Live Blog : Legia – Ajax Update: Ajax door naar de volgende ronde

Billenknijpen vanavond want een leeg stadion, zijn we hier in Nederland niet zo gewend namelijk. Frank de Boer vindt het een voordeel, maar eigenlijk is het een wedstrijd tussen wie de minste de kriebels er van krijgt. Hieronder de analyses, Tweets, Vines en updates van de wedstrijd.

Druk op de F5 knop om de pagina te verversen en de nieuwst updates te zien

21:00 Eindanalyse

Eerste helft bij vlagen heel goed, tweede helft weer drama. Sinkgraven was echt heel slecht, kwam duidelijk fysiek tekort en veel balverlies, Klaassen is duidelijk beter. In de verdediging is het ene verademing dat Veltman terug is in aanvallend opzicht. Kan tenminste zijn man uitkappen en dribbelen. Bij Van der Hoorn was Ajax meteen zijn aanvallende kracht kwijt. Daarentegen was het verdedigend gezien behoorlijk fragiel met beide spelers. Cillessen heeft in de tweede helft drie doelpunten tegen gehouden. Boilesen stond zoals gewoonlijk zijn man constant op 3 meter te dekken. De ene na de andere voorzet kon over de linkerkant gegeven worden door Legia, verschrikkelijk slechte wedstrijd van de Deen. Ook de aanvallers waren op Milik na slecht. El Ghazi was nutteloos, veel actie maar weinig scherpte. Zijn schoten zijn zo niet nog slechter dan de uittrappen van Cillessen. Of ze gaan naast, of ze missen kracht. Kishna was op een paar actie na en de assist bij de 0-3 weer onzichtbaar. Veel branie maar weinig effectiviteit.

Milik met twee prachtige doelpunten waarmee hij laat zien dat hij langzaam aan zijn mojo begint terug te krijgen. Probleem is wel dat hij op die twee doelpunten na verder behoorlijk onzichtbaar was de rest van de wedstrijd. Maar hij maakt ze wel, en daar gaat het om. De man van de wedstrijd. Bazoer was de man op het middenveld. De rust en beheersing die hij uitstraalt is fantastisch. Hij laat zich niet zomaar afbluffen en hij staat zijn mannetje fysiek gezien. Tegen de Polen was hij soms de mindere maar dat is ook niet heel gek aangezien hij nog 18 is. Maar de controle en het overzicht dat hij heeft met de bal aan de voet is geweldig om te zien, met afstand de meest volwassen speler in het elftal op dit moment. Wie zijn we vergeten… Van Rhijn en Serero… speelden allebei matig. Serero veroverde de bal een paar keer goed maar ook weer veel foute passes. Van Rhijn hielp Legia nog bijna met een eigen doelpunt. Overall een goede generale voor de wedstrijd tegen PSV dit weekend, maar die tweede helft… Gelukkig is Cillessen in wereldvorm.

En dat was het voor vandaag, van het weekend weer een nieuwe live-blog.

20:48 Loting

In de agenda: 13:00 Loting Europa League achtste finales.

20:47 Einde wedstrijd

Slechte tweede helft voor Ajax, gauw vergeten. De scheids fluit en Ajax is door naar de volgende ronde. 0-3 eindstand.

20:45 Blessuretijd

Komen twee minuten bij, niet echt nodig, fluit maar af scheids.

20:44 Bedroevend

Best een bedroevende stat…


20:41 Aanval Ajax

Nu komt Ajax een paar keer eruit, eerst een hard schot van El Ghazi vanaf een meter of 15 maar de bal gaat ver naast. Even later onderschept Serero de bal en stuurt Milik weg. Die passt naar El Ghazi die op het doel knalt, ook dit schot gaat naast, dit keer voorlangs.

20:38 Cillessen

En daar is de volgende redding op de lijn van de keeper! De corner van Legia kan ingekopt worden, Cillessen staat precies goed en kan de bal met zijn been blokken. De doelman steekt in wereldvorm de laatste paar weken. Alleen die uittrappen…

20:36 Balbezit Legia

Ajax komt er niet meer uit, de afgelopen vijf minuten heeft Legia constant de bal gehad en ook de kansen. Cillessen heeft een paar goede reddingen moeten verrichten, het is een wonder eigenlijk dat Legia nog niet heeft weten te scoren.

