Live Blog: Feyenoord -Ajax

De Klassieker deel 2, de eerste deel was nog teleurstellend. Wel veel actie en veel strijd maar weinig diepgang en uiteindelijk een teleurstellend resultaat. Frank de Boer heeft de afgelopen weken veel steken laten vallen en steeds voor een zeer conservatieve tactiek gekozen. Dat resulteerde in nederlagen in Rotterdam, Amsterdam en Istanboel en een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce. Als Ajax vanmiddag niet wint dan zetten we grote vraagtekens bij de toekomst van de trainer. Leuk dat Ajax eerste staat maar het afgelopen jaar heeft De Boer zo ongelofelijk veel fouten gemaakt en het ziet er dan niet naar uit dat hij er van leert. Maar dat is voor later, eerst de wedstrijd maar eens spelen. Hieronder vindt u de live analyses, updates, Tweets en Vines over de wedstrijd, enjoy!

16:32 Eindanalyse

Wat was dat ongehoord slecht van Ajax. De eerste helft dan, de tweede helft ging nog wel. De slechtste man op het veld? De Boer. Slechte opstelling, slechte wissel. We zijn klaar met hem. Daar gaan we van de week meer over schrijven. Maar goed de spelers waren ook slap. Klaassen in de spits was een meesterzet, maar niet heus. Die raakte geen bal goed vanmiddag. Zelfs de 1-1 was een afgeketst schot. Een mazzeldoelpuntje. Milik was onzichtbaar, Schöne nutteloos aan de rechterkant. Bazoer fysiek te slap. Singkraven gaf mooie passjes en was een van de weinigen die zich nog liet zien. Maar door het slechte loopwerk van Klaassen en Younes kon hij geen potten breken. Die Younes was slecht trouwens. Jemig. Die gaf geen enkele goede voorzet en al zijn acties kwamen niet eens in de buurt van het doel. Alleen maar corners. Die Gudelj ronduit slecht nam. De Serviër was aangetrokken voor het fysieke en ruige spel maar liet daar niks van zien vanmiddag. De vrije trappen waren al slecht, de passing van hem naar voren was nog slechter. Opnieuw een domme gele kaart ook nog eens. Dat De Boer hem week op week blijft opstellen is een raadsel. Dijks is een verschrikkelijk slappe verdediger trouwens. Die werd helemaal vermorzeld door Karsdorp. Traag, slungelig en mist het inzicht om een goede verdediger te zijn en dat werd heel goed uitgebuit door Feyenoord vanmiddag. Veltman was wisselvallig, paar goede acties maar ook weer een Veltmannetje vanmiddag, waardoor Klaassen een kaart moest pakken anders was Kuijt doorgebroken. Riedewald was degelijk maar ook hij speelde nerveus en stond een paar keer verkeerd. Maakte wel veel goede verdedigende acties waardoor Feyenoord niet vaker kon scoren. Tete was slap vanmiddag. Stond een paar keer flink uit positie, werd afgetroefd door Elia en sneeuwde onder in het fysieke geweld van Feyenoord. In de tweede helft stond hij wel ietsjes steviger maar nog steeds kon Feyenoord er soms simpel door komen over de rechter kant. De enige Ajacied die een volle voldoende scoorde was Cillessen. Die heeft Ajax persoonlijk op de been gehouden met een paar fantastische reddingen. Drie 1-op-1 situaties en drie keer was hij de betere. De man of the match bij Ajax. Maar dat ze niet verloren hebben is een wonder. De punt mee naar huis moet gekoesterd worden. Maar het zegt alles over dit Ajax, ze hadden wat goed te maken maar in plaats daarvan zijn ze met het heel veel geluk niet afgedroogd in De Kuip. En dat was het voor dit weekend, over twee weken weer een nieuwe live blog.

16:23 klaar

Serero kan na de corner eruit komen maar die wordt simpel tegen de grond gegooid. Nijhuis fluit niet, De bal rolt naast en Nijhuis fluit nu wel, voor het einde van de wedstrijd.

16:23 Ingooi

De laatste minuut, een ingooi naar Elia die zich net verstapt. Singkraven blokkeert de voorzet voor een corner.

16:22 3 minuten

De blessuretijd bedraagt 3 minuten waarin Kuijt de volgende grote kans krijgt maar die kan net niet bij de bal. Gustaffson geeft daarna opnieuw voor maar die voorzet is slap, Cillessen kan vangen.

