Live Blog: Dnipro – Ajax

Oekraïne, je weet wel, dnipro dnjepropetrsck of zoiets. Maakt niet uit, doelpuntje pakken, dat maakt wel uit. Een 1-1 zou ideaal zijn en dan thuis ze in de pan hakken. Die Oekraïners. Alles is op dit moment in het voordeel van Ajax, ofzo, dus dat moet goed komen vanavond. Hieronder de analyses, Tweets en Vines van de wedstrijd, enjoy!

Druk op de F5 knop om de pagina te verversen en de laatste updates te krijgen.

20:57 Eindanalyse

Man of the Match bij Ajax: Veltman. Stond vaak goed, sterk in de duels en overall een sterke wedstrijd van de verdediging. De 1-0 staat volledig op de conto van Boilesen die moet eigenlijk gewoon niet meer meedoen. Misschien Viergever op linksback zetten en Van der Hoorn dan maar naast Veltman zetten, uit wanhoop. Serero en Klaassen waren gewoon slecht, de passing is een verschrikking want alleen tussen de verdedigers ging het nog. Maar zodra de druk van Dnipro toenam op het middenveld dan zijn ze het compleet kwijt. Bazoer stond als enige nog wel aardig te ballen op het middenveld. Had een paar leuke acties, kapbewegingen en creëerde nog wel een aanval. Maar het meest dramatisch was de aanval. Milik, onzichtbaar, El Ghazi, geen één goede actie, alleen maar balverlies en maar één redelijke voorzet. Schöne had geeneens een goede vrije trap vanavond dus die was ook compleet nutteloos. Kishna en Sinkgraven brachten niet veel meer. Cillessen stond als vanouds weer als een held te keepen, alhoewel hij de 1-0 misschien had kunnen houden. De laatste speler, Van Rhijn was ook niet al teveel soeps, verloor ook heel vaak de bal en liet zijn directe man volledig lopen bij het tegendoelpunt. Weinig voldoendes vanavond en een harde uitbrander van De Boer in de kleedkamer. Het is bijna weekend… Iets positievers is er niet te vinden.

Einde live blog, wij zijn bier zuipen. Van het weekend weer een nieuwe live blog voor de wedstrijd tegen Heerenveen.

20:50 Einde wedstrijd

Ajax verliest 1-0, verschrikkelijke vertoning van de Ajacieden vanavond. Terecht verloren, de score valt nog gunstig uit gezien het spel.

20:48 Corner Dnipro

Ajax is klaar voor vanavond, Van Rhijn blokt een voorzet en Dnipro neemt de corner. De bal gaat hoog over iedereen heen en wordt ingekopt maar Cillessen staat weer goed. Het is Dnipro wat de klok slaat. Het is niks vanavond.

20:47 Vrije trap

Dnipro krijgt een vrije trap op bijna de zijlijn, de bal krult in als een corner maar Cillessen kan de bal makkelijk pakken.

20:46 extra tijd

Vier minuten erbij, jippie….

20:45 Nog een gele kaart

Van Rhijn krijgt een 10 voor de afsprong en een 6 voor de landing. De verdediger vliegt door de lucht na een tackle van Shakov die geel krijgt.

20:44 Geel

Zozulya protesteert en krijgt ook een prent, dat is de derde van vanavond aan Oekraïense zijde die voor de volgende wedstrijd geschorst is.

20:42 Doodbloeden

Zo was de wedstrijd even interessant, nu bloedt die dood. Ajax verliest nu bijna constant de bal waardoor Dnipro weer de controle heeft. Cillessen moet de ene na de andere redding verrichten vanavond en Ajax had al lang met 3-0 ofzo achter moeten staan. Het tempo is compleet uit de wedstrijd.

20:40 Statistieken(3)


20:39 Corner Dnipro

Douglas komt ver boven alles en iedereen uit en kan de corner bijna binnen koppen. De bal gaat maar net over.

