Live blog: PEC – Ajax Update: Alle wissels gebruikt, Ajax in de problemen

Wraak voor de Johan Cruijff schaal, wraak voor de KNVB beker, gewoon wraak nemen. Dat is het enige haalbare vanmiddag tegen PEC. Ze gewoon even in de pan hakken met 0-6 of 0-7. gewoon omdat het kan. Maar eigenlijk nog meer omdat Frank de Boer zijn donderspeech heeft gegeven. Of die gewerkt heeft is te betwijfelen. Goed, de live blog is weer live, zoals gebruikelijk hieronder de live updates, analyses, Tweets en Vines van de wedstrijd.

Druk op de F5-knop om de pagina te verversen en de laatste updates te kunnen bekijken.

16:28 Eindanalyse

Dus, dat was weer een zinloze pot voetbal vanmiddag. Na de wedstrijd vorig jaar tegen Excelsior haalde Frank de Boer voor de tweede keer dit seizoen de troefkaart Van der Hoorn uit de hoge hoed. Mooi was het niet, maar efficiënt wel. Van der Hoorn misschien volgende week maar een keer in de spits zetten, kijken of dat werkt. El Ghazi en Andersen kunnen maar beter met vakantie. Wat waren die twee slecht. Fischer deed het leuk als spelmaker en aanvallende middenvelder. Dat is leuk, maar niet goed want hij stond in de spits. Hij moet scoren en niet het spel gaan maken wat hij dus wel deed. Klaassen was degelijk en stabiel, scoort een voldoende. Bazoer liet af en toe weer zien waarom hij het grootste talent is bij Ajax maar zakte ook af en toe ver weg. Serero was slordig, hyperactief en voegde zeer weinig toe aan het team vanmiddag. Hij was de meest overbodige speler vandaag.

Tete liet zien dat hij aardig kan ballen maar was te vaak de mindere in verdedigend opzicht. Zelfde gold ook voor Viergever die vaak voorbij werd gelopen op de linkerkant door Lukoki. Veltman deed het bijzonder goed, stond zijn mannetje tegenover Drost en Necid maar af en toe liep de communicatie niet met Riedewald waardoor er paniek ontstond bij corners en voorzetten van Becker en Lukoki. Cillessen had een topdag, de 1-0 was niet houdbaar, dat was een lucky strike. Man of the Match is dan toch wel Van der Hoorn. Hij speelt dan tien minuten maar als hij erin komt dan doet hij zijn naam als stormram toch wel eer aan. De meest onzichtbare man van vanmiddag was dan toch wel Lasse Schöne. De corners waren vaak prut, de vrije trappen waren niet dreigend, zijn voorzetten matig en hij voegt werkelijk niks toe aan dit elftal op dit moment. Zo, dat was het weer. volgende week gaan we weer verder met de laatste live blog van het seizoen, tot dan!

16:21 Vine

De 1-1


16:20 Einde

Braamhaar fluit, 1-1 eindstand, Van der Hoorn redt een punt voor Ajax en de tweede plek is nu officieel.

16:19 Tweet

Nou, iemand is nog blij met de IJslander

16:18 Blessuretijd

Komen twee minuten bij, twee minuten lang lange ballen naar voren.

16:16 GOAL

Schöne geeft de bal op Van der Hoorn die rent het strafschopgebied in en knalt op doel, Wout Brama blokt het schot. De corner komt ook bij Van der Hoorn maar gaat net naast. Braamhaar geeft opnieuw een corner. De tweede corner is vlijmscherp en komt OPNIEUW bij Van der Hoorn, Hahn kan nog in eerste instantie nog blokken maar in de rebound knalt Sigthorsson de bal keihard in de netten! 1-1

16:15 Vrije trap

Schöne maakt van de vrije trap gebruik om een voorzet te geven. Die wordt weer makkelijk weggewerkt. kansloze missie vanmiddag. Twee minuten later aan de andere kant van het veld gebeurt precies hetzelfde. Het werkt niet.

16:13 Schot van Hintem

De volgende PEC counter. Van Hintem schiet recht op Cillessen af die nu al een tiental reddingen heeft moeten verrichten.

16:11 Offensief

De ene na de andere hoge bal gaat het strafschopgebied in van PEC, alles op Van der Hoorn. Maar het heeft geen echte dreiging. PEC kan er weer uit komen met Lukoki die Viergever eerst te kakken zet maar gelukkig kan de verdediger in tweede instantie de bal wegtikken. Anders had de 2-0 erin kunnen liggen.

