Milik begint vervelend te worden

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

Wordt Milik nou wel of niet aangekocht? (Foto: @ArekMilik9)

We weten het nu wel Arkadiusz, je wilt bij Ajax blijven. Dat lezen we nu al weken in de media. Maar het gelobby van de Poolse spits en zijn zaakwaarnemer begint een beetje de keel uit te hangen.

Het eerste persberichtje kwam in oktober, ‘Milik wil dat Ajax optie licht‘. Dat klinkt nog behoorlijk dwingend, maar met de weken matigt de Pool zijn toon wat, of moet ik zijn zaakwaarnemer wat. Twee weken later komt het nieuws naar buiten dat een contract voor de spits klaar ligt. Maar daarna blijft het stil vanuit Ajax. Dus komt Milik met wat vleiende uitspraken zoals: ‘Ajax is een superclub‘ en ‘De club is goed voor me’.

Eerlijk gezegd begint uw huisanalist zich te ergeren aan de constante drang van Milik om Ajax attent te maken dat hij onder contract wil staan bij de club. Vandaag komt Ajax Life weer met een artikel, ditmaal oogt het zelfs paniekerig. Milik weet ongetwijfeld meer dan ons maar misschien komt al het gelobby voort uit het feit dat Zivkovic in Jong Ajax het ene na de andere doelpunt scoort. En daarmee klopt hij aan de deur voor het eerste elftal, dat beseft de spits zelf ook. Als Ajax moet kiezen tussen een spits die al vastligt en een spits die nog getekend moet worden voor 2.5 miljoen euro. Dan gaat Overmars kiezen voor Zivkovic.

Daarnaast staat in de jeugd ook ene El Idrissi en El Azzouzi die ook mooie dingen laten zien in de A1. Misschien is dat het ja, de Poolse spits is misschien bang dat Ajax hem niet nodig acht voor de toekomst. Hij is maar een jaar ouder dan Zivkovic, ze zullen elkaar in de weg zitten in hun ontwikkeling. De Pool overnemen van Bayer Leverkusen klinkt heel aanlokkelijk maar is alles behalve ideaal. De grote vraag blijft: Zal Overmars zwichten voor het charme-offensief van Milik of kiest hij toch voor Zivkovic?

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

4 reacties op “Milik begint vervelend te worden

  1. david

    Volgens mij ben je de enige die hierover kan zeuren.
    Het is toch super dat die jongen onze club prachtig vindt? Wees blij dat hij wilt blijven, dan kan Sigthorsson lekker weg, en hebben we Milik, met Zivkovic erachter als spitsen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark78

    Idd. David, wat is hier erg aan? Hij wil spelen en hij is ook gewoon veel beter dan Sigthorsson. Volgend seizoen mooi verder met Miik en Zivkovic, prima toch?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ronald

      Hoi David en Mark,

      Het punt van het blog was het gelobby van Milik. Vorige maand heb ik in aantal blogs geschreven waarin ik schreef dat Milik goed zou passen bij Ajax. Ik ben het dan ook met jullie eens dat het is ook leuk dat de spits bij Ajax wil blijven. Maar de irritatie zit in het constant vragen om een contract. In vrijwel elk interview begint Milik er weer over en dat gaat op een gegeven moment de keel uit hangen. Ajax heeft al een persoonlijke deal met de Pool, dus dat ligt klaar, Milik heeft nu een basisplek gekregen van De Boer en die moet hij eerst aangrijpen en laten zien wat hij kan over een langere periode. De combo Milik en Zivkovic is beter dan alleen Zivkovic, want aan die spits kleven nog grotere risico’s aan vast. Daarom vind ik het ook heel goed dat Overmars de situatie eerst eens aankijkt. Observeren wat Milik gaat doen met die basisplek en dan in maart of april pas een beslissing nemen. Milik is hier nog tot juni, tijd zat om hem nog te kopen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Mark78

    Daar heb je wel gelijk in, dat kan iets minder inderdaad. Ik begrijp Milik echter ook wel, hij wil gewoon wat zekerheid na de periode bij Leverkusen en nu bij Ajax. Het zal ook wel goed komen, een goede jonge spits voor 2 a 2,5 miljoen is een mooie deal. Dan zou hij het wel erg bont moeten maken om geen contract te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.