20:38 Kick and rush

Het speelbeeld is simpel de bal zo snel mogelijk naar voren rammen en aanvallen, het Engelse kick en rush systeem wordt gehanteerd. Wel leuk om naar te kijken.

20:26 Schot Kishna

Kishna komt erdoor over de rechterkant maar treuzelt te lang en knalt de bal op een Dnipro verdediger. U raadt al van wie dat been was: Douglas.

20:36 Schot Dnipro

Gama schiet van 20 meter na een kort offensief van Dnipro, twee keer werkt de bal twee keer slap weg, wel goed gepositioneerd van de verdediger. Maar Ajax is tot twee keer toe ook makkelijk de bal kwijt.

20:35 Wissel

Zivkovic erin voor Milik, nou gaan we het meemaken.

20:35 Corner

Prachtige corner! Maar de doorgekopte bal wordt slap weggewerkt en als er geen Ajax speler is in het gat om de bal in het doel te schieten, zonde!

20:34 Douglas

Wat een verdediger is die Douglas, die werkt alles weg. Sinkgraven met een prachtig passje op El Ghazi die een goeie voorzet geeft. Douglas trapt e bal achter voordat Milik kan koppen.

20:32 Analyse

Als Ajax vanavond verliest dan is het gewoon een gebrek van klasse voorin. Klaassen en Bazoer hebben weer het overwicht maar El Ghazi en Milik zijn nergens te vinden vanavond. Sinkgraven is een stuk stabieler dan Serero terwijl Kishna weer veel actie maar weinig effectiviteit is.

20:30 Viergever

Hoppa de volgende mooie actie. Seleznyov gaat onderuit omdat Viergever hem mooi afschermt en de bal afpakt. Gewoon goed sterk verdedigd. Mag hij best vaker doen.

20:29 Tackle

Veltman is misschien de enige man die een voldoende kan krijgen vanavond. Plaatst een prachtige tackle op de bal bij Konoplyanka en leidt Ajax meteen weer de aanval in.

20:27 Aanval Ajax

Viergever met de zoveelste lange pass, Sinkgraven kopt door waardoor El Ghazi zijn eerste goede voorzet kan geven. Douglas kopt de bal achter. De corner erna is ook weer drama. Klein beetje dreiging eindelijk van Ajax.

20:26 Corner Ajax

Kishna rent weer naar de achterlijn en via een Dnipro been rolt de bal achter voor een corner. Die wordt makkelijk weggehaald omdat de bal veel te laag is. Zelfs de corners lopen niet vanavond.

20:24 Typerend

Van Rhijn krijgt de bal aangespeeld, neemt verkeerd aan waardoor de bal op springt en vijf meter wegstuitert. Dnipro kan de volgende aanval opzetten wanneer ze onderscheppen. Gewoon geen scherpte en focus bij Ajax.

20:22 Overlopen

Dnipro is op alle fronten sterker dan Ajax. Fysiek, tactisch, tempo. Ajax is gewoon een maatje te klein vanavond. Ajax wordt op dit moment gewoon overlopen en het enige wat ze kunnen doen is tegenhouden. De bal op het middenveld vasthouden is al te moeilijk op het moment.

20:21 Oei!

Cillessen stopt de bal net voor de lijn als de bal uit een vrije trap ingekopt wordt. Dat was bijna de 2-0!

20:20 Blij

De dubbele wissel wordt met gejuich ontvangen

20:18 Milik…

Wat is de Pool aan het doen vanavond?! Rare acties, nu weer een overstapje over de bal die niet begrepen wordt. Drie seconden later staat hij weer buitenspel. De spits zit totaal niet in de wedstrijd. Ook rijp voor een wissel.

20:16 Wissels Ajax

Serero komt eraf voor Sinkgraven, bracht niks vanavond behalve in de eerste paar minuten. Schöne komt eraf voor Kishna. Genoeg commentaar al gegeven vanavond om die wissel te rechtvaardigen.