16:09 Schotje

Thomas komt tot een schot vanaf een meter of 15. Cillessen kan de rollende bal oppikken. Het is het derde schot op doel in korte tijd. PEC wordt gevaarlijker en gevaarlijker.

16:08 Wissel Ajax

Mikey ‘de stormram’ van der Hoorn mag weer eens zijn specialiteit laten zien: punten binnen harken voor Ajax. Hij komt erin voor Bazoer en mag meteen mee met corner. Die is echter weer hopeloos en daardoor niet gevaarlijk.

16:07 Eerste nederlaag

Frank de Boer heeft nog nooit als trainer verloren op kunstgras in de Eredivisie. Dit kan wel eens te eerste keer worden, nog 10 minuten te gaan.

16:04 Aanval Ajax

Dat was alweer een tijdje geleden, een goede aanval van Ajax. El Ghazi komt erdoor over de rechter kant en geeft eindelijk een goede voorzet. Klaassen kopt de bal een meter of twee naast. Meteen op de counter komt PEC eruit en een schot op doel van Lukoki kan maar net gepareerd worden door Cillesen. Het spel golft op en neer.

16:01 Saymak

Ze werken ook twee keer zo hard bij PEC. Nu ligt Saymak met kramp op de grond. De kleine speler heeft zich helemaal leeg gestreden vanmiddag. Rende achter elke bal aan en moet nu gewisseld worden. Wout Brama komt erin.

15:59 Machteloos

De bal pendelt tussen de verdediging en Cillessen voor bijna drie minuten achtereen. Het spel is dramatisch op het moment. Alles gaat fout op het moment. Laat die laatste wedstrijd van het seizoen maar zitten, dit is hopeloos. Stuur die jongens maar met vakantie, zo snel mogelijk. Ze zijn machteloos tegenover PEC.

15:57 Lukoki

Met een zoveelste sprint komt Lukoki weer op over de linkerkant van Ajax. Dit keer wordt de voorzet er wel uit gehaald door Viergever. Door de springt schiet de kramp erin bij Lukoki die vervolgens naar de kant moet.

15:56 Tweet


15:55 Voorzet

Tete komt met een voorzet die al beter is dan de veertig vorige van El Ghazi. Hahn verkijkt zich erop en kan de bal nog maar net wegstompen voor het hoofd van Sigthorsson. Het ziet er paniekerig uit van de doelman.

15:54 Vine

De 1-0

15:52 Analyse

Ajax probeert wel maar de muur van PEC-spelers is ondoordringbaar. Fischer komt eraf en Sigthorsson komt erin maar dat zal niet heel veel verschil gaan maken. PEC is gewoon efficiënter in de passing en acties en daardoor ook beter. De donderspeech van Frank de Boer heeft niet geholpen, klaar. De flair van Bazoer is leuk, de klasse van Klaassen is af en toe nuttig en de controle van Serero is handig. Maar het middenveld sluit op dit moment totaal niet aan op de aanval. El Ghazi kan niks forceren en Frank de Boer heeft gewoon niet genoeg klasse in de selectie om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Het zal een wonder zijn als Ajax nog drie punten uit Zwolle kan meenemen.

15:47 Grote kans PEC

Serero verknalt een pass op het middenveld, PEC kan overnemen en counteren. Bram van Polen rent het strafschopgebied in en knalt op Cillessen. In de rebound knalt Van Polen de bal maar net naast, de bal werd nog aangeraakt.

15:46 Oei

Klaassen geeft een snelle pass maar tijdens de actie glijdt zijn been onder hem weg. De knie krijgt een klap daardoor en de middenvelder gaat naar de grond en kermt van de pijn. Gelukkig staat hij snel weer op en kan hij verder. Maar van harte gaat het nog niet.

15:45 Vrije trap

Schöne mag zijn eerste vrije trap weer nemen vanaf een meter of 25. De bal gaat hard en maar net over de muur heen, Hahn staat goed en kan het schot makkelijk keren.

15:44 Bazoer

De middenvelder wordt naar de grond getrokken en heeft daarna een nieuw shirtje nodig. Zijn rugnummer hangt op zijn kont, een grote scheur is zichtbaar op zijn rug.

15:42 Veldheer Veltman

De volgende aanval van PEC, Necid krijgt de bal in de voeten gespeeld midden in het strafschopgebied maar Veltman zit hem op de hielen. Hij zet de Tsjech van de bal met een duwtje in de rug en neem de bal over. Braamhaar kijkt ernaar en doet niks. Klasse-actie van de verdediger.

15:41 Fischer

Bericht gaat dat Fischer last van zijn schouder heeft. PEC begint het overwicht te krijgen dus het wordt tijd voor een volgende wissel. Dan maar Fischer eraf.

