Live Blog: Vitesse – Ajax

9 punten achterstand, op dit moment dan. PSV won gisteravond met de hakken over de sloot van Willem II waardoor de achterstand van Ajax nu zo groot is dat bij een verlies vanmiddag de hoop op een 5de titel op een rij weg is. Ajax moet winnen, zoveel is duidelijk. Hieronder de live updates van de wedstrijd met analyses, Vines en Tweets.

Klik op de Lees verder knop om bij het live blog te komen.

Druk op de F5 knop om de pagina te verversen en de laatste updates te krijgen

16:26 Eindanalyse

Laten we het maar kort houden, het was drama. Boilesen, Schöne en Andersen waren gruwelijk slecht. De enige die er nog een beetje zin in had was El Ghazi. Van Rhijn en Moisander hadden ook nog een redelijke middag maar Van der Hoorn was weer zwak in de verdediging. Bazoer, Riedewald, Serero, het maakt geen reet uit, het opbouwen van een aanval blijft een enorm probleem voor Ajax vanuit het middenveld. Frank de Boer moet nu echt structurele veranderingen doorvoeren. De 4-3-3 loslaten bijvoorbeeld, of Schöne van de flank af halen en weer terug op het middenveld zetten. Schuiven met spelers op posities want totaal niks werkt op dit moment. En daar houden we het maar bij.

En daarmee sluiten we dit liveblog, bedankt voor het lezen en hopelijk tot de volgende keer.

16:22 Vine

1-0

16:21 Einde competitie

Wiedemeijer fluit af en het is gedaan met Ajax. 1-0 verlies en het seizoen is over voor Ajax. Geen titel en het gaat nog lastig worden om Feyenoord af te houden.

16:19 Wissels en geel

Andersen komt eraf, Zimling erin, El Ghazi krijgt nog een gele kaart voor een tackle. de wedstrijd is nu wel afgelopen. Puntverlies voor Ajax.

16:15 El Ghazi

Het zit de spits niet mee, dit is zijn derde grote kans en dit schot knalt via Room op de lat. Aan de overkant moet Cillessen meteen de counter pareren met een redding. Djurdjevic kon bijna de 2-0 erin tikken.

16:13 Goal

En daar gaan de titelkansen voor Ajax. Een echt spitsendoelpunt van Djurdjevic. De bal komt erin van de zijkant, perfecte eerste aanname en vervolgens met een volley binnen knallen. Cillessen is kansloos 1-0 Vitesse.

16:10 Dubbele wissel Vitesse

Djurdjevic komt erin voor Traore en Qazaishvilli gaat eruit voor Leerdam, Vitesse gaat voor de drie punten.

16:02 Geel

Diks krijgt geel, eerste Vitesse speler met een kaart. Van Rhijn knalt de vrij trap van 35 meter naast. Moest direct genomen worden van Frank de Boer die wat wanhopig begint te worden.

15:58 Wissel Ajax

Bazoer komt erin voor Riedewald. Ohja, die stond nog in het veld. Niet gezien vanmiddag. Maar daar gaat het spel niet al teveel van veranderen. Het is echt verschrikkelijk slecht wat Ajax laat zien vanmiddag.

15:51 Analyse

Er is één pluspuntje vanmiddag: de verdediging staat als een huis tot nu toe. Hoe nerveus het er ook uit mag zien, Cillessen heeft geen grote reddingen meer hoeven maken sinds de kans van Traore in de eerste helft. Voor de rest is het drama. Andersen en El Ghazi eraf, Zivkovic en Zimling of Viergever erbij op het middenveld en het systeem omgooien naar een 4-4-2. Want voorin gaat het vandaag niet gebeuren met twee vleugelspitsen en een centrumspits. Eerst maar eens overwicht krijgen op het middenveld, misschien dat dan de aanval ook beter loopt.

15:49 Kansjes Ajax

El Ghazi kan in de 16 van Vitesse op doel schieten maar zijn schot ketst af en wordt daarna geblokt. De corner erna levert niets op.

15:47 Geel

Hoppa de volgende voor Ajax. Milik wordt op zijn hak getrapt door Mori, de Pool trekt zijn schoen uit en gooit die naar de verdediger.

15:44 Geel

Davy Klaassen pakt een gele kaart nadat Boilesen voor de zoveelste keer de bal dom verliest. Labyad kan overnemen en Klaassen moet ingrijpen om een aanval te voorkomen.

15:43 Grote kans Vitesse

Ajax komt er nu helemaal niet meer uit en Vitesse heeft de overmacht. Pröpper stift de bal over de verdediging heen en Olinyk kan richting het doel koppen maar de bal gaat over het doel.

15:40 Statistieken


15:39 Ingrijpen

Frank de Boer zal wat moeten gaan veranderen. El Ghazi, Milik, Andersen, Schöne en Klaassen zitten allemaal gewoon niet in de wedstrijd. Helemaal niks gaat goed in de aanval, de passing, positioneren, combineren… Andersen komt nog het meest in aanmerking voor een wissel, speelt een dramatische wedstrijd.

15:35 Vitesse gaat door

Nou, Vitesse zet meteen de druk er vol op bij Ajax en binnen tien seconden hebben ze de bal alweer. Vervolgens kan er zonder probleem een pass over 40 meter gegeven en aangenomen worden zonder dat er één Ajacied druk geeft. Drama.

15:32 Tweede helft

Wiedemeijer fluit en we zijn begonnen aan de volgende 45 minuten.