20:16 Cillessen

De terugspeelballen zijn weer fantastisch vanavond. Cillessen heeft vanavond al weer een paar ziekenhuisballen moeten verwerken en dat terwijl de uittrappen van de keeper al zo slecht zijn, arme man.

20:14 Wissel Dnipro

Bruno Gama erin, Bezus eraf

20:14 Balletjes breed

Wilfred Gene heeft goede reclame, voor twee minuten lang gaat de bal naar achter en breed. Ajax kan niet veel meer dan de lange bal te proberen naar voren. Maar ook die aanvallen worden er vaak makkelijk uit gehaald door Dnipro.

20:12 Analyse

Futloos. El Ghazi is gewoon slecht vanavond. Niks wil. Tijd om te wisselen want zo wordt het niks vanavond, dan gaat Ajax nog geen doelpunt maken in 300 minuten. Schöne presteert ook niks en Serero is ook de weg kwijt. Alle drie eraf halen, direct.

20:10 Schot

Dnipro kan schieten vanaf 20 meter, rare stuit in de bal maar Cillessen kan de bal pakken. Ongedekt en totaal geen druk op de bal, Dnipro kan doen en laten wat het wil.

20:09 gepruts

Milik heeft de bal aan de voeten, maakt een rare actie, verliest bijna de bal, probeert de bal bij El Ghazi te krijgen maar de pass is te zacht zodat Dnipro kan overnemen. Verschrikkelijk.

20:07 Vrije trap Dnipro + geel

Rotan praat, krijgt geel. Vanaf ongeveer de middellijn trapt Dnipro de bal richting het strafschopgebied van Ajax maar de bal kan makkelijk opgevangen worden door Cillessen.

20:05 Vrije trap + geel

Schöne mag het nu proberen vanaf een meter of 18. Hij knalt de bal in de muur. Viergever verliest de bal dom in de hoek van het veld. Bazoer moeteen gele kaart incasseren om de aanval van Dnipro te onderbreken op de middenlijn.

20:04 Geel

Fedetsky krijgt een prent en daarmee is hij geschorst voor de tweede wedstrijd.

20:04 Tweede helft

We zijn begonnen en Dnipro heeft meteen de bal weer. Bazoer is echter meteen weer sterk en zet met zijn lichaam een Dnipro man van de bal

20:00 Veltman

Op de pass terug naar Cillessen heeft Veltman een redelijke avond. Heeft vaak de bal weggewerkt bij corners en voorzetten.

19:59 Statistieken(2)


19:52 Positief blijven

Ja…


19:51 Vine

De 1-0


19:50 Statistieken


19:48 Bar slecht

Frank de Boer moet iets creatiefs gaan doen, wisselen in de rust doet hij niet aan. Schöne naar het middenveld voor meer fysieke kracht. Serero terughalen en Klaassen achter Milik zetten. Bazoer dan maar op een flank zetten, misschien dat dat nog wat kan brengen. Want zoals het nu gaat dan eindigt de avond in een 3-0 voor Dnipro.

19:45 Corner

Schöne trapt de corner recht op het hoofd van Boilesen die de bal verlengt/richting het doel kopt. Veltman heeft de bal voor het intikken maar hij weet de bal vanaf anderhalve meter voor het doel nog steeds hoog over te werken. Het zit gewoon niet mee vanavond. RUST!

19:44 Vrije trap

Seleznyov stelt zich aan, veinst een klap in het gezicht. Krijgt een vrije trap die Cillessen net kan wegboksen. Ajax is de afgelopen minuten geen één keer gevaarlijk geweest. Dit lijkt nergens op want Dnipro speelt veel fysieker en Ajax kan daar niet tegen op.