15:39 warmlopen

Fischer in de spits is geen succes, zoveel is nu zeker. Hij speelt goed, maar meer als aanvallende middenvelder. Het is geen spits. Sigthorsson is begonnen met warmlopen. El Ghazi is rijp voor een wissel. Onzichtbaar.

15:35 Goal

Wat een doelpunt! Drost die in de eerste helft nog een gele kaart kreeg voor een schwalbe maakt nu een wonderschone goal. Hij krijgt de bal in de lucht van Thomas, neemt de bal aan met de borst en knalt meteen de bal in de verre hoek, Cillessen is kansloos. 1-0

15:35 Miscommunicaite

Bazoer krijgt de bal niet bij Fischer, de lange pass van Serero wordt ook niet begrepen, geen goede start.

15:34 Braamhaar fluit

We zijn begonnen aan de tweede helft, Ajax trapt af.

15:33 Wissels

Frank de Boer gaat ingrijpen, Andersen is in de kleedkamer gebleven. Dat is lang geleden dat De Boer in de rust gewisseld heeft. Schöne komt erin. Bij PEC is Lam achter gebleven met een knieblessure en ook Becker houdt het bij 45 minuten. Twee wissels bij PEC dus.

15:23 Verdediging

Viergever voorkwam de 1-0, typerend voor Ajax, geen tegendoelpunt in de eerste helft.

15:21 Analyse

De complimenten verdient Ajax wel, het speelt een stuk aanvallender. Het spel is leuker om naar te kijken en af en toe is het nog genieten ook met Klaassen en Bazoer op het middenveld. De techniek van de twee spelers is af en toe oogstrelend. Andersen moet eruit, klaar. wegwezen en op vakantie sturen. Viergever op de linkerkant werkt totaal niet, Lukoki is hem helemaal de baas. En dan hebben we het nog niet eens over El Ghazi. Die heeft op een paar goede loopacties na, totaal niets laten zien vanmiddag. Hij schiet keer op keer tegen zijn tegenstander op, hij had de 0-1 moeten maken maar schiet ook daar tegen de keeper op. Zijn voorzetten zijn slecht, zijn dribbels nutteloos. Slecht.

15:19 In ander nieuws


15:17 Rust

Braamhaar fluit, het is rust, 0-0

15:17 Voorzet

Weer een aanval van ongeveer twee minuten. Ajax huppelt en dribbelt steeds rond de rand van het strafschopgebied van PEC maar komt niet door de muur heen van verdedigers. Viergever komt uiteindelijk met de voorzet en Klaassen kopt de bal voor en over het doel langs.

15:14 Te ingewikkeld

Ajax komt er weer uit met Bazoer en Fischer. Uiteindelijk duurt het te lang en blijven beiden te lang dribbelen. Tete komt met de voorzet die onderschept wordt. Fischer kan de bal weer oppikken en passt op El Ghazi, die bal wordt ook onderschept. Knal verdomme eens op doel! Het is veel te ingewikkeld steeds.

15:12 Lam

Even voor de gele kaart van Veltman lag Lam een tijdje op de grond met een blessure. Kort na de hervatting komt Ajax er weer uit en de lange bal vanuit de verdediger belandt op de hak van Lam. De afvallende bal belandt bij Klaassen die van een meter of 30 de bal over Werner Hahn te schieten omdat de keeper wat ver voor zijn doel staat. Maar het schot is niet zuiver en Hahn kan de bal makkelijk vangen.

15:11 gele kaart

De gemoederen raken wat verhit. Veltman trapt op de voet van Necid, Braamhaar ziet het en geeft geel.

15:10 Tweet


15:09 Andersen

Verliest voor de zoveelste keer de bal, is rijp om nu al gewisseld te worden omdat hij elke 2/3 minuten wel een keer de bal verspeelt. Dikke onvoldoende scoort de aanvaller na 38 minuten.

15:08 Grote kans Ajax

Nou daar is ie dan, de eerste grote kans voor Ajax. Bazoer krijgt de bal van Serero, hij neemt de bal perfect aan en draait meteen open. Hij rent twintig meter richting het doel, geeft een steekpass op El Ghazi die één-op-één staat tegen Werner Hahn, hij schiet alleen tegen de keeper op die daarna de bal klemvast heeft. Dat had de 0-1 moeten zijn.

15:05 Kans PEC

Saymak krijgt met een prachtige pass de bal met alleen Viergever te gaan kan de PEC-aanvaller op het doel af. Viergever stoort hem genoeg en wanneer Saymak schiet gaat de bal maar millimeters naast. Cillessen was het doel al uit gerend en forceerde een snelle actie van Saymak. De grootste kans tot nu toe voor PEC.

