Laatste Live Blog van het seizoen: FC Dordrecht – Ajax

Alright, de laatste pot van het seizoen, hierna is het vakantie. De zomer kan beginnen. Frank de Boer gaat lekker door met experimenteren en hopelijk krijgen we een beetje leuk voetbal te zien zoals de tweede helft van de wedstrijd tegen Cambuur.

Hieronder zoals gebruikelijk de analyses, updates, Tweets en Vines van de wedstrijd!

Druk op de F5 knop om de pagina te verversen en de laatste updates te zien.

16:31 Eindanalyse

Dat was het seizoen, een beschamend seizoen. In beschamende stijl afgesloten. Boilesen moet vertrekken, morgen nog. Zoveel is wel duidelijk, wat een amateuristische verdediger is dat. Boer heeft niet de reflexen van Cillessen, zoveel is ook duidelijk. En Van der Hoorn liet zien dat hij duidelijk tweede viool speelt voor Veltman. Tete deed het nog best aardig op de rechterkant. Lijst met onzichtbare en nutteloze spelers: Milik, Kishna, Sinkgraven, Schöne en Andersen. Deden niks vanmiddag. El Ghazi is de man of the match, meer om zijn inzet want hij blijft wel altijd alles geven. Maar ook hij heeft vanmiddag weer bewezen echt tekort te schieten wat klasse betreft. Fischer scoort, dat was het ook. En nu vakantie vieren, hup! Tot volgend seizoen!

16:22 Einde

Van Boekel fluit, Ajax verliest van FC Dordrecht met 2-1, ik herhaal het nog een keer voor impact: Ajax verliest… van Dordrecht…

16:21 yep


16:19 Goal

Nou dit was volkomen terecht, Ajax kakt helemaal in op het eind en Dordrecht profiteert maximaal. Door slecht verdedigen van Van der Hoorn kan Van Haaren zich los draaien en vanaf 20 meter knallen, Boer staat aan de grond genageld en de bal vliegt langs hem heen, 2-1.

16:18 Vrije trap Dordrecht

Vanaf een meter of 17 knalt Van Haaren van Dordrecht net over het doel. Fluit maar af scheids, dit wordt niks meer.

16:17 Tot nu

En toen ging het fou. Een hoge bal op Korte werd slecht verdedigd door Van der Hoorn en Riedewald kan nog net herstellen door op de hak te tikken vlak voordat die uithaalt. Geel.

16:16 Geen updates?

Er gebeurt ook niks, de wedstrijd is compleet doorgebloed.

16:12 Corner Ajax

Decorner van Schöne is scherp en belandt op het hoofd van Van den Hoorn en ketst van de lat af over het doel.

16:11 Vrije trap

De vrije trap van 17 meter wordt genomen door Milik maar gaat via de muur naast, corner.

16:10 Geel

Tete stormt door richting het strafschopgebied maar wordt neergehaald door Haddad die geel krijgt.

16:09 Sarcasme


16:04 Vrije trap Dordrecht

Van Haaren neemt een vrije trap van zo’n meter of 25, hij raakt de bal goed maar Boer staat paraat om de bal te vangen.

16:02 Wissel Ajax

Laatste wissel voor De Boer, Andersen komt erin voor Kishna die werkelijk geen pepernoot goed heeft geraakt vanmiddag. Één schot op doel tellen we voor de aanvaller, één… Drama. De Boer geeft hem nog een schouderklopje ook…

16:01 Feyenoord

De Rotterdammers verliezen alles vanmiddag, de Europese ticket, een man, een wedstrijd


16:00 Analyse

Boilesen mag gewoon niet meer meedoen, zo amateuristisch verdedigen is niet geoorloofd bij Ajax. Het hele seizoen komt hij er al mee weg en als Ajax nu zijn contract ook nog durft te verlengen dan zijn ze gewoon dom bezig. #mytwocents.

15:58 Goal

De voorboden waren er al maar nu gebeurt het ook, Boer kan er niks aan doen het schot van Klaiber is te hard. Boilesen zit eerst verschrikkelijk slap te verdedigen waardoor Klaiber vrij komt in de rechterkant het strafschopgebied en onbezorgd uit kan halen, de bal vliegt in de korte hoek het net in.