19:43 Foute opstelling

Conclusie na de eerste helft. Frank de Boer heeft een paar flinke blunders begaan. Schöne op de flank werkt gewoon niet. Serero als aanvallende middenvelder en Klaassen als verdedigende middenvelder ook niet. En Boilesen is altijd al slecht geweest. Gewoon een foute opstelling.

19:41 Scheids

Drama scheidsrechter. Frank de Boer is pislink omdat de Oekraïners de ene na de andere forse overtreding maken. Er hadden al twee of drie gele kaarten kunnen vallen maar Bebek houdt ze op zak. Opstootjes hier en daar op het veld en Frank de Boer zit opnieuw te schreeuwen aan de zijlijn. De scheids waarschuwt De Boer dat hij zich koest moet houden anders moet hij naar de tribune, afkoelen.

19:37 Milik

Schöne raakt de bal kwijt maar Milik zet een sprint in over 25 meter en rent Douglas eruit. Maar de verdediger is slim en tikt ietsjes na de aanname van Milik de bal over de zijlijn. Na wat omzwerving belandt de bal achter voor een corner. De keeper van Dnipro kan de bal net voor Milik weg boksen. Eindelijk zien we de Pool weer in actie.

19:35 Buitenspel

Mislukte acties en nu voor de tweede keer buitenspel, El Ghazi is werkelijk compleet nutteloos in de eerste helft.

19:34 Schot Dnipro

Veltman schat de bal verkeerd in waardoor Dnipro op doel kan schieten, Cillessen blokt het kanonsschot met zijn vuisten, had de 2-0 kunnen zijn.

19:33 Analyse

Het loopt voor geen meter, Klaassen en Bazoer kunnen weinig doen. Milik wordt steeds niet bereikt en El Ghazi en Schöne lopen als een kip zonder kop over het veld. Geen enkele echte dreiging gaat er van Ajax uit.

19:32 Tweet


19:29 Goal

Van Rhijn laat zich gewoon eruit lopen door Konoplyanka die voorgeeft en Zolulya kan de bal achter zich aannemen, omdraaien en binnen knallen. Cillessen kan de bal niet keren. Boilesen stond daar te verdedigen als een amateur.

19:28 Corner Dnipro

Die corners zijn toch echt wel gevaarlijk. Cillessen zit weer mis en opnieuw kan de bal midden in het strafschopgebied terecht komen. Veltman kopt de bal net voor Douglas weg.

19:27 Het veld

Het veld is slecht, dat weten we nu wel Sierd de Vos. Dnipro gaat er echter een stuk beter mee om dan Ajax, de Oekraïners zien er een stuk beter uit want de Ajax-spelers lijken behoorlijk onwennig op het gras. De Ajacieden gaan heel vaak onderuit of verliezen hun evenwicht.

19:25 Rechter flank

De rechterkant van Ajax loopt voor geen meter. Van Rhijn en El Ghazi komen er niet aan te pas. De goede aanvallen van Ajax gaan tot nu toe door het midden via hoge ballen over de verdediging of over de linkerkant. Maar ook daar is het slecht.

19:22 Geel

Prutser, Boilesen is rijp voor een wissel. Drama passing en nu ook een drama actie. Hij maakt een overtreding volgens de scheidsrechter in het strafschopgebied van Dnipro, protesteert als de scheids fluit en krijgt daarvoor geel. Dom.

19:21 El Ghazi

Hij wil de volgende Ronaldo worden maar hij loopt zich keer en keer vast op de Dnipro verdediging. Kijkt alleen maar naar de bal en niet naar zijn tegenstander. Verliest steeds de bal als het erop aan komt.

19:20 Vrije trap

De volgende keer toch maar Schöne, Van Rhijn knalt de bal vanaf 35 meter op doel. De bal gaat ergens heen, waarheen weten we niet, maar niet richting het doel

19:18 Tweet

Yep, dit


19:16 Schot Dnipro

Konoplyanka probeert Robben na te apen en komt over de linkerflank, hij plaatst een schot, maar de bal gaat een meter of 5 naast.