15:04 Gele Kaart

Andersen verliest de bal aan Lukoki, de Deen zit totaal niet in de wedstrijd. Hij neemt wraak door Lukoki vast te houden aan het shirt en krijgt daarvoor een prent van Braamhaar.

15:02 Corner Ajax

Fischer passt naar Bazoer die op de plek van El Ghazi een voorzet plaatst, de bal rolt net voorlangs het doel voor een corner. Die wordt kort genomen en daarna richting de verdediging gepasst! Dit lijkt nergens op. Het schot van afstand wordt ook geblokt. Kansloze corner.

15:01 Fischer

Fischer krijgt de bal scherp aangespeeld van Veltman. Hij neemt de bal goed aan en kan meteen opendraaien richting het doel. Hij rent een meter of 5 en plaatste een schot. Hij schiet vol tegen een PEC-verdediger aan.

15:00 Tweet

Dit is al veel vaker gebeurt vanmiddag


14:58 Lukoki

Weer blijft Viergever op twee meter verdedigen, de stijl van Boilesen, waardoor Lukoki met een schijnbeweging de bal voor kan krijgen. Necid kan net niet bij de bal, de bal wordt achter gekopt voor een corner die over wordt gekopt. PEC heeft weer het initiatief.

14:55 vuurwerk

De PEC-aanhang zingt met volle borst: Waar is dat vuurwerk nou? Zowel letterlijk als figuurlijk blijft het vuurwerk nog altijd uit bij Ajax. Aanvallend zit er tot nu toe nog niet veel in aan Ajax-zijde.

14:53 Analyse

Ajax heeft het heel moeilijk met PEC. Ron Jans heeft zijn spelers geïnstrueerd om al bij het strafschopgebied van Ajax druk te zetten om zo de fouten bij de Amsterdammers te forceren. En dat werkt heel goed. Maar Ajax kan daardoor goed op de counter spelen en als die beter uitgespeeld zouden worden dan had Ajax al een doelpuntje kunnen scoren. Andersen dribbelt keer op keer te ver door en probeert het mooi te doen. Moet hij niet doen! Gewoon knallen op doel. Door het getreuzel en getwijfel heeft Ajax nog geen behoorlijke kans kunnen creëren.

14:51 Aanval Ajax

PEC zet heel vroeg druk nu maar Ajax kan onder de druk uit voetballen. Tete geeft de bal op El Ghazi die vrij door kan lopen richting het strafschopgebied van PEC. Fischer wijst al een seconde of 4 dat de bal naar hem toe moet, El Ghazi is te laat met zijn voorzet waardoor Werner Hahn de voorzet makkelijk kan pakken uit de lucht.

14:49 Wereldredding

Een mooie voorzet van PEC komt via het hoofd van Tete in de voeten bij Becker. De Ajax-huurling knalt de bal in de stuit op doel vanaf 10 meter. Cillessen kan de bal naast het doel duwen met een briljante reflex! Dat had de 1-0 moeten zijn.

14:48 Aanval PEC

Opnieuw een gevaarlijke voorzet van PEC die net naast wordt gekopt door Necid. PEC heeft tot nu toe het betere van het spel en is een stuk dreigender dan Ajax.

14:47 Aanval Ajax

Ajax komt er weer heel even uit met El Ghazi, Fischer en Andersen. Maar Fischer geeft Andersen de bal in de zestien, perfect op maat, Andersen besluit echter te gaan dribbelen en loopt zichzelf vast, schiet, knalt de bal op een PEC-speler.

14:46 imploding

Ajax is aan het imploderen. De passing aan de kant van Ajax is de laatste paar minuten zeer slecht. PEC kan keer op keer de bal onderscheppen en de controle over de wedstrijd naar zich toe trekken.

14:45 Yep


14:44 Tete

Viergever doet het op de linkerkant minder, Tete verliest gewoon de bal dom aan Becker eerst en een paar minuten later draait Becker Tete helemaal tureluurs. Ook heel zorgwekkend.

14:43 Viergever

Lukoki wint het voor de derde keer van Viergever in het eerste kwartier, dat is toch zorgelijk. Uiteindelijk mislukt het een-tweetje met Drost waardoor Cillessen de bal kan oppikken van de grond.

14:41 Corner PEC

Het IJsseldetastadion laat van zich horen. PEC krijgt een corner na een gevaarlijke vrije trap die weggewerkt wordt door Klaassen en uiteindelijk kopt Riedewald de bal achter. De corner vliegt hoog het strafschopgebied in en wordt uiteindelijk over gekopt.

