Brama waardoor PEC een vrije trap krijgt. PEC heeft wel zin om te voetballen, ze verschuilen zich niet.

14:33 Balbezit

Ajax draait nu iets beter, Veltman en Riedewald onderscheppen wat passes van PEC en Ajax heeft nu even het overwicht en het balbezit.

14:31 tja

Meteen de eerste minuut en PEC kan meteen aanvallen tot twee keer toe. De eerste keer laat Riedewald zijn man gewoon vrij die kan aannemen en schieten, de bal krult hoog in de handen van Cillessen. Meteen daarna raakt Ajax slordig de bal kwijt en moet Cillessen uit zijn doel komen, een sprint van 15 meter maken en de bal onderscheppen.

14:30 Aftrap

Kevin Blom fluit, PEC trapt af, we zijn begonnen!

14:28 Quote De Boer

Over waar om Schöne niet speelt.
“Schöne heeft niet heel veel op het middenveld gespeeld en we willen druk zetten op PEC, daar is Donny geschikt voor op die positie.”

14:20 Jonge debutant


14:17 Johnny

Johnny zit vanmiddag niet op de bank, lijkt helemaal klaar te zijn in Amsterdam, tenzij drie verdedigers tegelijkertijd geblesseerd raken. Waarom Overmars hem naar Ajax heeft gehaald is echt onbegrijpelijk.

14:14 Statistieken

Ajax heeft PEC nog niet verslagen sinds 2014


14:12 Analyse

Daar is Veltman weer, was een beetje ziekjes van de week en kon daardoor niet meedoen tegen Celtic, een hele opluchting want die Van der Hoorn speelde slecht. De hele verdediging is weer compleet, zoals het hoort. Maar het middenveld is compleet anders. Bazoer is niet herstelt, Sinkgraven is geopereerd dus wie staat er op het middenveld? Viergeve… Van de Beek!! Eindelijk mag de middenvelder zijn debuut in de Eredivisie maken. Schöne, Serero en Viergever zijn allemaal gepasseerd, Maradonny mag starten vanmiddag. Naast Veltman en Van de Beek zijn er geen wijzigen met het elftal van donderdag. De Boer stelt zijn standaard 11 op zonder Bazoer en El Ghazi. Fischer moet aan de bak want hij moet gaan bewijzen dat hij nog een plek heeft in dit team, anders kan hij zo maar verhuurt worden in de winter omdat Younes, El Ghazi, Sinkgraven en Cerny boven hem komen te staan in de pikorde.

14:07 Opstelling Ajax

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.