19:14 Corner Dnipro

Oef, dat scheelde weinig. De bal werd doorgekopt en Van Rhijn kon nog maar net wegwerken. Dnipro had daar bijna in open doel kunnen scoren. Cillessen stond helemaal uit positie door de doorkopbal.

19:12 Drama

Het ging 5 minuten goed en nu is het weer helemaal niks. Lange ballen, lange passes en domme overtredingen die ervoor zorgen dat Ajax het balbezit constant kwijt is. Boilesen is met name zeer slecht, levert de bal een paar keer gewoon in op het middenveld. Frank de Boer is ziedend op de bank en volkomen terecht.

19:11 Tjongejonge

De verdedigers lopen te slapen, Veltman en Boilesen zitten te slapen, niet te filmen! Eerst kopt Boilesen heel slordig terug naar Cillessen, die kan de bal ternauwernood oppakken voordat een Dnipro man er tussen kan zitten. Vervolgens passt Veltman hard terug naar de keeper en de bal stuitert raar op. Seleznyov kan de bal bijna binnentikken omdat Cillessen de bal verkeerd inschat.

19:08 Kansjes Dnipro

En nu komt Ajax er even niet aan te pas, ze zijn de bal steeds snel kwijt en Dnipro zet nu wel goed druk op het middenveld. Slordige passing zorgt ervoor dat Dnipro er steeds tussen kan komen en kleine aanvalletjes kan opzetten.

19:06 Corners Dnipro

De eerste gaat huizenhoog over en wordt weer achter gekopt. De tweede corner is een stuk gevaarlijker want de bal wordt niet goed weggewerkt. Een Dnipro speler knalt de bal echter het stadion uit vanaf zo’n 15 meter.

19:05 Analyse

Nou de eerste 5 minuten zijn duidelijk voor Ajax. De Oekraïners zijn niet één keer lang aan de bal geweest en dat is frustrerend. Een Oekraïner gaat vol door op Veltman, veel te laat, dat had al geel moeten zijn. Het positiespel van Ajax werkt behoorlijk goed in de eerste minuten en op het middenveld lopen de Dnipro spelers zich helemaal zoek. Bazoer en Serero doen het prima.

19:03 enorme kans

Serero wordt helemaal vrij gezet voor de keeper met een mooie hoge pass. De Zuid-Afrikaan staat net niet buitenspel en kan de bal aannemen en schiet, recht op de keeper. El Ghazi verprutst de rebound, eerste enorme kans voor Ajax.

19:02 Eerste dreiging

Lekker foeballe zal De Boer hebben gezegd, de eerste minuut is het een paar keer één keer aantikken waardoor de bal snel rond gespeeld wordt. Serero komt door het middenveld maar kan Milik net niet bereiken. Dat was de eerste keer dat Ajax in de buurt kwam van het strafschopgebied van Dnipro.

19:01 Van Rhijn

Lekkere balcontact voor Van Rhijn, knalt vanaf de zijlijn de bal een meter of 20 de lucht in beetje overdone.

19:00 Aftrap

Scheids fluit, Dnipro trapt af, we zijn begonnen.

18:58 Stadion

Boilesen had een leeg stadion voorspeld, zit toch nog aardig vol.

18:57 Derksen

Johan geeft ze geen enkele kans om te winnen, laat de bromsnor maar brommen, een 1-1 zou een prima uitslag zijn vanavond.

18:54 Andere spits


18:53 Zware jongens


18:51 Opstelling Dnipro


18:50 Analyse

Schöne weer op de flanken, houdt het dan nooit op… Kishna naar de bank verwezen, speelde ook als een drol vorig weekend dus eigenlijk wel terecht. Voor de rest behoorlijk rechtoe rechtaan met Milik weer in de spits. Wel zit Zivkovic gelukkig op de bank.

18:48 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.