16:21 Vrije trap

Veijinovic draait de bal mooi in en Kuijt krijgt de bal op het hoofd, Cillessen staat goed en vangt de bal.

16:20 Geel

Elia ligt meer op de grond dan dat hij voetbalt. Na een zet van Gudelj krijgt die geel, Elia ligt weer op de grond te rollen.

16:19 Aanval Feyenoord

Dijks wordt compleet overhoop gelopen door Karsdorp, de voorzet gaat langs iedereen heen. Ajax komt daar goed weg.

16:16 Analyse

Na de twee reddingen van Cillessen is Ajax het even kwijt. Aan aanvallen komen ze niet toe. Feyenoord heeft de betere kansen nu. Serero zorgt voor onbalans op het middenveld. Onzichtbaar.

16:15 Schot

Kuijt schiet van 15 meter de bal op doel. Die krult naar beneden maar gaat voorlangs.

16:13 Corners

Eerst een vrije trap die lijkt op een corner, Tete legt Elia neer bij de hoekvlag. De vrije trap gaat over alles en iedereen heen en wordt vervolgens verwerkt tot corner. Die vliegt ook over alles en iedereen heen en Cillessen geeft uiteindelijk de bal een klein slap tikje zodat die weg is.

16:12 Aanval

Na de corners van Ajax gooit Vermeer snel uit en Feyenoord countert. De bal gaat snel naar voren en El Ahmadi geeft voor naar niemand. Ajax kan net op tijd wegwerken.

16:10 Vrije trap

Gudelj met een vrije trap van dertig meter, hij krult de bal voor maar Milik krijgt de bal verkeerd tegen het hoofd. Corner. Die is slap en wordt doorgekopt. Een voorzet daarna is ook achter voor een corner en die is ook weer slap. Fischer komt na tien seconden weer op maar Vermeer is op tijd.

16:10 Ja hoor

En meteen na de wissel walst Feyenoord compleet over Ajax en kan Kazim Richards door op Cillessen. De spits schiet vol tegen de doelman. Feyenoord had daar de 2-1 moeten maken.

16:09 Wissel

Onbegrijpelijk dit, Younes komt eraf, moe. Serero komt erin wat betekend dat Ajax nu een 4-4-2 gaat spelen met een fysiek nog mindere speler. Heeft Ajax eindelijk het overwicht op het middenveld, haalt Frank de Boer die weg.

16:07 Open wedstrijd

Ajax is eindelijk aan het aanvallen. Feyenoord is moe gestreden en laat veel ruimte aan Ajax. Het spel golft daardoor nu op en neer met de betere kansen voor Ajax.

16:06 Klaassen

Speelt met vuur de middenvelder. Houdt nu opzichtig zijn tegenstander vast pal voor de neus van Nijhuis. In een normale wedstrijd was dat geel geweest. Eerder solliciteerde Kuijt ook al naar een tweede geel maar ook toen gaf Nijhuis die niet.

16:05 Statistieken(3)


16:03 Corner

Deze corner is wel gevaarlijk. Dijks springt hoog boven iedereen uit maar de bal gaat in plaats van naar het doel naar de zijlijn. Fischer pikt op een geeft weer voor. De bal wordt weggekopt.

16:03 Schotje

Een dwarrelend voorzetje vanaf de linkerkant van Dijks. Milik neemt aan en schiet, de bal ketst af tegen van Beek voor een corner.

16:02 Voorzet

Fischer met een voorzet maar Milik stond verkeerd, Kongolo kan wegwerken.

16:01 oh

Goed om te weten…

16:00 Corner

De zoveelste voor Ajax en ook deze kan makkelijk weggewerkt worden bij de eerste paal.

15:59 Kuijt

Kuijt krijgt een scherpe pass in het strafschopgebied van Ajax, Dijks staat goed op te letten en zet Kuijt van de bal en werkt weg.

15:58 Video

De 1-1

15:56 Analyse

Ajax heeft het overwicht de laatste tien minuten. Sinds het doelpunt is Feyenoord niet meer gevaarlijk geweest en hebben de Amsterdammers eigenlijk ook geen kans meer kunnen creëren. Het balbezit is wel voor de Ajacieden en ook de passing loopt beter. Kramer wordt gewisseld en Kazim Richards komt erin. Feyenoord wil de wedstrijd kantelen.

15:55 Warm lopen

Alle spelers van Ajax lopen warm, De Boer gaat wisselen maar… alle aanvallende wissels zijn al gedaan. Van der Hoorn erin als stormram?