15:56 Corner Ajax

El Ghazi komt er weer niet aan te pas in een duel en de bal gaat over de achterlijn, Van Boekel geeft een corner. Die draait in maar is niet gevaarlijk. Het is Dordrecht wat de klok slaat nu wat dreiging betreft.

15:55 Paal

Dordrecht komt er opnieuw uit en Korte kan dwars door de verdediging heen rennen om de bal in een keer op doel te schieten, die afketst op de paal. Ajax komt heel goed weg.

15:54 Dordrecht sterker

De laatste paar minuten is Dordrecht de bovenliggende partij, Ajax komt er even niet aan te pas. Boer heeft twee goede reddingen moeten verrichten om de 0 op het bord te houden. De passing is er niet beter op geworden sinds Serero op het veld is gekomen. Ajax mist fysieke kracht in de aanval en op het middenveld.

15:52 Schot Dordrecht

Van Haaren knalt de bal hard op doel maar Boer kan met zijn vuisten de bal wegboksen, hij heeft weinig te doen vanmiddag maar wat hij doet, doet hij goed. Straalt soliditeit uit.

15:51 Vine

Bedankt Frenk


15:49 Wissel

Fischer komt er af, hij heeft gescoord maar voor de rest deed hij werkelijk niks goed vanmiddag. Milik komt er in, ook Sinkgraven komt eraf, was ook niet heel indrukwekkend vanmiddag. Serero vervangt hem.

15:48 Ajax verdediging

Het is een beetje beschamend om te zien dat elke keer wanneer Korte naar voren komt van Dordrecht, Ajax met zeven man in de verdediging er voor gaat liggen, zeven man…

15:46 Goal!

Nou dat was behoorlijk slordig. Eerst komt de voorzet niet aan van El Ghazi bij Kishna omdat de keeper er tussen zit, de rebound wordt hard geschoten door Fischer maar die knalt de bal vol op Kurto. Een tien seconden alter heeft Fischer de bal weer en kan de bal het lege doel in schieten omdat Kurto volledig uit positie stond. 0-1 Ajax

15:45 Schot Dordrecht

Goossens komt er weer door over de rechterkant dit keer, hij schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, de bal gaat maar net over het doel van Boer.

15:44 Schot Ajax

Het duurde even maar daar is eindelijk het eerste schot op doel voor Ajax. Een kort aanvalletje eindigt bij Kishna die vanaf een meter of 25 op doel schiet, in de handen van de keeper.

15:42 Counters

Dordrecht loert nu vol op de counter, andere tactiek. Van der Hoorn moet eerst zijn lichaam gebruiken om de bal te veroveren in een counter en even later stoort Boilesen als Goossens op het doel af stormt van Boer. Het ziet er klungelig uit van de Deen maar het is wel effectief, een zacht schotje op doel is het resultaat.

15:40 Voor de duidelijkheid


15:40 Penal?

El Ghazi krijgt met een prachtige pass over 30 meter de bal maar zodra een Dordrecht verdediger ook maar iets aan zijn shirt trekt gaat hij in het strafschopgebied naar de grond. Zijn derde keer al vanmiddag dat hij om niks gaat liggen, Van Boekel wuift het meteen weg.

15:39 Voorzet Ajax

Tete gooit de bal in naar Bazoer die met een heel fijn passje de bal bij El Ghazi krijgt. Die geeft voor maar… u raadt het al: de voorzet is prut. Eerste dreiging van Ajax in de tweede helft.

15:37 Schot Dordrecht

Vanaf een meter of 20 schiet Dordrecht op doel, Boer kan makkelijk redden.

15:34 Tweede helft

We zijn weer bgonnen

15:28 Goed gegokt


15:26 Analyse

Waarschijnlijk gaat De Boer weer wisselen in de rust. Boilesen en Riedewald gaan niet bepaald samen op de linkerkant en op het middenveld moet ook het één en ander aangepast worden. Hoe leuk Bazoer en Sinkgraven af en toe ook spelen, de aanvallers worden heel vaak niet bereikt. Dat ligt ook meer aan Kishna en Fischer die vaak fout staan of de bal niet goed aan kunnen nemen omdat ze onder druk staan. Fischer is net zoals de eerste helft van vorige week onzichtbaar en voegt tot nu toe niks toe aan het spel.