20:34 Wissel Ajax

Kishna eruit en Andersen erin. Kishna nauwelijks gezien in de tweede helft.

20:32 Slecht

Het spel is dramatisch op het moment van Ajax, het is dat Legia niks met de bal kan anders hadden er al twee of drie doelpunten gemaakt kunnen zijn door de Polen. Sinkgraven en Serero slagen er steeds niet in om Kishna en Milik te bereiken. Leveren vaak de bal in.

20:28 FAIL!

Cillessen met opnieuw een zaadbal richting het middenveld. De bal wordt ook deze keer onderschept en de Pool kan meteen het strafschopgebied in lopen, één op één met de keeper. En knalt de bal het stadion uit vanaf 7 de penaltystip. WAAHAHAHA, loser.

20:27 Wissel Ajax

Na een kort offensief van Legia gaat Ajax nu wisselen. Veltman komt eraf en Van der Hoorn komt er voor hem in. Ook Legia maakt van de gelegenheid gebruik om hun laatste wissel te gebruiken. Tegelijkertijd ligt Sinkgraven geblesseerd op de grond en lijkt gehavend.

20:23 Aanval Legia

Weer kan de bal over de kant van Boilesen het strafschopgebied in geschoten worden door Legia. Veltman kan ternauwernood de bal over het doel heen koppen, Cillessen stond helemaal uit positie. De corner daarop wordt makkelijk onschadelijk gemaakt.

20:21 Analyse

Het feit dat het al 0-3 staat verbloemd eigenlijk het spel van Ajax, opnieuw is het slordig en ongeïnspireerd in de tweede helft. Sinkgraven met veel foute passes en hij rent een beetje als een kip zonder kop over het veld. Hij werkt hard maar nog niet heel erg productief. Opnieuw worden de aanvallers sporadisch bereikt en de kansen die Ajax creëert zijn magertjes.

20:17 Geel

Pool met moeilijk te spellen naam krijgt geel nadat die Bazoer op het been trapt. De zoveelste kaart voor Legia.

20:16 merci

De namen bij de wissels:

20:14 Dubbele wissel Legia

Berg grijpt in bij Legia en gooit er twee verse spelers in, het zal echter weinig meer uitmaken. Ajax lijkt vrijwel zeker van de volgende ronde. Nog 30 minuten te spelen.

20:12 Analyse

Ajax geeft nog vaak de bal weg aan Legia, het merendeel door de uittrappen van Cillessen en slordige passes naar de aanvallers. De Polen kunnen echter niks uithalen met het balbezit omdat Ajax goed staat en ook het positiespel begint beter en beter te lopen van Ajax. De bal gaat wat sneller heen en weer, het tempo gaat omhoog en Ajax krijgt zowaar wat kansen met El Ghazi en Kishna.

20:08 Sinkgraven

Sinkgraven met een mooie kapbeweging langs de zijlijn, stuurt zijn directe tegenstander het bos in. Wil daarna doorlopen maar moet uiteindelijk terug passen. Doet dat alleen recht in de voeten van een Legia-speler. Daar heeft hij een handje van, heeft hij vaker gedaan de afgelopen weken. Slordig. Zyro die de bal kreeg van Sinkgraven loopt richting het strafschopgebied en knalt de bal op doel. Het schot mist kracht en gaat ook nog eens naast omdat Sinkgraven hem de hele tijd op de hielen zat, doet ie toch goed. Eerste kans in de tweede helft.

20:05 Boilesen

Voor de zoveelste keer kan de directe tegenstander van Boilesen de bal in alle rust voor zetten. Wordt totaal niet onder druk gezet door de Deen, slap verdedigd, de hele wedstrijd al. Veltman kan wegwerken.

20:04 Statistieken(3)


20:02 Cillessen

De uittrappen van de doelman zijn nog steeds drama. Een terugspeelbal van Boilesen wordt door Cillessen het veld weer in getrapt en belandt bij een Legia middenvelder die de bal simpel uit de lucht kan plukken, niet eens in de buurt van een Ajax-speler. Dit gebeurt de laatste weken wel heel vaak.

20:00 Tweede helft

Ajax trapt af en we zijn begonnen aan de tweede helft.