15:54 Geel

El Ahmadi komt met de noppen in op Milik, de middenvelder gaat niet voor de bal en geel is nog mild. Gudelj knalt de vrije trap in de tweede ring.

15:53 Geel

Sinkgraven haalt Elia onderuit. Maar Nijhuis vindt het niks. Veltman staat te slapen wanneer de bal doorrolt en Kuijt kan oppikken. Klaassen grijpt in en duwt Kuijt naar de grond, hij krijgt geel.

15:51 Geel en Geel

Karsdorp kreeg geel na protesteren over de bal die achter was geweest vlak voor de goal. Veltman grijpt in bij een aanval van Feyenoord en krijgt ook een prent.

15:50 Analyse

Ajax komt weer in de wedstrijd dankzij Milik. Hij houdt het veld breder en Ajax krijgt meer ruimte. Klaassen is verhuisd naar de rechterkant waardoor Gudelj en Sinkgraven wat meer centraler staan. Dat geeft Ajax meer overwicht op het middenveld.

15:49 Goal

Younes rent langs de zijlijn de bal over de zijlijn maar de lijnrechterziet het niet. De bal gaat naar binnen, uiteindelijk krijgt Klaassen de bal en schiet op doel, de bal ketst af en gaat met een boogje over Vemeer en Karsdorp heen het doel in. 1-1

15:48 Corner

De corner vliegt hoog in en Fischer kopt terug naar de penalty stip. Veltman kopt vervolgens de bal over het doel.

15:47 OEF

Gudelj knalt genadeloos hard op doel vanaf een meter of 20. De bal gat naar de binnenkant van de paal en Vermeer probeert de te boksen maar de bal vliegt bijna in eigen doel. Dat scheelde niks.

15:46 Geel

Sinkgraven is er vandoor op de linkerkant en Kuijt moet ingrijpen. Hij trekt de middenvelder naar de grond, krijgt geel.

15:44 Wisselen

Riedewald ligt slecht en Van der Hoorn loopt warm. Na een minuut of twee loopt Riedewald naar de zijlijn met een verbeten kop. Hij loopt niet lekker en verbijt de pijn als hij het veld weer in komt. Lijkt rijp voor een wissel.

15:43 Riedewald

Ajax legt het volledig af in de fysieke duels. Riedewald ligt nu op de grond na een duel met Vilheña. Moet De Boer voor een derde keer wisselen?

15:42 Geel

Na een corner vliegen Tete en Elia elkaar aan. Ze krijgen allebei geel van Nijhuis. Het begint wat onvriendelijker te worden.

15:39 Buitenspel

Feyenoord komt er even uit en de bal gaat naar voren, El Ahmadi staat buitenspel. Het is de tweede keer deze middag dat de buitenspelval werkt.

15:38 En weer verder

De bal wordt weggerost naar Ajax en El Ahmadi komt meteen weer in het veld in, is wel gehavend.

15:37 El Ahmadi

Na een botsing moet El Ahmadi even liggen. Hij trekt met het bovenbeen, hinkt een paar meter en gaat dan voor de voeten van Nijhuis op de kont zitten. De verzorger moet eraan te pas komen.

15:35 Tweede helft

Nijhuis fluit, Feyenoord trapt af, we zijn weer onderweg.

15:33 Wissel

Bazoer komt de kleedkamer niet uit. Milik komt erin. De Boer grijpt verder dus niet in. Klaassen terug naar het middenveld is in ieder geval één positief iets.

15:27 Statistieken(2)

Tja.. gezien de eerste helft niet.

15:22 Analyse

Ajax speelt en staat ongelofelijk slecht. De verdediging kent geen enkele organisatie en op het middenveld worden de meeste passes naar voren zo slecht gegeven dat Feyenoord bijna elke bal makkelijk kan onderscheppen. Klaassen is geen spits en dat is te zien. Hij raakt geen knikker voorin. Younes is wel dreigend maar de afronding van de vleugelspits is bedroevend. En Schöne had eigenlijk deze wedstrijd nooit mogen beginnen, die heeft de bal alleen maar weggegeven vanmiddag. De Boer moet ingrijpen in de rust, Younes en Fischer van kant wisselen. Dijks eruit en Van der Hoorn erin. Riedewald op de linksbackpositie. Als De Boer het zo laat staan wordt Ajax afgeslacht.