15:30 Analyse

We kunnen het kort houden: het was ruk. Teveel balverlies, slecht in de aanval. Verdedigend is Ajax ook shaky met Van der Hoorn en Boilesen die niet lekker in de wedstrijd zitten. Serero wordt gemist want er is niemand op het middenveld die de ballen herovert. Wisselen heeft ook geen zin op dit moment want eigenlijk moet de formatie omgegooid worden wil het nog wat worden. Een 4-4-2 ofzo zou misschien beter zijn omdat Ajax geen enkel duel op het middenveld wint.

15:17 Rust

Thee drinken

15:15 Tweet


15:13 Milik

Daar is de eerste aanval van Milik, de bal wordt hoog naar voren geknald en Milik neemt de bal prachtig aan in de lucht. Vervolgens kapt de Pool naar binnen maar hij heeft teveel tijd nodig om tot een schot te komen.

15:09 Kaartjes

Je zult maar als Ajacied voor deze wedstrijd kaartjes hebben gekocht, er gebeurt werkelijk niks aan de kant van de Amsterdammers. Cillessen, Van Rhijn en Moisander zijn tot nu toe de belangrijkste Ajacieden op het veld. Die hebben ook het meest te doen gehad. Dat Vitesse nog niet gescoord heeft is puur vakmanschap van Cillessen.

15:04 Strafschop geclaimd

Davy Pröpper knalt de bal tegen de hand van Van der Hoorn en claimt een strafschop, Vink wuift het weg. Meteen aan de andere kant wordt Ajax gevaarlijk en krijgt een corner. Nog steeds geen echte dreiging van Ajax tot nu toe in deze wedstrijd.

15:00 Menno zegt het

Wij denken het…

14:58 Balverlies, Balverlies en nog eens balverlies

Ajax kan de bal gewoon niet in de ploeg houden. El Ghazi is dreigend maar ook heel slordig. Samen met Schöne mist hij de scherpte om een goede aanval op te zetten. Milik opnieuw onzichtbaar. Ajax kampt met dezelfde problemen als in de afgelopen weken, alleen maar balverlies.

14:54 Wissel Vitesse

De blessure van Ibarra is te erg, hij moet eraf, de Oekraïner Olynyk komt erin.

14:53 Flipperkastvoetbal

Schöne met een vrije trap vanaf 20 meter, knalt de bal in de muur. Vitesse neemt over na een scrum en countert eruit. Van Rhijn kan ingrijpen en tackelt de bal het veld uit voordat Labyad kan uitbreken. Na de ingooi knalt Qazashvilli op doel en mist maar net. de bal rolt voor het doel langs.

14:51 Schot Traore

Een Ajax-aanval loopt in de soep, El Ghazi verliest de bal en meteen kan Vitesse opstomen. Een pass die door de verdediging van Ajax snijdt zet Traore open in de 16, die knalt de bal op doel maar het schot is zacht en recht op Cillessen af. Vitesse komt dichter en dichter bij.

14:49 Vitesse offensief

Vitesse schurkt nu tegen het strafschopgebied van Ajax aan, de Arnhemmers zijn behoorlijk dreigend en de Ajax-verdediging staat tot nu toe aardig zijn mannetje maar een doelpunt hangt in de lucht. Vitesse heeft het overwicht op dit moment, in kansen en in de passing.

14:45 Analyse

Vitesse maakt het Ajax behoorlijk moeilijk op het middenveld en er is opnieuw veel balverlies bij Ajax. El Ghazi heeft een paar goeie dribbels laten zien maar heel effectief is het allemaal nog niet. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd.

14:39 Aanval Ajax

Een vrije trap van Schöne zorgt voor het eerste gevaar van Ajax. De voorzet wordt weggewerkt maar Riedewald pikt de bal op en maakt een mooie dribbel. De chaos in het strafschopgebied daarna zorgt ervoor dat de Vitesse-verdediging nerveus wordt. Maar een schot op doel blijft uit.

14:37 Trap naar voren

Hey, dr gebeurt wat! Vitesse knalt de bal naar voren maar Traore faalt met zijn aanname met het hoofd en Cillessen kan makkelijk de bal oppikken. De spits stond ook buitenspel. D’r gebeurt nog niet veel.

14:32 Auw

Boilesen tikt Ibarra aan, die knalt lekker door zijn enkel, dat moet pijn doen.

14:31 Aftrap

We zijn begonnen

14:25 Opstelling Vitesse


14:15 Analyse

Frank de Boer gooit alles om, Kishna heeft zijn krediet verbrast en El Ghazi krijgt daardoor nu de kans om te starten op de linkerflank, voor het eerst in lange tijd. Schöne staat nog altijd op de rechterflank, blijft een raadsel waarom. Op het middenveld is Serero niet aanwezig want geblesseerd. Riedewald is gelukkig weer terug waardoor die de rol van verdedigende middenvelder vanmiddag heeft. In de training is Diederik Boer geblesseerd geraakt waardoor Onana meteen op de bank zit. Ook is Sigthorsson er niet bij, Zivkovic zit op de bank vanmiddag.

14:13 Onana op de bank


14:11 Opstelling Ajax


Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Live Blog: Vitesse – Ajax

  1. Hahaha

    1-0 verloren daar gaat de titel en Frank die ik altijd hoog had zitten neem ik niet meer serieus want als je denkt dat je met deze selectie kampioen kan worden dan spoor je gewoon niet. Als Ajax zo blijft voetballen dan word PSV met 25 punten verschil kampioen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hahaha

    Gelukkig hebben ze Sinkgraven gekocht wordt denk ik een goede speler bij Jong Ajax

      /   Beantwoorden  / 
  3. John

    Vitesse bedankt!

    Eindhoven de Gekste!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hahaha

    John Ajax heeft voor de competitie is begonnen al gezegd laat PSV maar een keer kampioen worden want dat is al weer 6 jaar geleden. Nu kunnen wij jullie dalijk uitlachen in de CL.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.