14:39 Analyse

Het is meteen een heerlijke open wedstrijd, de passing is aardig, de aanvalletjes zorgen voor veel ruimte op het middenveld waardoor beide ploegen een beetje het Engelse kick-and-rush voetbal kunnen spelen. De bal naar voren trappen en erachter aan rennen. Ajax heeft redelijke controle over de wedstrijd omdat Klaassen en Serero kort erop zitten met het toepassen van druk vanaf de middencirkel. Maar Ajax raakt ook steeds de bal makkelijk kwijt als de Ajax-verdedigers naar voren willen passen. Ook PEC zet al gauw druk op Ajax.

14:38 Penalty?

Becker komt voorbij Tete die daarna voorgeeft en Dost komt uiteindelijk aan de bal. Veltman zet zijn lichaam er stevig in en Drost gaat naar de grond. Penalty denkt het publiek. Braamhaar denkt er anders over en geeft Drost een gele kaart voor een schwalbe.

14:37 Lukoki

Die kennen we nog wel, Lukoki. Met een snelle schijnbeweging is hij Viergever en Riedewald kwijt en kan hij voorgeven. Cillessen die zit goed op te letten en kan de bal vangen.

14:35 Aanval Ajax

Klaassen gebruikt goed zijn lichaam en verovert de bal, Ajax komt eruit met 4 tegen drie van PEC. Klaassen geeft net te hard de bal aan Andersen die net voor de achterlijn de bal weer terug passt naar het midden. Twee PEC-spelers schermen Klaassen en Fischer goed af waardoor de pass onderschept kan worden. Eerste goede aanval van Ajax.

14:34 Voorzet

Fischer heeft een messcherpe pass naar El Ghazi die bijna vanaf de cornervlag de bal wil voorzetten, schiet de bal tegen zijn tegenstander aan, weg gevaar. het blijft een probleem voor de vleugelspits.

14:32 Ze hebben er zin an!

Mooi, Fischer meteen met een hakje naar Andersen, die wil een steekpass geven op El Ghazi maar die wordt onderschept. Het ziet er meteen fris en fruitig uit bij Ajax.

14:31 Aftrap

PEC Zwolle mag aftrappen, Braamhaar fluit en we zijn onderweg!

14:28 We gaan beginnen

het IJsseldeltastadion zit goed vol en kolkt al aardig. De Blauwvingers staan klaar om het Ajax moeilijk te gaan maken vanmiddag. De spelers komen het veld op, de wedstrijd gaat bijna beginnen.

14:24 Quote De Boer:

“Fischer staat in de spits omdat die een bepaalde speelsheid liet zien en die wil ik terug zien in de wedstrijd.”

14:22 Shuffelen

Het is de vierde week achtereen dat Frank de Boer zijn selectie compleet omgooit. Riedewald en Andersen speelden vorige week al in de basis maar waar Andersen op dezelfde plek blijft staan schuift De Boer Riedewald naar de centrale verdediging.

14:20 Opstelling PEC

Bij PEC doen ze niet aan graphics, wel aan naampjes


14:18 Fischer spits

Omdat Andersen op de linkerkant speelt speelt Fischer in de spits. Dat gaat een heel interessant experiment worden omdat Fischer op de flank steeds de achterlijn op zoekt en daardoor best voorspelbaar is. Voordat hij geblesseerd raakte was zijn effectiviteit ook al een stuk minder, misschien dat zijn dribbels beter werken in de spits positie. Who knows.

14:17 Goedzak Schöne

Leuk verslagje van Fox Sports met Lasse Schöne die een jongetje blij maakt. Kijken: http://foxsports.nl/video/276036-schone-bezorgt-jules-de-dag-van-zijn-leven.html

14:15 Analyse opstelling

Hey kijk eens aan, Fischer in de basis. Dat is mooi want de man met de grote mond en de irritante zaakwaarnemer mag daardoor lekker op de bank zitten. Naast Kishna zit ook Schöne op de bank dus De Boer heeft opnieuw geen echte spits in de selectie om in te vallen. Schokkend: Tete speelt in plaats van Van Rhijn. De jonge verdediger heeft een nieuw contract getekend en mag vandaag meteen in de basis beginnen. Terecht ook eigenlijk want Van Rhijn was de afgelopen weken verschrikkelijk slecht. Viergever start op de linksbackpositie omdat Boilesen auw heeft aan zijn kont. Serero mag de geblesseerde Sinkgraven vervangen, wel zorgwekkend dat die zo vaak geblesseerd is de afgelopen maanden.

14:09 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.