Ajax-held Finidi George gespot in Amsterdam Arena

De legendarische Ajax-rechtsbuiten Finidi George was afgelopen zondag in de Amsterdam Arena. De 41-jarige Nigeriaan had een uitstekende middag, want hij bezocht de wedstrijd Ajax-Feyenoord.

Finidi wil graag trainer worden en loopt stage bij PEC Zwolle. Van Zwolle is het (relatief) maar een klein stukje naar Amsterdam, waar Finidi van 1993 tot en met 1996 furore maakte als rechtsbuiten. Hij werd in die jaren doorlopend kampioen en pakte ook de Champions League-overwinning en de Wereldbeker in 1995 mee.

In de Arena trof Finidi uiteraard een aantal oud-ploeggenoten van Ajax, onder wie de huidige trainer Frank de Boer.

Frank (links) en Finidi (foto: @FrankRonald1970)

 

Ronald de Boer trok het duo op de foto en zette hem op Twitter met de tekst: leuk dat ajacied #finidi gisteren ook bij @AFCAjax kwam kijken. Na de wedstrijd even bijkletsen met Frank. #1995

Finidi was bij de Ajax-fans bijzonder geliefd, mede omdat hij bij zijn (steevast uitstekende) corners traditioneel even naar het Finidi-zingende publiek zwaaide. Maar ook maakte hij mooie doelpunten, zoals onderstaande niet geheel onbelangrijke goal tegen Bayern München.

Na Ajax speelde Finidi nog voor Real Betis Sevilla, RCD Mallorca en Ipswich Town. In 2004 beëindigde hij op 33-jarige leeftijd zijn carrière.

Lees ook:Live Blog: Sparta – Ajax

0 reacties op “Ajax-held Finidi George gespot in Amsterdam Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.