15:18 Tijdrekken

Cillessen rekt wat tijd. Beetje schandalig om te zien. Na een lange trap en wat rondtikken fluit Nijhuis af. Rust.

15:17 2 minuten

De blessuretijd is twee minuten, Ajax snakt naar de rust. Na een ingooi komt de bal bij Elia, die zet voor naar Kramer. Die tikt de bal maar net naast. Elia stond ook buitenspel. Nijhuis fluit af.

15:16 Corner

Gudelj neemt de corner nadat Schöne gewisseld is voor Fischer. De bal draait in en wordt doorgekopt over de achterlijn. Doeltrap. Drama.

15:15 Bazoer

De middenvelder verovert de bal van Veijinovic, hij rent het strafschopgebied in en haalt uit, Van Beek kan nog net voor de bal springen.

15:14 Analyse

Ajax wordt volledig overlopen op het middenveld. Gudelj, Tete en Dijks verdienen het allemaal om gewisseld te worden. Schöne ligt voor de tweede keer op de grond en is ook rijp om gewisseld te worden. Dat hij startte op de linkerflank is al onzinnig, daar hadden Fischer of Younes veel beter kunnen staan. Frank de Boer heeft volledig misgegrepen met deze opstelling.

15:14 Voorzetten

De flanken van Ajax zijn eraan. Karsdorp zet een keer voor maar over Kramer heen. Elia zet voor, Veltman werkt weg. Ajax is het helemaal kwijt. Feyenoord speelt met de Amsterdammers.

15:12 Corners

De eerste corner wordt makkelijk weggewerkt voor nog een corner. De volgende corner wordt weggekopt en Ajax kan er even uit. Maar de voorzet richting Schöne wordt niet begrepen. Vermeer pakt de bal.

15:10 Redding

Een afstandsschot van Veijinovic van een meter of 20, Cillessen kan de bal maar net uit het doel tikken.

15:09 Goal

Daar is ie, zat eraan te komen. Sven van Beek kan de voorzet over de grond intikken, Kuijt legt mooi voor nadat Dijks de spits volkomen over het hoofd ziet. Veltman en Riedewald letten alleen op Kramer waardoor Van Beek vrij staat. 1-0 Feyenoord. terecht.

15:09 Vrije trap

Vejinovic legt aan en knalt de bal vol op het hoofd Klaasse.

15:08 Geel

Elia zet voor omdat hij Tete verslaat op snelheid. Veltman moet ingrijpen en haalt Kramer naar de grond. Geel.

15:07 Tete

Gudelj schat een doorkopbal verkeerd in waardoor Kramer de bal bijna kan oppakken en op Cillessen af kan. Tete staat goed en houdt Kramer van de Bal. De Kuip schreeuwt om een penalty.

15:05 Schöne

De Deen zit niet in de wedstrijd. Bazoer pakt goed de bal af van Vilheña en geeft de bal aan Schöne. Die wordt van achteren getackled en is de bal kwijt. Te traag en als hij sneller op was gestaan had Schöne de bal weer kunnen oppakken. Hij blijft liggen in hoop op een overtreding. Maar Nijhuis fluit niet. Slap.

15:04 Kans

Ajax met een schot op doel, de voorzet van Tete wordt gecontroleerd door Klaassen, Sinkgraven stapt in en knalt op doel, de bal gaat een meter voor het doel langs.

15:03 Analyse

Dijks en Tete hebben echt hun dag niet. Dijks wordt aan alle kanten voorbij gelopen door Karsdorp en De Boer zal daar echt moeten ingrijpen. Tete is Elia steeds kwijt en dat is zeer verontrustend. Op het middenveld heeft Sinkgraven meer en meer de bal, daardoor kwam Ajax even terug in de wedstrijd. Maar Gudelj en Klaassen voegen op het moment weinig toe aan het spel van Ajax omdat de een alleen maar passjes terug geeft en de ander overal en nergens loopt.

15:00 Elia

Karsdorp is Dijks weer kwijt, geeft voor, Kramer stapt over de bal. Elia kan daardoor doorlopen want ook Tete is weg. Alleen Cillessen staat nog in de weg voor de 1-0 en Elia schiet tegen de keeper op, de bal rolt naast. Daar komt Ajax goed weg.

15:00 Klaassen

De ‘spits’ speelt als een hork


14:58 Kramer

Ajax is uit positie en Kramer krijgt de bal diep gespeeld net nadat hij een seconde of 3 buitenspel stond, maar op het moment van de pass niet. Kramer staat niet op te letten daardoor en Veltman kan de bal voor zijn voeten wegtikken voordat de spits 1 op 1 staat met Cillessen.