20:00 Wissel Ajax

De Boer gunt Sinkgraven wat speelminuten in Europa, Davy Klaassen komt eraf. Rustig aan met de middenvelder, heel verstandig van de trainer.

19:57 Statistiek

Tjah, dat is ook alweer drie jaar geleden…


19:53 Analyse

Waar Ajax in de tweede helft op moet letten zijn blessures. De Polen spelen vies en gemeen voetbal, Veltman en Serero zijn al een paar keer flink aangepakt en die twee zijn al blessuregevoelig de laatste tijd. De wedstrijd is gespeeld, Legia gaat geen 5 doelpunten meer maken in 45 minuten. Rustig de wedstrijd uittikken, krachten sparen en misschien wat jonge spelers wat ervaring laten opdoen. Sinkgraven, Riedewald of Tete bijvoorbeeld erin brengen.

19:51 PSV

over PSV gesproken. De Eindhovenaren krijgen een flinke tik in Rusland en verliezen met 3-0. Wat dat betreft heeft Ajax een betere generale richting de topper van dit weekend.

19:50 Vine

De 0-3


19:49 Analyse

Wat een weelde. 0-3 de rust in. Milik zit eindelijk weer in een flow, zijn balcontacten zijn meteen goed, zijn bewegingen zijn een stuk beter. Alles klopt even op het moment bij de Pool. Hij staat minder rond te zwerven en is voor het eerst in een paar weken een aanspeelpunt in de spits. En dat resulteert meteen in doelpunten. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken naar PSV. El Ghazi zit nog niet echt in de wedstrijd, dat gold ook voor Kishna in het eerste half uur van de wedstrijd. Maar Kishna kreeg na de 0-2 een wat zwevende rol en maakt zichzelf nu wat meer nuttiger door achter Milik en naast El Ghazi te spelen.

19:46 Satistieken


19:45 Rust

Geen extra tijd, meteen naar de kleedkamers

19:42 GOAL

Hoppa! Het middenveld van Legia is klaar, Kishna was even van kant gewisseld en daardoor kon hij makkelijk over het midden van het veld dribbelen met de bal. Wanneer een verdediger ingrijpt lobt hij simpel de bal met een steekpass richting Milik achter de Legia-verdediging. Milik kan de bal aannemen, meenemen en meteen op doel schieten, de keeper is kansloos. 0-3 voor Ajax!

19:40 Kans Legia

Boilesen is voor de zoveelste keer zijn man kwijt en Legia kan de bal voorzetten. Veltman kan de bal net door koppen waardoor de laatste Legia-man in het strafschopgebied met moeite de bal richting het doel kan koppen. Cillessen kan de bal makkelijk vangen. De linkerkant van Ajax ligt helemaal open met Boilesen en Viergever en Legia zoekt steeds die flank op.

19:39 Geel

Zyro gaat door op Veltman en krijgt een gele kaart, de vierde al voor Legia, die gaan de wedstrijd eindigen met 10 man zo.

19:37 Penal?

Kishna gaat wel heel makkelijk liggen maar de Pool raakt hem wel aan in het strafschopgebied. De Spaanse scheidsrechter houdt het bij een corner. Die wordt vervolgens naast gekopt.

19:36 Randje eigen doelpunt

Mozeskriebel, geen gevaar voor het eigen doel… Van Rhijn wil de bal terugleggen op Cillessen door de bal met zijn borst op te vangen maar de doelman begrijpt hem niet. De bal rolt zowat het eigen doel binnen maar Van Rhijn kan net met een sliding een doelpunt voorkomen. De bal rolt over de lijn neet langs de paal heen.

19:36 analyse

De passing is nog steeds verschrikkelijk over de flanken, El Ghazi en Kishna hebben tot nu toe alleen maar de bal weggegeven aan de Polen. Op het middenveld worden Bazoer en Klaassen ook nog vaak afgetroefd maar omdat Legia keihard en grof speelt krijgt Ajax vaak snel de bal terug van de scheidsrechter. Cillessen heeft een paar kleine reddingen moeten verrichten maar verder is er weinig gevaar voor het doel.

19:34 Statistiek


19:31 Vine

De 0-2


19:25 Vine

De 0-1


19:23 Geel

Sá krijgt een gele kaart, denkt dat ie Maradonna kan nadoen. Probeert de bal met zijn hand het doel in slaan.

