Live Blog: Ajax – Legia Update: Legia in de aanval

Nu moet het toch echt gaan gebeuren. Gaat Ajax eindelijk weer eens wat betekenen in Europa? Vanavond moet er gewonnen worden van Legia, dat zijn ze aan hun stand verplicht. De revolutie van Cruijff is nu al weer jaren geleden en de visie en structuur die toen zijn uitgezet moesten leiden tot succes. Maar dat moet er nu toch echt wel eens een keer uitkomen. Dus. 21:05 de aftrap met de scheidsrechter die vorig jaar nog Van der hoorn een rode kaart aansmeerde.

Klik op de lees verder knop voor alle updates, analyses, Tweets en Vines.

Druk op de F5 knop om de pagina te verversen en de laatste updates te krijgen.

22:59 Eindanalyse

Hier kamt Ajax heeeeeeeeeeeeel goed weg. Legia had op zijn minst een gelijkspel verdient. Cillessen met afstand de Man of the Match. En dan gaat u nu iets heel geks lezen. Van der Hoorn was de beste speler in de verdediging. Boilesen stond keer op keer te slapen en ook Viergever maakt enorme blunders op tijden. Van Rhijn zat ook totaal niet in de wedstrijd, kortom, zwakke verdediging. Van der Hoorn stond zelf ook een paar keer goed fout maar van de hele achterste linie was hij het minst slecht. Op het middenveld heeft De Boer duidelijk een fout gemaakt door met Serero te beginnen, die verloor alles op het middenveld. Toen Riedewald erin kwam daar weer het evenwicht terug. Klaassen was ook niet best maar werkte zich weer een slag in de rondte om er nog wat van te maken. Kishna en El Ghazi hadden een leuke eerste helft maar waren allebei gewoon slecht, kwamen er niet meer aan te pas in de tweede helft. Voor Milik geldt hetzelfde, eigenlijk de hele wedstrijd, op twee momenten na, totaal onzichtbaar. Bazoer is toch wel op het middenveld een verademing om te zien. Sterk, fysiek, gedreven en hij heeft een fantastische dribbel en pass in huis. Heeft laten zien dat hij die basisplek wel verdient heeft.

En daarmee sluiten we dit liveblog, van het weekend weer een nieuwe editie. Tot dan!

22:53 Einde

De Zweedse scheids fluit, 1-0 eindstand. Het zit erop.

22:52 Geel

Bazoer wordt onderuit gehaald Vrdoljak.

21:50 Evenwicht

Legia is wat minder gevaarlijk geworden en Ajax heeft ietsjes meer balbezit. Riedewald is wat scherper en balvaster op het middenveld en dat lost een hoop problemen op. Schöne op de flanken is nog steeds een drama, raakt geen knikker. Elke pass of aanname is verkeerd. De dreiging is er wel, de focus niet.

21:47 Statistieken(3)


21:43 Wissel Ajax

Laatste wissel van De Boer, Sinkgraven vervangt Klaassen die zich weer een ongeluk rende op het middenveld maar ook vandaag niet geweldig speelde. Het hele middenveld is nu bijna omgegooid, nog ongeveer 10 minuten te gaan.

22:41 Analyse

Het spel is nu wat meer in evenwicht. Riedewald op het middenveld zorgt voor meer balvastigheid waardoor Ajax nu zowaar weer wat aan aanvallen kan denken. Maar het spel is nog steeds slordig waardoor ook Legia ook net zo goed kan counteren.

22:35 Wissel

Schöne komt erin voor Kishna, de vlugelspits was behoorlijk onzichtbaar in de afgelopen 20 minuten. Schöne neemt zijn plek over.

22:34 Offensief Legia

Dit gaat fout, Cillessen heeft nu zoveel 100% kansen van Legia weten te stoppen dat de 1-1 niet langer kan uitblijven. Alles is rommelig bij Ajax, de passing, het verdedigen, positioneren, ALLES. Alleen de doelman scoort een voldoende in de tweede helft. Legia heeft het balbezit en ook de kansen.

22:32 Wissel Ajax

Riedewald komt erin voor Serero, de Zuid-Afrikaan was zwak op het middenveld. Kon de fysieke duels niet aan een verloor bijna alle duels op het middenveld. Stond wel zijn mannetje in de verdediging maar bracht verder te weinig.