14:58 Karsdorp

Net wanneer Ajax een beetje grip krijgt op de wedstrijd komt Karsdorp aan de bal en geeft een mooi passje over Riedewald naar Kuijt, die zet voor maar Elia staat te ver weg.

14:56 Nijhuis

De scheids laat veel doorgaan, Veltman in duel met Kramer, beiden gaan naar de grond. Nijhuis gebaart dat ze op moeten staan.

14:55 Voorzet

Dijks krijgt de bal van Schöne, die rent om Kuijt heen die mee verdedigd. De voorzet wordt makkelijk weggewerkt. Ajax komt niet door de verdediging van Feyenoord. Heeft nu wel het overwicht.

14:53 Aanval

Sinkgraven passt naar Klaassen in het strafschopgebied. Die draait zich vast en Karsdorp rost de bal achter. De corner is kort en de indraaiende bal is voor Vermeer. Alleen maar drama met de corners. Ajax heeft nog geen schot op doel gelost.

14:53 De Boer

Een zoveelste lange bal naar voren gaat de mist in, De Boer wil dat er gejaagd wordt: “Lasse ga nou naar voren!!” Hoor je over de microfoon langs het veld.

14:51 Bazoer

Hij is duidelijk niet fit en loopt na een lange blessurebehandeling weer het veld in terwijl de corner genomen wordt, dat mag niet. Milik en Serero lopen warm. De corner is slecht, zoals altijd, Bazoer loopt weer terug het veld in.

14:50 Aanval

Ajax eindelijk met een aanval. Bazoer en Schöne gaan de een-twee aan, Bazoer passt naar Sinkgraven die doorgeeft aan Younes. Die gaat om Karsdorp heen en wil voorgeven maar de verdediger weet met een sliding de bal over de achterlijn te tikken. Bazoer ligt daarna op de grond, die is geblesseerd.

14:49 Tempo

Cillessen heeft even de bal en omdat het tempo van Feyenoord heel hoog is besluit de doelman even de bal aan de voet te houden. Even kalmte. Herpakken.

14:48 Counter

De ene na de andere counter van Feyenoord nu. Dijks is opnieuw Kramer kwijt en die rent naar de achterlijn met de bal, geeft voor en Kuijt kan bijna bij de bal, Riedewald grijpt goed in.

14:48 Analyse

Frank de Boer heeft de tactiek helemaal fout. Het middenveld is opnieuw voor Feyenoord dat veel fysieker het duel in gaat dan Ajax. Het is slap, voornamelijk van Bazoer en Gudelj die geen enkele bal goed naar voren geven. Klaassen, Schöne en Younes hebben nog geen kans kunnen creëren en achterin is het open huis op de counter voor Feyenoord. Dit gaat fout voor Ajax.

14:47 Volgende aanval

Feyenoord komt nog een keer op met een lange bal naar Kramer, Cillessen is net op tijd om de bal op te vegen.

14:45 Snelle ingooi

Alles gaat fout bij Ajax, Klaassen wil op 10 meter van de achterlijn van Feyenoord ingooien naar Younes. De bal stuitert ongelukkig en Younes krijgt de bal tegen de arm, Nijhuis fluit.

14:44 Counter

Elia is Tete helemaal kwijt en daardoor kan Feyenoord counteren. Elia zet voor naar Kramer maar Riedewald staat goed en werkt de bal weg. Feyenoord is heel gevaarlijk en heeft het overwicht.

14:43 Corner

Feyenoord met de corner, die gaat laag naar de eerste paal en kan makkelijk weggewerkt worden.

14:42 Bazoer

De middenvelder heeft het zwaar, wordt onder de voet gelopen door El Ahmadi en Vilheña tot twee keer toe. Nijhuis laat het doorgaan. Nog een keer gaat El Ahmadi door, dit keer fluit de scheids wel. Een minuut later is Feyenoord weer dichtbij en haalt Tete Elia onderuit. Geen kaart gelukkig. De vrije trap draait gevaarlijk in en Kramer kan bijna op doel schieten, Veltman staat in de weg.

14:41 Vrije trap

Schöne legt aan en de bal krult laag over de grond naar Gudelj, die neemt aan maar te hard en de bal rolt over de achterlijn.