15:18 Goals galore

Overal in de Eredivisie schieten ze het ene doelpunt na de andere erin (Excelsior AZ 1-3, NAC Groningen 2-3, Vitesse Utrecht 2-1), maar bij Ajax is het compleet niks. Rust, 0-0!

15:15 Voorzetten

Weer een voorzet van El Ghazi die nergens toe leidt en daarna over de andere kant een voorzet die te hoog is waardoor de keeper van Dordrecht de bal weg kan tikken. Beetje kansloos op het moment. Dreiging is er wel maar er wordt maar niet op doel geschoten…

15:13 Analyse

Tot nu toe is het behoorlijk doods in Dordrecht, grote kansen zijn er niet geweest, het voetbal is saai en slordig. Fischer is helemaal onzichtbaar en de enige die Ajax nog een beetje in gang trekt zijn Bazoer en El Ghazi. De rest ziet er behoorlijk neerslachtig uit. De verdediging is wankel met Riedewald en Boilesen, de linkerkant ligt zoals gebruikelijk helemaal open. Schöne voegt weinig toe en ook Sinkgraven maakt veel foutjes.

15:10 Corner Ajax

De eerste corner van Ajax is een feit, Sinkgraven trapt de bal behoorlijk scherp in en stormram Van den Hoorn krijgt zijn hoofd tegen de bal, de bal gaat net over het doel.

15:09 Schot Dordrecht

Via een scherpe pass komt de bal over de linkerkant van Ajax bij Fortes, die schiet vol op doel recht in de handen van Boer, eerste echte schot van Dordrecht op doel.

15:08 El Ghazi lomp

El Ghazi heeft de bal weer eens op de rechterkant net binnen het strafschopgebied, hij maakt en kapbeweging maar hij kijkt constant naar de bal. Zijn tegenstander trapt er niet in en als El Ghazi knalt schiet hij voor de zoveelste keer op tegen zijn man. Zinloos. Doet hij het hele seizoen al.Lompe knol.

15:07 awwww


15:06 Hij kijkt niet

@dublanqebogarde kijkt vandaag niet naar Ajax…


15:04 Vrije trap

Schöne mag aanleggen vanaf een meter of dertig maar knalt de bal huizenhoog over het doel van Dordrecht, typerend voor de wedstrijd. Niet scherp.

15:02 Counter Dordrecht

De verdediging ligt compleet open wanneer Peersman met een vlijmscherpe pass vanaf de middencirkel de bal in de diepte speelt, maar de Van Haaren schiet meteen op doel, nou ja op doel, de bal vliegt het stadion uit.

15:01 Aanval Dordrecht

Riedewald wordt kinderlijk gepasseerd op de linkerkant en Dordrecht kan de bal voor krijgen in het strafschopgebied. Maar Van Haaren trapt de bal tegen zijn eigen been aan waardoor de bal de verkeerde kant op weg kaatst. Ajax komt goed weg daar.

15:59 zzzzzzz

zzzzzzzzz

14:54 in de grond

Eindelijk komt Ajax er weer een keertje uit en Schöne mag de bal vrij aannemen vlak buiten het strafschopgebied, hij wil naar Fischer of Kishna passen maar hij trapt vol in de grond, weg kans…

14:52 Slordig

Ajax verliest keer op keer de bal in de aanval. De passing vanuit de verdediging naar voren is slecht en Dordrecht zit elke keer er scherp tussen om de bal af te pakken. Van der Hoorn heeft twee schoten op doel moeten blokken omdat Dordrecht een stuk efficiënter de weg naar het strafschopgebied kan vinden.

14:50 Blessure

Het spel ligt even stil, Pisas heeft zijn hamstring te ver opgerekt en iets knapte. Hij moet naar de kant, Klaiber komt erin.

14:48 Bazoer sterk!