22:28 Aanval Ajax

Het spel golft op en neer nu, Cillessen redt Ajax voor de zoveelste keer nu, man of the match sowieso. In de counter daarop bereikt El Ghazi Kishna net niet en een Legia verdediger onderschept de bal, bijna nog een eigen doelpunt.

22:25 Kanteling

De laatste paar minuten herstelt Ajax zich aardig, iets meer balbezit, Kishna is terug naar de linkerflank waardoor die ook weer in de wedstrijd zit. Passing op het middenveld loopt iets beter waardoor Ajax weer aan aanvallen kan denken.

22:23 Yep


22:21 Cillessen

Zijn uittrappen mogen dan slecht zijn, zojuist redt hij Ajax voor de vierde keer in een kwartier tijd. Briljante reflexen van de doelman waardoor hij een schot van vijf meter afstond blokkeert met zijn grote teen. Ajax speelt als een zak hooi.

22:18 Ingrijpen

Legia heeft enorme kansen en het is een wonder dat het nog geen 1-1 is, De Boer moet gaan ingrijpen. Eigenlijk overal, Serero wordt fysiek afgetroefd, Milik onzichtbaar, Viergever instabiel. Kies er maar één uit om te wisselen. Ze kunnen er allemaal wel af.

22:16 Thee

Wat zat er in de thee van Ajax?

22:14 Legia

Ajax is het even helemaal kwijt. De hele verdediging wordt aan gort gereten als Viergever zijn man niet kan bijhouden en Van der Hoorn totaal verdwenen is. Cillessen moet tot drie keer toe briljante reddingen doen om het doel leeg te houden, dit had de 1-1 moeten zijn.

22:08 juist…

Het tempo ligt op het niveau ‘niet vooruit te branden’ bij Ajax. Legia kan zowaar aanvallen. Ajax komt opnieuw slecht uit de kleedkamers.

22:06 Statistieken(2)


22:04 Statistieken


22:00 Analyse

Ajax speelt… redelijk. Legia speelt heel erg verdedigend en loert op de counter. El Ghazi en Bazoer creëren tot nu toe het meeste gevaar maar de laatste pass naar Milik is vaak slecht of de spits staat verkeerd. Het middenveld staat aardig maar ook daar loopt de passing niet altijd even soepel. Als Ajax net even wat scherper zou spelen en beter de aanvallers weet te vinden dan ligt het helemaal open bij Legia en kan het zo 2-0 of 3-0 worden. Achterin staat het bij Ajax heel zwak. Van der Hoorn blinkt uit maar Van Rhijn, Boilesen en Viergever zijn behoorlijk slecht in de hele eerste helft. Ook Cillessen ziet er slecht uit door niet uit te komen, slecht uit te trappen. Hopelijk kan De Boer ze wakker schreeuwen in de kleedkamer.

21:53 Vine

De 1-0


21:50 Rust

Bier en nootjes pakken, 1-0 de rust in

21:50 Geel

Oei, Bazoer krijgt een gele kaart nadat hij de bal wegwerkt nadat er gefloten is. Domme kaart van de middenvelder.

21:49 Trend

Legia zet nu een klein offensief op en we zien zowaar een terugkerend fenomeen bij Ajax: slechte uittrappen van Cillessen. De afgelopen weken is de doelman behoorlijk inaccuraat met zijn verre trappen.

21:48 Analyse

Voordat Milik scoorde had de Pool eigenlijk alleen maar kleine kansjes weten te krijgen en verder weinig bijzonders kunnen doen. Het doelpunt komt niet echt uit de lucht vallen maar tot nu toe was Milik niet bepaald effectief. El Ghazi is met stip de beste man op het veld. Bazoer speelt tot nu toe ook heel aardig. Zwakke punt bij Ajax is opnieuw Boilesen die er slecht uit ziet in verdedigend opzicht.

21:41 Geel

Jodlowicz of hoe je zijn naam ook spelt, krijgt geel. Trekt Bazoer naar de grond als die uit kan breken op het middenveld. Professionele overtreding van de Pool, beetje rare plek op zo’n 70 meter van het eigen doel.

21:39 GOAL

BAM! Doet ie even hoor! Milik knalt de bal van net buiten het strafschopgebied op doel en krult de bal mooi om de keeper heen die kansloos is. 1-0!

21:37 Kans Milik

Meteen na de kans van Legia heeft Ajax aan de overkant van het veld een vrije trap. De bal wordt mooi in gebracht en Milik kan zowaar tussen twee Poolse verdedigers in koppen maar de bal mist vaart waardoor de doelman van Legia kan redden.