14:39 Aanval

Kramer wordt weggestuurd over de rechterkant en staat niet buitenspel, slordig van de verdediging. Hij passt naar Kuijt en die probeert de bal over Cillessen heen te stiften maar de stift is te zacht en Cillessen kan de bal makkelijk pakken.

14:38 Voorzet

Karsdorp komt op met de bal, geeft voor, Tete kopt de bal weg. Tot nu toe staat de verdediging goed, op Dijks na.

14:37 Veltman

De bal gaat na een paar verloren kopduels naar Kramer door de lucht, Veltman staat goed te verdedigen en is de enige van Ajax die een luchtduel wint. Hij loopt met de bal naar de zijlijn en wordt van achteren geduwd door Kramer die is meegelopen, Veltman krijgt de vrije trap maar na 10 seconden is Ajax de bal alweer kwijt

14:35 Slap

Ajax opent slaap. Met balbezit, maar er zijn nu al twee terugspeelpasses nodig geweest op Cillessen. Feyenoord laat geen gat voor Ajax om in te voetballen, de bal gaat breed en naar achteren. Saai.

14:32 Dijks

Jemig, die Dijks wil de bal naar voren rossen maar knalt de bal vol tegen Vilheña omdat die goed door jaagt, de bal valt achter Dijks, en de Feyenoord kan meteen oppikken en voorgeven, Kuijt wordt goed afgeschermd door Riedewald. Eerste kans al voor Feyenoord.

14:30 Eerste helft

Handjes zijn geschud, vaantjes over gedragen, Nijhuis fluit en Ajax trapt af, we zijn onderweg!

14:29 We gaan beginnen

De spelers komen het veld op, Lee Towers zit gelukkig in de tribunes, die hoeven we even niet te horen zingen vandaag.

14:25 Geen doelpunten?

Na Fenerbahce zou het zomaar kunnen

14:21 Opstelling Feyenoord

Vilheña speelt weer, die gaat ruzie zoeken met Bazoer, zoveel is wel duidelijk.

14:17 De Boer

In de zomer zei De Boer nog de volgende hilarische quote: We willen de halve finale halen van de Europa League. Het kwalificeren ging al heel zwaar, tegen de makkelijkst te loten tegenstander. Nu, in de makkelijkst te loten groep, laat Ajax weer niks zien met 3 punten ui 4 wedstrijden. Verliest tegen Feyenoord en PSV, wat zegt Schöne? “We hebben geen problemen met het winnen van grote wedstrijden.” De Boer en co hebben het afgelopen jaar geen enkele grote wedstrijd gewonnen (op de 1-3 tegen PSV na), en het voetbal is vaak verschrikkelijk om naar te kijken. De Boer heeft dat na de dramatische nederlaag tegen PSV dit niet weten om te draaien. De tijd lijkt rijp om iemand anders op zijn positie te zetten. Rare opstellingen, slechte wissels en teveel gericht op balbezit.

14:10 Statistieken

De vorige keer zeiden ze dat Ajax ging winnen op basis van dit model, ze krijgen hopelijk nu weer ongelijk.

14:07 Analyse opstelling

Dus… Frank de Boer heeft weer wat verzonnen, Klaassen in de spits en Younes op de flank. Fischer kreeg een optater tegen fenerbahce, kennelijk durft de trainer het nog niet aan om hem op te stellen. Dat Milik op de bank zit is verwonderlijk, Ajax speelt nu zonder spits want je kan de klok erop gelijk zetten dat Klaassen over gaat staan behalve voorin. Het is een middenvelder. Voor de rest is het redelijk logisch allemaal. Riedewald naast Veltman en Bazoer naast Gudelj. Sinkgraven komt erbij op de positie van de naar voren geschoven Klaassen in te vullen. De vraag is of dat op de linker of rechterkant zal zijn. Hopelijk de linkerkant zodat hij Younes kan voorzien van mooie passjes. Schöne staat zoals wel vaker op de rechterkant, tegen Fenerbahce was dat een slechte keuze want die was de hele wedstrijd niet te zien, waarom De Boer dan denkt dat het vandaag anders zal zijn is een raadsel. Nee, eigenlijk is deze opstelling niet logisch. Younes speelde in Duitsland op de rechter flank, waarom moet die dan op de linker blijven spelen nu El Ghazi geblesseerd is? Het blijft raar, Schöne had prima op het middenveld gekund en dan met een 4-4-2 opstelling spelen. Met twee middenvelders in de aanval spelen is gewoon vragen om problemen.

13:59 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.