19:21 Geel

Sierd mag roepen wat die wil maar de Spaanse scheids geeft een gele kaart aan Guilherme die Milik van achteren aantikt, valt mee. Terecht geel. El Sierd is overtuigd van rood.

19:19 Analyse

Het is eigenlijk al gespeeld, Legia moet nu vier keer scoren om te winnen. Ze zijn dreigend, de Polen, maar tot nu toe houdt de Ajax-verdediging goed stand. Van Rhijn en Veltman koppen keer op keer alle voorzetten weg. Fysiek kunnen de Ajax-mannen redelijk mee.

19:17 Geel

Vrooljak krijgt een gele kaart na een overtreding op Serero

19:16 GOAL (2)

Nog geen minuut na de 0-1 komt de 0-2, Viergever kan de bal vrij kopen en in de kluts gaat de bal het doel in.

19:12 GOAL

Nou die zit er goed in. Milik mag bijna vrij opkomen door het midden en kan keihard binnen knallen vanaf 15 meter. 0-1!

19:09 Veltman

Tjah, het valt best mee, Veltman haalt een Pool naar de grond die een beweging maakt met zijn been. Het been komt recht in het zaakje van Veltman die daardoor even wat auwtjes heeft in zijn mannelijke regionen. Kan gebeuren.

19:07 Pittige scheids

Er zijn al een paar ‘Eredivisie–overtredingen’ geweest waar normaal gefloten voor zou zijn, maar de Spaanse scheids fluit tot nu toe nog niks af.

19:05 Corner Legia

Van Rhijn is even zijn man kwijt die de bal voor kan geven, Moisander werkt de bal over de achterlijn. De corner kan makkelijk weg gekopt worden. Legia zet Ajax flink onder druk op het middenveld. Klaassen en Serero krijgen geen meter ruimte.

19:03 Balbezit

Net zoals in de thuiswedstrijd is het balbezit al gauw voor Ajax, het probleem zit steeds in de tweede helft, wanneer ze dat uit handen geven.

19:01 Verklarend


19:00 Eerste helft

De Spaanse scheids fluit, Legia trapt af. De eerste voorzet van Legia wordt meteen weggewerkt.

18:58 Bandje

Er klinkt toch nog heel wat gecoördineerd geschreeuw in het stadion, alsof het stadion nog redelijk vol zit… Legia zal toch geen bandje hebben opgezet?

18:56 Raar

Meer fotografen dan publiek…


18:54 No shit

Stadionverbod enzo, nogal wiedes

18:49 Niet helemaal leeg

Het stadion is niet helemaal leeg, één Ajacied is represent

18:46 Derksen

Loopt weer eens uit zijn nek te lullen, vindt het onbegrijpelijk dat Schöne vanavond niet speelt. De Boer wil hem alleen in de aanval gebruiken en na het afgelopen weekend is het niet heel vreemd dat de Deen op de bank zit. Al zitten we al weken te ervoor te pleiten dat Schöne op de plek van Bazoer speelt, daar hoort hij thuis. Maar ja, dan speelt Bazoer weer niet…

18:43 PSV

PSV is klaar in Europa, staan op dit moment met 1-0 achter tegen Zenith. Ze zullen drie keer moeten scoren nu om door te gaan. Verlengen en strafschoppen zijn nu uitgesloten, het is te hopen dat Ajax vanavond een keer scoort anders kan dat wel gebeuren voor de Amsterdammers

18:41 Opstelling Legia


18:39 Analyse

7 miljoen heeft ie gekost maar hij zit gewoon op de bank. Serero is weer terug en die krijgt voorrang over Sinkgraven. Waarschijnlijk omdat de Zuid-Afrikaan van de zomer doorverkocht moet worden. Achterin de combo Veltman en Viergever, De Boer blijft vasthouden aan het idee dat Viergever een goede centrale verdediger is, als dat maar goed gaat vanavond…

Voorin staat verrassend genoeg El Ghazi, speelde een drama-wedstrijd van het weekend en heeft wel vaker dit seizoen daardoor zijn basisplek verloren. Schöne is net zoals Moisander zijn basisplek kwijt maar over het algemeen een redelijk logische opstelling, op Viergever na dan.

18:35 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.