21:36 Kans Legia

Een vrije trap van Legia wordt makkelijk weggekopt maar de rebound stuitert het strafschopgebied van Ajax in. Viergever is even de bal totaal kwijt waardoor Legia een schot op doel kan lossen, Cillessen kan de bal vangen. Zag er slecht uit van Viergever.

21:33 El Ghazi

El Ghazi heeft er zin in vanavond op de rechterflank.Is nu al een keer of drie makkelijk voorbij zijn tegenstander gekomen. Probleem is dat de actie daarna vaak niet goed gaat waardoor Legia de bal kan overnemen. Ajax met het initiatief en de kansen.

21:27 Analyse

Het is niet slecht wat Ajax laat zien, maar de passing naar voren is dat wel. Kishna en El Ghazi weten Milik steeds niet te bereiken. De lange ballen naar voren en de voorzetten komen niet aan waardoor het tot nu toe nog een foutenfestijn is. Ajax heeft mazzel dat Legia niet weet wat het moet doen met de bal waardoor de aanval van de Polen niet heel effectief is.

21:24 Milik

De spits lukt het niet om een normale pass te geven over 20 meter naar Boilesen waardoor de bal over de zijlijn rolt, zorgelijk. Ajax lijdt in deze fase meer en meer balverlies waardoor Legia ietsjes meer in de wedstrijd komt. De Polen hebben inmiddels twee schotjes op doel kunnen lossen.

21:20 Warmlopen

Ah kijk, Sinkgraven loopt samen met Riedewald warm langs de zijlijn. Serero lijkt er weer redelijk bovenop te zijn maar uit voorzorg laat De Boer ze toch warm lopen.

21:18 Parking the bus

Tien man achter de bal heeft Legia. Oftewel: Parking the bus zoals dat in mooi Engels heet. De kont in het doel en Cattenaccio-voetbal. De bal gaat bij Ajax vooral veel rond zonder veel dreiging te creëren.

21:16 Serero

Hij is net terug van zijn blessure maar hij ligt na 10 minuten alweer op de grond. Eerst verspeelt hij slordig de bal en in de omschakeling lijkt Serero zich pijn gedaan te hebben na een tackle. Riedewald begint warm te lopen. Wel opvallend dat niet Sinkgraven begint warm te lopen want dan had het middenveld van afgelopen weekend op het veld gestaan als De Boer moet gaan wisselen.

21:14 Analyse

De openingsfase is voor Ajax, balbezit en twee kansjes. De passing is af en toe goed maar voorin loopt het een beetje vast. Weinig balverlies en tot nu toe heeft Ajax het balbezit omdat Legia heel slordig is in de passing.

21:10 Kans Ajax

De eerste kans voor de wedstrijd is voor Ajax, Boilesen komt eerst op over de linkerflank maar verliest uiteindelijk de bal. Ajax herovert de bal snel en Kishna sprint naar voren, paar korte passjes verder belandt de bal bij El Ghazi die op doel schiet. De keeper van Legia kan keren maar laat de bal wel los. In tweede instantie heeft hij de bal wel.

21:05 Aftrap

Eriksson fluit en Ajax trapt af, de eerste helft is begonnen.

21:01 Johan Derksen

‘Boilesen is de afgelopen weken de slechtste speler bij Ajax, snap niet dat De Boer hem op stelt’, komt zowaar een keer wat zinnigs uit Johan.

21:05 Opwarmen


20:55 Opstelling Legia


20:52 Nederland

Nou… PSV verliest met 0-1, Feyenoord speelt gelijk 1-1, dan moet Ajax vanavond maar de punten binnen slepen voor Nederland.

20:44 Legia Spits


20:42 Analyse

Opvallend, Zivkovic en Sinkgraven op de bank. Bazoer en Serero mogen starten en daarbij rijst de vraag op of ze allebei als verdedigende middenvelders beginnen. Veltman en is uitgeschakeld voor vanavond wat betekend dat De Boer weinig keuzes hoeft te maken. Opvallend is dat Viergever niet start op de linksbackpositie na zijn uitstekende wedstrijd van afgelopen weekend. Schöne is terecht niet meer opgesteld in de spits, Milik mag weer beginnen. Wel wat opvallende keuzes van De Boer: starten met Bazoer en Boilesen. Meest opvallend is dat Moisander op de bank zit, Viergever staat daardoor in de basis.

20:38 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.