Tete tacklet tot twee keer toe zijn tegenstander behoorlijk hard op de enkels maar de druk op de bal zorgt ervoor dat Bazoer uiteindelijk de bal krijgt. Die wordt door twee man naar de grond getrokken maar hij blijft overeind. Al strompelend kan hij door en geeft hij de bal mee in diepte aan Kishna. Die komt op en geeft de bal te hoog over. El Ghazi kan oppikken maar kan verder niks.

14:46 Boer

“Hij geniet wel erg van balbezit”, zegt commentator Ron de Rijk. Hij staat eindelijk een keer in de basis, mag hij een balletje aanraken, is het weer niet goed. Laat hem lekker Ron! Dat Boer de bal zoveel heeft is wel typerend, Dordrecht zet ook heel vroeg pressie op de Ajax-verdediging waardoor Boer de bal niet kwijt kan, dus lange trap na lange trap om de bal maar ergens te krijgen, vaal in de voeten van een Dordrecht-speler.

14:42 Kans Ajax

Sinkgraven met een prachtige pass in de diepte op El Ghazi, die vliegt langs zijn man en geeft voor, de bal vliegt laag over de grond waardoor de Dordrecht-keeper de bal kan wegboksen. In de rebound pakt gaat het mis, Fischer kan een scherpe pass niet aannemen waardoor de kans verkeken is.

14:40 Aanval Ajax

Kishna komt tot twee keer toe gemakkelijk langs zijn directe tegenstander en geeft de bal voor, de eerste keer gaat fout, de tweede voorzet komt dicht bij El Ghazi maar die kan de bal niet goed koppen richting het doel.

14:39 Aanval Dordrecht

De eerste spanning in de wedstrijd, Dordrecht komt op met Peersman die een een-tweetje probeert aan te gaan maar de bal wordt te hard terug gekaatst in het strafschopgebied van Ajax. Tete let goed op en schermt de bal af die over de achterlijn rolt.

14:39 Elders..

In Dordrecht gebeurt niet heel veel, dus kijken we even naar Alkmaar. Misschien had Overmars daar moeten zitten om te kijken voor de rechterflank.


14:37 Drie man in het strafschopgebied

Het is een unicum dit seizoen maar even stonden er drie spitsen in het strafschopgebied van Dordrecht, dat kwam meer omdat ze druk moesten zetten op de bal, wat niet lukte want de keeper rost de bal naar voren. Wel verfrissend om te zien dat De Boer zijn mannen zo ver naar voren druk laat zetten.

14:35 Mikey!

Tijdens het opruimen van het spul op het veld roerde het uitvak zich al: Mikey van der Hoorn, Van der Hoorn. Mikey van der Hoooooooorn! Benieuwd of Frank de Boer hem vanmiddag ook als stormram gaat gebruiken en met een 3-4-3 opstelling gaat experimenteren.

14:32 aftrap

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt groots afgesloten met wat slingers en papieren spul dat op het veld ligt, dat moet eerst even opgeruimd worden maar na een paar minuutjes vertraging hebben ze in Dordrecht afgetrapt. Ajax mag beginnen wanneer Van Boekel voor de eerste keer van de middag.

14:27 Overmars

Hij zit in het stadion, geen idee waar hij naar zou moeten kijken, de selectie voor volgend jaar is aardig rond zo. Nou ja, een linksback zou nog aardig zijn. Kan Boilesen ophoepelen.

14:25 Opstelling Dordrecht


14:23 Analyse opstelling

Frank de Boer zet Cillessen alvast op het vliegtuig naar Curaçao of ergens richting die regio, Diederik Boer mag het seizoen afsluiten in het doel. Ook van Der Hoorn mag nog een keertje in de basis nu we officieel van Moisander afscheid hebben genomen. Veltman zit daardoor op de bank samen met Van Rhijn die weer gepasseerd is voor Tete. Op het middenveld zien we EIN-DE-LIJK Lasse Schöne terug. Had De Boer het hele seizoen moeten doen in plaats van als een autist blijven vastklampen om de Deen op de flank te zetten. Bazoer en Sinkgraven maken het middenveld af. Andersen zit op de bank wat betekend dat Kishna mag starten en Fischer weer in de spits staat. Dat ging vorige week alleen in de tweede helft goed, hopelijk groeit hij in zijn spitspositie.

14:20 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.